ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ

«Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να πάρουμε το Κύπελλο»

Ο Μάικ Τζέιμς μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη κόντρα στη Μπάμπεργκ, τον τελικό κόντρα στον Άρη αλλά και για το πόσο σημαντικός είναι ο Νικ Καλάθης ακόμη και σε μια κακή βραδιά του στο παρκέ.

«Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να πάρουμε το Κύπελλο»

Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναικού Superfoods ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών για το «τριφύλλι» καθώς σημείωσε 15 πόντους με 4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/2 ελεύθερες βολές, μάζεψε τρία ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και ένα κλέψιμο.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε:

Δύσκολος αγώνας, κόντρα σε ένα δύσκολο αντίπαλο, τι ήταν αυτό που σας έδωσε τη νίκη;

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.140 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η συνέπεια. Πρέπει να έχουμε συνέπεια και διάρκεια στα παιχνίδια μας ειδικά όταν έχουμε δύο εντός έδρας αγώνες και μπήκαμε στο παρκέ για τη νίκη και να ανεβούμε ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία. Ήταν μια πολύ καλή νίκη όπως και αυτή εκτός έδρας τη προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στη Γαλατασαράι. Στόχος μας είναι να κάνουμε σερί νικών.

Πιστεύεις πως το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν καλύτερο για εσάς;

Πιστεύω πως ναι. Μπήκαμε πολύ δυνατά στα πρώτα πέντε λεπτά του παιχνιδιού και νομίζω πως στα υπόλοιπα 35 παίξαμε πολύ καλά. Η Μπάμπεργκ είναι καλή ομάδα ωστόσο δεν μας προβλημάτισε η κυκλοφορία της μπάλας όταν είχαν επιθέσεις. Το που βρίσκεται βαθμολογικά η Μπάμπεργκ δεν αντικατοπτρίζει τη ποιότητα της. Είχαν πολλά παιχνίδια που έχασαν τη νίκη στις λεπτομέρειες. Παίξαμε όμως πολύ καλά και κερδίσαμε.

Πλέον ο Παναθηναικός θα αντιμετωπίσει τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για τον τελικό στην έδρα τους, θα σας επηρεάσει αυτό;

Θα έχουν ένα μκρό προβάδισμα αλλά εφόσον θα έχουμε τους φιλάθλους μας δεν θα έχουμε πρόβλημα. Είναι μια καλή ομάδα και γι αυτό βρίσκεται στον τελικό. Θα δώσουμε ότι έχουμε όμως για να πάρουμε τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Στα αποτελέσματα των άλλων ομάδων δούλεψαν υπερ του Παναθηναϊκού και είστε η μόνη ομάδα στη 5η θέση δίχως ισοβαθμία.

Στην Ευρωλίγκα που όλοι κερδίζουν όλους, είναι σημαντικό να μαζεύουμε νίκες και να εκμεταλλευόμαστε τα αρνητικά αποτελέσματα των άλλων ομάδων που βρίσκονται πιο ψηλά στην βαθμολογία. Πρέπει λοιπόν να επικεντρωνόμαστε στο τι κάνουμε εμείς και να ελπίζουμε πως όλα θα μας πάνε καλά.

Όταν ο Παναθηναικός είχε κολλήσει επιθετικά πέτυχες μερικά πολύ δύσκολα καλάθια και μάλιστα με αρκετούς παίκτες της Μπάμπεργκ μπροστά σου ωστόσο αυτό δεν σε προβλημάτισε ιδιαίτερα.

Αυτός έχει γίνει ο ρόλος μου στην ομάδα. Όταν ο χρόνος επίθεσης λιγοστεύει, παίζω στο ένας εναντίον ενός και κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Πιστεύω πως έχω κάνει καλή δουλειά έως τώρα ωστόσο έχασα μερικά καλάθια απόψε (σ.σ χθες) που θα έπρεπε να τα είχα πετύχει αλλά συμβαίνουν αυτά. Μερικές φορές μπαίνουν άλλες όχι.

Ο Καλάθης δεν είχε πολύ καλή βραδιά απόψε πόσο επηρέασε αυτό τον Παναθηναϊκό επιθετικά;

Δεν πιστεύω πως είχε πολύ κακό παιχνίδι έδωσε μερικές ασίστ έπαιξε πολύ καλή άμυνα και μάζεψε μερικά ριμπάουντ μπορεί να μην σκόραρε αλλά είναι ο αρχηγός μας. Αρκεί και μόνο που είναι στο παρκέ, αυτό μας βοηθά πολύ. Είναι ένας παίκτης με υψηλό μπασκετικό IQ και τοι περισσότερές του πάσες καταλήγουν σε ασίστ. Πιστεύω πως αν απλά βρίσκεται στο παρκέ, μας βοηθά αρκετά στο παιχνίδι μας.

Βλέπουμε πως είσαι αρκετά γεμάτος με αυτοπεποίθηση στον τρόπο παιχνιδιού σου πλέον.

Πιστεύω πως έχω αρκετή αυτοπεποίθηση ίσως παραπάνω από ότι μου επιτρέπουν οι συμπαίκτες μου να είμαι. Ακόμη και όταν κάνω το δύσκολο σουτ και χάνω το καλάθι δεν με κατακρίνουν για την απόφασή μου αλλά με καθησυχάζουν και με υποστηριζουν στην απόφασή μου.

Αυτό όμως βγαίνει καλό καθώς έχει περάσει σχεδόν μήνας που μετράς διψήφιο αριθμό πόντων σε κάθε αγώνα.

Αυτό οφείλεται κυρίως στους συμπαίκτες μου καθώς μου επιτρέπουν να είμαι ο εαυτός μου στο παιχνίδι και να παίζω με τον τρόπο που ξέρω. Με βοηθά ακόμη περισσότερο να παίζω έτσι.

Πλέον έχετε το επόμενο παιχνίδι της Ευρωλίγκα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, είναι ευκαιρία να πάρετε εκδίκηση για την ήττα στον πρώτο γύρο;

Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολο. Έχουν έναν πολύ καλό παίκτη, τον Κιθ Λάνγκφορντ όπως και άλλους ταλαντούχους παίκτες. Το ότι έχουν χάσει μερικά παιχνίδια δεν σημαίνει τίποτα. Αν οι οπαδοί μας γεμίσουν τις κερκίδες όπως κάνουν συνήθως και μας υποστηρίζουν, θα μας ωθήσουν στο να πάρουμε ακόμη μια νίκη και συνεχίσουμε το εντός έδρας σερί μας. Αν παίξουμε το παιχνίδι μας θα νικήσουμε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...