ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0 (Μπεργκ 67΄, 80΄, 90΄+ Λουντ 89΄)

Μπεργκ και Ουζουνίδης… τεσσάρων αστέρων

Μετά τα τέσσερα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός έριξε άλλα τόσα στον Παναιτωλικό (4-0, Μπεργκ 67΄, 80΄92΄΄ , Λουντ 89΄), με τον Μάρκους Μπεργκ να κάνει χατ-ρικ, με τους πράσινους να πραγματοποιούν ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, με πολλές φάσεις και γκολ!

Μπεργκ και Ουζουνίδης... τεσσάρων αστέρων

Από τεσσάρα σε… τεσσάρα ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος μέσα σε μία εβδομάδα σκόραρε οκτώ φορές και δείχνει πλέον πως αλλάζει και ομορφαίνει! Μετά και από αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην τρίτη θέση, ξεπερνώντας την Ξάνθη και μένοντας ένα βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Το ματς

Με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, όπως και στο ματς με τον Αστέρα για το κύπελλο, «κατέβασε» την ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στο ματς με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο, με τους Αγρινιώτες να διατηρούν το 4-1-4-1, που καθιέρωσε ο Μάκης Χάβος.

Ο Παναθηναϊκός την κατοχή, ο Παναιτωλικός τη μεγάλη φάση

Στο πρώτο πεντάλεπτο δεν υπήρχαν ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει βρει ρυθμό και τον Παναιτωλικό να αμύνεται μαζικά και σωστά. Ένα σουτ του Βιγιαφάνιες στο 6΄και μια προσπάθεια του Εμποκού που βρήκε τον Μπεργκ στο 12΄, με την κεφαλιά του Σουηδού να καταλήγει έξω, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δει κανείς στο παιχνίδι μέχρι στιγμής.

Στο 14΄μετά από κόρνερ του Βιγιαφάνιες, πρώτα ο Μολέντο, μετά ο Μπεργκ, απέτυχαν βρουν καλά την μπάλα με το κεφάλι (επί της ουσίας ο Βραζιλιάνος έδωσε πάσα στον Σουηδό έστω και άθελά του) και να τη στείλουν στα δίχτυα του Κυριακίδη, σε μια ακόμα καλή στιγμή των «πράσινων».

Τεράστια ευκαιρία με τον Λόπεζ!

Στο 17΄ο Παναιτωλικός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Ντιέγκο Λόπεζ πήρε την μπάλα από τον Τσοκάνη, μετά από κακό διώξιμο του Βλαχοδήμου, σούταρε με το εξωτερικό μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, με τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ τυχερός που δε δέχθηκε το γκολ.

Κακός Παναθηναϊκός, κακό ματς…

Η ομάδα του Χάβου αναθάρρησε, ανέβηκε πιο ψηλά, πίεσε περισσότερο και έσπαγε την κυκλοφορία της μπάλας του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκανε αρκετά λάθη στα κοντρόλ, με αποτέλεσμα οι Αγρινιώτες να κρατούν εύκολα πίσω.

Στο πρώτο μισό του Α΄ μέρους, ο Παναθηναϊκός δε θύμιζε σε τίποτα τον Παναθηναϊκό με τον Αστέρα, δεν πίεζε τόσο πολύ μπροστά, ο Παναιτωλικός ήταν καλά στημένος στην άμυνά του, ως εκ τούτου, το ματς είχε τελείως διαφορετική μορφή.

Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και χειρότερος με κακές μεταβιβάσεις και άσχημες επιλογές στην επίθεση, με τον Παναιτωλικό να παίρνει αυτό που θέλει άκοπα και χωρίς να πιέζεται. Μέσα σε όλα, ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή, με τον Νούνο Ρέις να μην μπορεί να συνεχίσει (είχε δεχθεί μια δυνατή μπαλιά στο πρόσωπο), με τον Ουζουνίδη να περνά στο γήπεδο τον Κουρμπέλη.

