ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέμα

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον… Γερμανό του!

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, φαίνεται να… βρήκε την Ιθάκη του, αρπάζοντας την ευκαιρία της ζωής του, αρχικά από τον Αντρέα Στραματσόνι και εν συνεχεία, από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον… Γερμανό του!

Ο 23χρονος Οδυσσέας, οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ, πάνω απ’ όλα στον Λουκ Στιλ, ο οποίος απέδειξε πως παρά το ταλέντο του, σε διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα και τα… καρύδια να ηγηθεί της θέσης του «Nr. 1», στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» από την εποχή του Νικοπολίδη, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά στη θέση αυτή, μέχρι να εμφανιστεί ο Ορέστης Καρνέζης. Λόγω των πολλών προβλημάτων (οικονομικών κυρίως), ο Καρνέζης θα φύγει και έκτοτε, ούτε ο Καπίνο (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, μπήκε στο κλαμπ των… «αλλόθρησκων»), ούτε ο Λουκ Στιλ (επιλογή Νταμπίζα) μπόρεσαν να σταθεροποιήσουν-για διαφορετικούς λόγους-τη… διακεκαυμένη ζώνη του «πράσινου» τέρματος.

Τα λάθη που κόστισαν και η ευκαιρία που δόθηκε… αργά

Ο Λουκ Στιλ, κόστισε στον Παναθηναϊκό. Και κόστισε ακριβά. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει την κατιούσα, με τον Βρετανό να κάνει τη μία γκέλα μετά την άλλη, με τον Αντρέα Στραματσόνι να αργεί να καταλάβει το γεγονός πως πρέπει να τον ταρακουνήσει.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 865 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, βούτηξε στα βαθιά αμέσως, με τον Ιταλό πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού, να τον ρίχνει στο ματς με τον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη. Ο Βλαχοδήμος δεν μπορεί να κρατήσει το «μηδέν», ωστόσο εντυπωσιάζει με κάποιες επεμβάσεις του.

Έκτοτε παίζει ανελλιπώς, με τον Στιλ να έχει αγωνιστεί σε κάποια ματς κυπέλλου μόνο, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, να τον θεωρεί πια τον βασικό γκολκίπερ της ομάδας.

Κανείς δεν τον πίστευε, τώρα τον πιστεύουν όλοι…

Αν ο Λουκ Στιλ, δε γέμιζε το μάτι, ο Οδυσσέας, περνούσε απαρατήρητος από τον κόσμο της ομάδας. Δε μιλούσε, δεν ενοχλούσε, κανείς δεν έπαιρνε χαμπάρι τίποτα. Εκτός από τον ίδιο. Μαθημένος Γερμανικά…, ο Οδυσσέας δούλευε συνεχώς χωρίς να λοξοκοιτά, δεξιά ή αριστερά, με ταπεινότητα και σεμνότητα, περιμένοντας την ευκαιρία του.

Είτε «μυρίστηκε» είτε όχι, τι συνέβαινε και πως πια είχε φτάσει η ώρα να πάρει τη μεγάλη ευκαιρία, εκείνος δούλευε σκληρά. Πολύ σκληρά, εντούτοις γνώριζε καλύτερα από τον καθένα, πως μόνο με μια σειρά παιχνιδιών, θα μπορούσε να δείξει τι αξίζει. Και πλέον το κάνει.

Κανείς δε γνωρίζει αν ο Παναθηναϊκός βρήκε τον επόμενο «τάδε», ή τον επόμενο «δείνα». Δεν είναι ώρα για μεγάλες κουβέντες, άλλωστε. Ο χρόνος θα δείξει, αν θα μπορέσει ο Οδυσσέας να βρει το δρόμο προς την… πατρίδα, που δεν είναι άλλος από την καθιέρωση στον Παναθηναϊκό και γιατί όχι και την Εθνική. Άλλωστε πλην Καρνέζη, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και από κανέναν…

Οι αριθμοί του…

Ο Βλαχοδήμος φέτος μετρά 12 εμφανίσεις, έχοντας δεχθεί 5 γκολ. Αν μη τι άλλο, εξαιρετικό νούμερο. Και αν αναλογιστεί κανείς, πως το ένα (στους Ζωσιμάδες) δεν έπρεπε να μετρήσει, τότε το ποσοστό, γίνεται καλύτερο.

Ο Οδυσσέας, δέχτηκε το γκολ στη Νέα Σμύρνη, στο ντεμπούτο του με τον Πανιώνιο (27/11/16), έχει δεχθεί δύο γκολ από τον Πλατανιά (1-0 στα Χανιά, 2-1 στη Λεωφόρο), ένα γκολ από την Κασσιόπη (1-1) και το γκολ στα Γιάννενα (1-1).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.