ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Έτσι περνάς από τις αποδοκιμασίες στις σφιγμένες γροθιές…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τον διαφορετικό Παναθηναϊκό που είδαμε στο ματς με τον Αστέρα και την ανάγκη τέτοιων εμφανίσεων για να ξαναγίνει έδρα το «Απόστολος Νικολαϊδης».

Έτσι περνάς από τις αποδοκιμασίες στις σφιγμένες γροθιές...

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης το δήλωσε ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου, μετά την εμφατική νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης. «Αυτό είναι το στυλ του Παναθηναϊκού που θέλω», είπε ο κόουτς του «τριφυλλιού» που έπειτα από πολύ καιρό φεύγει από παιχνίδι, όντας απολύτως ικανοποιημένος με αυτά που είδε. Πιθανότατα, κάτι τέτοιο να συμβαίνει για πρώτη φορά. Διότι και την καλύτερη εμφάνιση έκανε χθες το «τριφύλλι» και αυτή συνδυάστηκε με μια εντυπωσιακή νίκη επί ενός δυνατού αντιπάλου.

Τι διαφορετικό, όμως, είδαμε από τον χθεσινό Παναθηναϊκό; Τι είναι αυτό που ξεσήκωσε τον κόσμο και πως οι αποδοκιμασίες των προηγούμενων ημερών έγιναν χειροκροτήματα και σφιγμένες γροθιές στον αέρα;

Η διαφορά δεν έχει να κάνει με την προσπάθεια. Και στα προηγούμενα παιχνίδια οι «πράσινοι» προσπαθούσαν. Η διαφορά έχει να κάνει κυρίως με την προσθήκη ορισμένων ποδοσφαιριστών και φυσικά με τη δουλειά που γίνεται καθημερινά στο Κορωπί.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.318 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τόσο ο Κλωναρίδης, όσο και ο Εμποκού έδωσαν στοιχεία τα οποία τον… θλιβερό μήνα Ιανουάριο έλειψαν από το «τριφύλλι». Αυτά τα στοιχεία είναι κυρίως η ταχυδύναμη και το πρέσινγκ. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν μια ικανότητα να τρέχουν συνεχώς και να βάζουν δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα, πιέζοντάς την ψηλά.  Πόσες φορές είδαμε χθες την άμυνα ή ακόμη και τον τερματοφύλακα του Αστέρα να απομακρύνουν την μπάλα όπως – όπως, επειδή είχαν πελαγώσει από την λυσσασμένη πίεση των πράσινων, με κύριους «εκφραστές» τους δυο ποδοσφαιριστές που είπαμε; «Πάρα πολλές», είναι η απάντηση και μάλιστα για πάνω από 70 λεπτά, κάτι το οποίο είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό και καθόλου εύκολο για να το πετύχεις. Προσθέστε σε όλα αυτά και το γεγονός ότι οι Κλωναρίδης και Εμποκού σκόραραν και… δένει το γλυκό.

Μια ακόμη προσθήκη που ανέβασε πολύ το «τριφύλλι» είναι αυτή του Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο δεξιός μπακ από το Μάλι ήταν ακούραστος! Ανεβοκατέβαινε την πλευρά ασταμάτητα, έβγαζε σέντρες, έκοβε. Τα έκανε όλα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Στους διακριθέντες στο χθεσινό ματς, συγκαταλέγουμε και τον Νούνο Ρέις, ο οποίος και σκόραρε και μοίραζε την μπάλα με επιτυχία και φυσικά βοήθησε πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ναι, το χθεσινό παιχνίδι ήταν το καλύτερο φετινό για τον Παναθηναϊκό. ΣΤΟΠ. Τίποτε περισσότερο. Οι «πράσινοι» χρειάζονται ακόμη πάρα πολλή δουλειά και επιπλέον κινήσεις για να μεγαλώσουν ξανά. Αυτό δεν θα συμβεί με μια ή δυο νίκες, αλλά με διάρκεια, σταθερότητα και συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. Ετσι θα ανέβει η ψυχολογία, έτσι θα θυμηθούμε ξανά τον Παναθηναϊκό, έτσι θα επιστρέψει ο κόσμος στη Λεωφόρο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.