ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

ΡΕΤΡΟ: Το… ζέσταμα του Ντομινίκ πριν το Παρίσι (vids)

Δυο εβδομάδες πριν το Final-4 του Παρισίου διεξήχθη στην Πάτρα η αντίστοιχη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό του Ντομινίκ Ουίλκινς να πραγματοποιεί ένα καλό «ζέσταμα» πριν το πρώτο αστέρι στη φανέλα και να κατακτά το 6ο Κύπελλο της ιστορίας του επικρατώντας με 85-74 του Ηρακλή στον τελικό.

ΡΕΤΡΟ: Το... ζέσταμα του Ντομινίκ πριν το Παρίσι (vids)

Η σεζόν 1995/96 αποτέλεσε το πρώτο «λαμπερό» ορόσημο της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού, καθώς εκείνη τη χρονιά ο σύλλογος, με τον Μάλκοβιτς στο «τιμόνι» και τον Ντομινίκ Ουίλκινς απόλυτο πρωταγωνιστή «έραψε» τον Απρίλιο του 1996 στο Παρίσι το πρώτο ευρωπαϊκό αστέρι στη φανέλα του, αφήνοντας σταδιακά χώρο για τα υπόλοιπα πέντε, βάζοντας παράλληλα τα πρώτα «θεμέλια» για τη δυναστεία της δεκαετίας των 00’s.

Ωστόσο, πριν την επιτυχημένη και εστεμμένη με δάφνες, επίσκεψη στο Παρίσι, οι «πράσινοι» έπρεπε να δώσουν τα δικά τους διαπιστευτήρια στο αντίστοιχο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος, το οποίο εκείνη τη σεζόν διεξήχθη στην Πάτρα το διήμερο 23-24 Μαρτίου. Για να φτάσει μέχρι την Πάτρα, το «τριφύλλι» ξεπέρασε κατά σειρά τα εμπόδια του Ιωνικού Ν.Φ (101-64) και του Περιστερίου (75-64), ενώ στα προημιτελικά «υπέταξε» τον Ολυμπιακό με 85-72.

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα δε, οι ασταμάτητοι «πράσινοι» ξεπέρασαν και το εμπόδιο της ΑΕΚ στον ημιτελικό (87-78) και έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Η τελευταία «εκκρεμότητα» για την κούπα άκουγε στο όνομα «Ηρακλής». Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου προσπάθησε τα μέγιστα εκείνο το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, αλλά οι εκπληκτικοί Μακ Ντάνιελ (23π) και Τάρπλεϊ (21π) δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα του «γηραιού» η οποία διαφαινόταν από το πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει ήδη μια διαφορά ασφαλείας (47-27).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.313 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι Οικονόμου (23π) και Βράνκοβιτς (13π) «έκοβαν», ο δε σούπερ σταρ Ντομινίκ «έραβε» (25π) και οι «πράσινοι» εν τέλει πανηγύρισαν μια άνετη νίκη με 85-74 επί του Ηρακλή, κατακτώντας το 6ο Κύπελλο της ιστορίας τους, μπροστά στους 5.000 οπαδούς τους, οι οποίοι είχαν κερδίσει τη «μάχη» της εξέδρας στο «Δ. Τόφαλος» από την πρώτη στιγμή.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός άνοιξε μετ’ ευλογίας την «αυλαία» για το έπος του Παρισιού λίγες ημέρες αργότερα…

Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 5, Σοκ 11(1), Κούουσμα 5(1), Οικονόμου 23(3), Κόρφας, Γιαννάκης 3, Βράνκοβιτς 13, Ουίλκινς 25(1), Σταυρακόπουλος, Πετσάρσκι

Ηρακλής (Γιατζόγλου): Κακιούσης 10, Μακ Ντάνιελ 23(2), Αγγέλου, Αστεριάδης, Γιαννουζάκος 14(2), Κουντουράκης, Μωραίτης, Κούβελας, Μπρούγος 6, Τάρπλεϊ 21

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.