ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

“Εκτέλεση” απ’ τους διαιτητές, “δώρο” απ’ τον Παναθηναϊκό

Ο διαιτητής δεν είδε το πέναλτι και την κόκκινη του Καρανίκα πάνω στον Μπεργκ, ο βοηθός μέτρησε καταφανέστατο οφσάιντ του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος, αλλά ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Σουηδό στο δεύτερο και έχασε σωρεία ευκαιριών για να πάρει τη νίκη στους Ζωσιμάδες κόντρα σε όλους και σε όλα, μένοντας τελικά στο 1-1

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχασε σωρεία ευκαιριών, αλλά βρήκε μόνο ένα με τον Μπεργκ στο 56′ και έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. “Εγκλήματα” από διαιτητή και βοηθούς εναντίον του τριφυλλιού…

«Εκτέλεση» από διαιτητή και βοηθό στο πρώτο ημίχρονο

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να παρατάξει με επιθετικό σχήμα την ομάδα του, με τους Κλωναρίδη και Μπεργκ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε τον Βλαχοδήμο στα γκολπόστ, τους Κουλιμπαλί, Κουτρουμπή, Τελάντερ και Χουλτ στην άμυνα, τον Ζέκα με τον Λουντ αμυντικούς μέσους, τον Βιγιαφάνιες δεξιά, ενώ αριστερά έπαιξε ο Εμποκού με την επιστροφή του από το Κόπα Άφρικα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίωρο του αγώνα και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά ο Κλωναρίδης τις σπατάλησε και τις δύο. Εμποκού και Βιγιαφάνιες ήταν αρκετά ορεξάτοι, δημιουργούσαν προϋποθέσεις είτε από τα πλάγια, είτε παίζοντας κάθετα, ενώ οι γραμμές του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά κοντά, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν στον ΠΑΣ Γιάννινα να φτιάξει παιχνίδι και να βγει γρήγορα στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, τις διαθέσεις τους έδειξαν και οι διαιτητές από το ξεκίνημα, αφού μόλις στο 13’ ο Καρανίκας έριξε αγκωνιά εντός περιοχής στον Μπεργκ, αλλά αντί για πέναλτι και κόκκινη κάρτα, ο Τζήλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 101.805 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 19’, όταν ο Μπεργκ βρήκε τον Κλωναρίδη, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, με τον Τζημόπουλο να τον σταματά. Ένα λεπτό αργότερα ο Τζημόπουλος με κεφαλιά απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Βλαχοδήμου, ενώ το καθοριστικό τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν από το 28’ έως το 31’. Στο 28’ ο Κλωναρίδης βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, αλλά αντί να τελειώσει με τη μία τη φάση καθυστέρησε με αποτέλεσμα να κοπεί, ενώ στο 31’ ήρθε το γκολ – οφσάιντ του ΠΑΣ Γιάννινα με το οποίο οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Κούτρης σούταρε, ο Κόντε που ήταν ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ σε θέση οφσάιντ έπιασε την κεφαλιά, αλλάζοντας πορεία στη μπάλα και στέλνοντας τη στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Τον έπιασε απ’ τον λαιμό

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ανέβασε πολλά μέτρα την άμυνά του και έγινε φουλ επιθετικός από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Μόλις στο 46’ μάλιστα οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού βρήκε στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν πολύ πιεστικοί και… έπιασαν από τον λαιμό τον ΠΑΣ Γιάννινα με στόχο να φτάσουν στην ανατροπή.

Και δέκα λεπτά μετά το δοκάρι του Εμποκού κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, σε μια φάση που ξεκίνησε από τον Μπεργκ και τελείωσε με γκολ του ίδιου. Ο Σουηδός με κάθετη πάσα βρήκε τον Βιγιαφάνιες μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, όπου επικράτησε… αναμπουμπούλα, ο Πασχολάκης έκανε λάθος και την έδωσε στον Κλωναρίδη, από εκεί κατέληξε στον Μπεργκ, ο οποίος σε κενή εστία ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό.

Φουλ επίθεση και σωρεία ευκαιριών

Βλέποντας τα προβλήματα που δημιουργούν οι παίκτες του στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και την φρεσκάδα και την όρεξη που έδειχναν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του, με την είσοδο του Βλαχοδήμου στο 65’ αντί του Λουντ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί φάσεις, με τον Βιγιαφάνιες στο 69’ να χάνει τεράστια ευκαιρία, όταν πήρε τη μπάλα από τον Μπεργκ, αλλά στο τετ α τετ με τον Πασχαλάκη έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα. Δύο λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης μπήκε από τα αριστερά, αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει σωστά τη μπάλα στον αμαρκάριστο Μπεργκ, ενώ στο 74’ ο Σουηδός βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και αριστερά, αλλά το σουτ με το αριστερό έφυγε λίγο άουτ.

Ο Ουζουνίδης έκλεισε τις αλλαγές του βάζοντας τον Χατζηγιοβάννη αντί του Κλωναρίδη, που κουράστηκε και έδωσε εντολή στους Εμποκού και Βλαχοδήμο να πάνε κοντά στον Μπεργκ ώστε να «γεμίσει» η περιοχή, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη αξιόλογη φάση στην εστία του ΠΑΣ, με εξαίρεση ακόμα μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού στο 91’, που έφυγε λίγο άουτ. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και σίγουρα αδικεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε δέκα τελικές στο δεύτερο ημίχρονο, είχε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να φύγει νικητής, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το γκολ που θα του έδινε τους τρεις βαθμούς, ενώ είδε για ακόμα μια φορά τους διαιτητές να του στερούν μια νίκη που άξιζε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κούτρης (61’ Ναδάλες), Κοζορώνης, Λίλα, Γιάκος (68’ Γαρουφαλιάς), Ακόστα, Μαμπουλού (72’ Ζάιρο), Κόντε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Τελάντερ (59’ Μολέδο), Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Λουντ (63’ Π. Βλαχοδήμος), Εμποκού, Κλωναρίδης (77’ Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ.

Διαιτητής: Θ. Τζήλος (Λάρισας).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...