Οι «πράσινοι» πίεσαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, μήπως και έβρισκαν ένα γκολ, εντούτοις, η απουσία καλών μεταβιβάσεων δεν επέτρεψε στους παίκτες του Ουζουνίδη, να δημιουργήσουν κατάλληλες προϋποθέσεις για κάποιο γκολ.

Μόλις στο 45΄, ο Μπεργκ μετά από σέντρα του Εμποκού, πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ, στην πιο καλή στιγμή του «τριφυλλιού» στο πρώτο ημίχρονο.

Απρόοπτο με Κλωναρίδη

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Κλωναρίδης δεν κατάφερε να συνεχίσει με τον Βλαχοδήμο να παίρνει τη θέση του και να απειλεί άμεσα… με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στο 47΄με τον Κυριακίδη να διώχνει και τον Ουζουνίδη να χειροκροτεί τον παίκτη του για την προσπάθεια.

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ξανά σούταρε προσπαθώντας να απειλήσει στο 52΄, σε αντεπίθεση της ομάδας του, ωστόσο λάθεψε, αφού είχε καλύτερες επιλογές, με τον Μπεργκ να του λέει χαρακτηριστικά «κοίτα με…».

Απίστευτη ευκαιρία με Βιγιαφάνιες!

Στο 54΄, ο Μολέντο έκλεψε την μπάλα στην άμυνα, έτρεξε όλο το γήπεδο, έβγαλε στον Βιγιαφάνιες, ο οποίος συνδυάστηκε με τον Μπεργκ, η μπάλα έφτασε πάλι στον Αργεντινό, αλλά ο Κυριακίδης με γρήγορη έξοδο, μπόρεσε και έκοψε τον Βιγιαφάνιες, πριν εκείνος σουτάρει και στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Νέα μεγάλη φάση στο 59΄

Μπεργκ και Βιγιαφάνιες, απέτυχαν σε δύο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν, με τον Κυριακίδη να τους σταματάει τον Σουηδό αρχικά και τον Αργεντινό να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ στη συνέχεια της φάσης, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την καλή εμφάνιση του Β΄ μέρους.

Λύτρωση με Μπεργκ!

Ο Εμποκού προσπάθησε να βρει τον Μπεργκ, ο Τσοκάνης έδιωξε, “στρώνοντας” την μπάλα στον Χουλτ, εκείνος έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, οι αμυνόμενοι δεν πρόλαβαν τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στον Κυριακίδη, στρώθηκε στον Μπεργκ, ο οποίος προ κενής εστίας, έκανε το 1-0, στο 67΄!

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος είχε κέφια, δημιουργούσε αρκετές καταστάσεις στην περιοχή του Κυριακίδη, ωστόσο ο Μπεργκ και ο Εμποκού δεν βρίσκονταν σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα, να μην μπορούν να τελειώσουν τις φάσεις και να διευρύνουν το προβάδισμα του τριφυλλιού.

Τίτλοι τέλους… με τον Μπεργκ!

Στο 80΄ο Μάρκους Μπεργκ με λόμπα (βρήκε στον Κούσα η μπάλα), με τον Λουντ να κλέβει από τον Κούσα, να δίνει στον Σουηδό, ο οποίος με σουτ, κρέμασε τον Κυριακίδη, για το 2-0, κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, με τον Μπεργκ να φτάνει τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ρόμπιν Λουντ και Μάρκους Μπεργκ, έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα… δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των πράσινων, με νέα τεσσάρα, λίγες ώρες μετά από αυτή απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Ρέις (37΄Κουρμπέλης), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (45΄Βλαχοδήμος), Εμποκού (77΄Λουντ), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Στιλ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βλαχοδήμος Π., Χατζηγιοβάννης, Χουχούμης, Πίσπας.

Παναιτωλικός (Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Κλέσιο (72΄Μουνιός), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Ρότσα (79΄Παπαδόπουλος), Μύγας, Λόπες, Χαντάκιας (66΄Κουτρουμάνος).

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Κουτρομάνος, Ροντρίγκες, Μουνιός, Παπαδόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλούδης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE