ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Το πρώτο… στίγμα του Ουζουνίδη

Η εικόνα μεγάλης ομάδας μετά από καιρό, οι σωστές κινήσεις απ' τον πάγκο και η διαιτησία που δεν είναι... δάκτυλος του Ολυμπιακού αυτή τη χρονική περίοδο. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Το πρώτο... στίγμα του Ουζουνίδη

Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που είχαμε ευχαριστηθεί έστω και ένα καλό ημίχρονο του Παναθηναϊκού. Προσωπικά, θυμάμαι το πρώτο μέρος στη Λιέγη, κόντρα στη Σταντάρ, να είναι το τελευταίο παιχνίδι που οι πράσινοι είχαν παίξει ορθολογικά, είχαν στριμώξει τον αντίπαλο, του έκαναν ευκαιρίες και σημείωσαν δύο γκολ. Θα είχαν πάρει και τη νίκη σε εκείνο το ματς, αν ο διαιτητής του αγώνα δεν είχε δώσει εκείνο το ανύπαρκτο πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η διαιτησία έμελλε να βάλει για τα καλά το χεράκι της και χθες το απόγευμα στους “Ζωσιμάδες”. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε με ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, ενώ από νωρίς στο ματς οι γηπεδούχοι έπρεπε να μείνουν με δέκα παίκτες λόγω της αγκωνιάς του Καρανίκα στον Μπεργκ: οι διαιτητές φαίνεται πως όπου βρίσκουν την ευκαιρία θα χτυπούν τον Παναθηναϊκό ακόμα και τώρα, που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα ο ίδιος στον εαυτό του. Συγχωρέστε με, αλλά αυτή τη φορά δεν βλέπω… Ολυμπιακό πίσω από τις αποφάσεις των διαιτητών. Έχουν ξεφύγει οι “ερυθρόλευκοι” στη βαθμολογία και το πρωτάθλημα δεν γυρίζει. Άλλοι είναι εκείνοι που θέλουν να ξεπεράσουν τον Παναθηναϊκό για να μη βρεθούν “μπλεγμένοι” στη μάχη της πεντάδας. Και ο Παναθηναϊκός οφείλει να δει τι συμβαίνει με τις περιβόητες… συμμαχίες και τους “φίλους”, που και πέρσι και πρόπερσι είχαν διαιτητική εύνοια, την ώρα που οι “πράσινοι” πληγώνονταν συνεχώς από τα σφυρίγματα.

Ελπίζουμε να δουν το πρόβλημα στην ΠΑΕ και να ασχοληθούν με αυτό και το κλείνουμε – προς το παρόν – εδώ. Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου στα Γιάννενα θύμισε επιτέλους μεγάλη ομάδα. Έπνιξε τον αντίπαλο, τον έβαλε στην περιοχή και τον σφυροκοπούσε, δημιουργούσε τη μία φάση πίσω από την άλλη, είχε πλάνο στο παιχνίδι του και ορθολογικό τρόπο να φτάνει μέχρι την αντίπαλη εστία. Ένα γκολ, ένα δοκάρι και τέσσερις ακόμα κλασικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, χωρίς να υπολογίζουμε τις μικρό-ευκαιρίες. Επιτέλους είδαμε κανονικό ποδόσφαιρο. Και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά επί εποχής Ουζουνίδη.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.304 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είναι τυχαίο; Όχι. Ο Ουζουνίδης είδε το ρόστερ του να γεμίζει με την επιστροφή των Κουλιμπαλί, Εμποκού, Κουτρουμπή και με τη μεταγραφή του Κλωναρίδη. Είχε περισσότερες λύσεις και σίγουρα περισσότερες επιλογές κοιτάζοντας στον πάγκο του κι ας του έλειπαν Κουρμπέλης και Λέτο. Μάλλιασε η γλώσσα του να λέει πως θα αλλάξουν τα πράγματα αν υπάρξει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο, αλλά τα τραγικά οικονομικά του Παναθηναϊκού δεν του επέτρεψαν να το κάνει μέσω μεταγραφών. Μόλις, όμως, βρήκε 2-3 επιλογές παραπάνω, άφησε και το πρώτο του προπονητικό… στίγμα.

Έστειλε τους ακραίους να παίξουν πιο κοντά στον Μπεργκ, με αποτέλεσμα ο Σουηδός να μην είναι αυτή τη φορά μόνος του, αλλά να βρίσκει στηρίγματα. Και αυτά τα στηρίγματα του έδωσαν την ευκαιρία να θυμίσει τον καλό του εαυτό: ο Μπεργκ ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός. Ακόμα και οι αλλαγές στα συστήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα βοήθησαν τον Παναθηναϊκό: στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι πράσινοι έβγαιναν με πέντε και έξι παίκτες στην επίθεση, δημιουργώντας συνεχώς κινδύνους. Αν ήταν λίγο πιο τυχεροί ή πιο αποτελεσματικοί, θα είχαν φύγει με μια νίκη που άξιζαν.

Με το ματς του Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα να έρχεται, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κοιτάξει πως αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΣ και να έχει αυτό το παιχνίδι σαν οδηγό του. Το Κύπελλο είναι μεγάλη υπόθεση για τους πράσινους. Η διεκδίκηση του τίτλου, παίζοντας με έναν μεγάλο αντίπαλο σε ημιτελικό και τελικό, θα φέρει πίσω αρκετό από το χαμένο ενδιαφέρον του κόσμου. Και θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να… σώσει κάπως τη χρονιά του, βάζοντας θεμέλια για την επόμενη.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.