ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΥΜΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 54-77

Περίπατος στο παρκέ, πάρτι στην εξέδρα!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα άνετο απόγευμα στη Χαλκίδα και έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα και τον κόσμο στο πλευρό του επικράτησε με 77-54 της Κύμης, πετυχαίνοντας την 16η νίκη του στη διοργάνωση (16-1) στην πρώτη «πρόβα» ενόψει του τελικού της Θεσσαλονίκης.

Περίπατος στο παρκέ, πάρτι στην εξέδρα!

Ο άνετος και γεμάτος διάθεση Παναθηναϊκός δεν είχε όρεξη για… παιχνίδια στη Χαλκίδα και «χτίζοντας» σταδιακά ένα προβάδισμα που έφτασε μέχρι και το +31 επιβλήθηκε με … της Κύμης.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πραγματοποίησε στην πρωτεύουσα της Εύβοιας την 16η νίκη της στη διοργάνωση και προσέφερε ουσία και θέαμα στους περίπου 150 οπαδούς της οι οποίοι έδωσαν «πράσινο» παλμό στο κλειστό της Κανήθου.

Έτσι λοιπόν η πρώτη «πρόβα» για τον τελικό της Θεσσαλονίκης (18/2) είχε πρόσημο θετικό για τον εξάστερο, ο οποίος έχει ακόμα μια «εκκρεμότητα» (15/2 με Λευκάδα) πριν το μεγάλο ραντεβού με τον Άρη.

Ο αγώνας

Μοιρασμένο σε δύο «κομμάτια» ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης της Χαλκίδας. Στο μεν πρώτο, πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» ήταν ο Νίκος Καλάθης ο οποίος με 5 πόντους και μια ασίστ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο προβάδισμά του στο ματς (6-11, 4′). Έπειτα, ήταν η σειρά του Μπορούση να αναλάβει δράση και να οδηγήσει την ομάδα του στο πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 7 πόντων (15-22), όσους είχε σημειώσει και ο ίδιος στο δεύτερο μισό της πρώτης «πράξης».

Ορεξάτος βέβαια ήταν και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο νεαρός φόργουορντ έδινε την απαραίτητη ενέργεια στην άμυνα, «κόβοντας» στα ίσα μάλιστα τον Σταμάτη σε προσπάθεια για τρεις στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Έχοντας τον Τζέιμς στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά στο 14′ (16-26) για πρώτη φορά στο παιχνίδι, το οποίο ήλεχγε απόλυτα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά με «αιχμή» του «δόρατος» τον Τουντζιαράκη (23-30, 18′), αλλά το εύστοχο τρίποντο του Παππά και το γκολ-φαουλ του Σίνγκλετον αποκατέστησαν τις ισορροπίες, «κλείνοντας» το ημίχρονο στο +13 (23-36).

H εκκίνηση του δευτέρου μέρους ήταν εξίσου δυναμική με το κλείσιμο του πρώτου για το «τριφύλλι», με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να προσθέτει τέσσερις πόντους στο ενεργητικό του έπειτα από ωραίες προσπάθειες στη ρακέτα (28-44, 22′).Στη συνέχεια οι Ευβοιώτες έτρεξαν ένα σερί 5-0 δια χειρός Τσούπκοβιτς (33-44) αλλά η τριάδα των Τζεντίλε – Φελντέιν και Σίνγκλετον αύξησαν το προβάδισμα των «πρασίνων» στους 17 πόντους (35-52, 25′). Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Κύμης, ο Παναθηναϊκός δίχως να κάνει κάτι το εξεζητημένο στο παρκέ κατάφερε να «αυγατίσει» την κυριαρχία του, φτάνοντας μέχρι το +20 με τον Καλάθη (37-57, 29′) και στη συνέχεια με τα δυο εντυπωσιακά καρφώματα του Σίνγκλετον στο +26 (37-63).

Μετά από το «ξέσπασμα» στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση-νίκη και το μόνο που παιζόταν από εκεί και έπειτα ήταν το εύρος της «πράσινης» νίκης. Από το χέρι του Κένι Γκάμπριελ και την περιφέρεια, το «τριφύλλι» έφτασε μέχρι το +31 (37-68, 34′). Οι Κατράνας και Σινγκούνας κατάφεραν με όμορφες προσπάθειες να «ροκανίσουν» τη διαφορά στο τέλος.

Κύμη Seajets (Μπρατσιάκος): Σιγκούνας 5 (1), Τσούπκοβιτς 6 (1), Σταμάτης 7 (1), Πάλμπλαντ, Όρτον 9 (1), Κατράνας 3 (1), Τζόλος 2, Κουκουλάς 4, Κωνσταντακόπουλος 5 (1), Ντίξον 2, Τουντζιαράκης 11

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (1), Φελντέιν 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 4 (1), Γκάμπριελ 9 (1), Καλάθης 11 (2), Ρίβερς 4 (1), Τζέιμς 2, Μποχωρίδης 2, Φώτσης, Παππάς 6 (2), Τζεντίλε 10, Μπουρούσης 13

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 23-36, 37-63, 54-77

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