ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

ΡΕΤΡΟ: Από τον Τσαρτσαρή με… αγάπη! (vids)

Το 2006 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε ένα ακόμη Κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας στο Γαλάτσι του, υπολογίσιμου τότε, Αμαρουσίου με 68-57 σε ένα ματς το οποίο έφερε την «υπογραφή» του Κώστα Τσαρτσαρή.

ΡΕΤΡΟ: Από τον Τσαρτσαρή με... αγάπη! (vids)

Το «νερό» είχε μπει στ’ «αυλάκι» από την περασμένη χρονιά (2005) και ο -ασταμάτητος- Παναθηναϊκός φάνταζε έτοιμος να συνεχίσει το επιτυχημένο σερί του στο Κύπελλο και την επόμενη σεζόν.

Αυτή τη φορά, οι «πράσινοι» δεν χρειάστηκε να φύγουν από το λεκανοπέδιο, καθώς ο τελικός της διοργάνωσης είχε οριστεί να διεξαχθεί στο κλειστό του Γαλατσίου. Έτσι, η πορεία της ομάδας του Ομπράντοβιτς από την β’ φάση έως το τελικό είχε μόλις μία μακρινή «εξόρμηση» στη Θεσσαλονίκη. Ο Ηρακλής δεν ήταν ικανός να σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες του «τριφυλλιού» (87-72), ούτε βέβαια και ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχθηκε στην επόμενη φάση την «αρμάδα» του Ζοτς και δέχθηκε μετ’ ευκολίας 30 πόντους, σε εκείνο το αλησμόνητο 81-51.

Επόμενη «στάση», ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός βρήκε μπροστά του την «Ένωση» στον διπλό ημιτελικό και έκαμψε εν τέλει την αντίστασή της με δυο νίκες (76-66 εντός, 78-73 εκτός). Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το μόνο που χώριζε τον Παναθηναϊκό από την κατάκτηση του τροπαίου για 9η φορά στην ιστορία του ήταν το σκληροτράχηλο Μαρούσι του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.121 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στον τελικό της 18ης Μαρτίου του 2006, η ομάδα των Βορείων Προαστίων επιβεβαίωσε τη δυναμική της, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα από τον Παναθηναϊκό (68-57) του -εξαιρετικού σε εκείνο το παιχνίδι- Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος συνεισέφερε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τροπαίου με τους 16 πόντους που σημείωσε, τρεις περισσότερους από τον Γιάκα Λάκοβιτς (13π) και αναδείχθηκε δικαίως ως ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Παπανικόλαου, Σεπάνοβιτς 6 (2), Τσαρτσαρής 16 (2), Μπατίστ 10, Χατζηβρέττας 2, Φέμερλινγκ, Λάκοβιτς 13 (2), Σπανούλης 7, Διαμαντίδης 5, Τομάσεβιτς 9, Σάκοτα
 
Μαρούσι (Γιαννάκης): Μπλάκνει 22 (5), ΝικολαΪδης 3 (1), Μπουντούρης, Κυρίτσης 12, Σέκουλιτς 5 (1), Χόμαν 9, Στεφανίδης 3 (1), Κολώκας, Καϊμακόγλου 1, Καράγκουτης 2, Γιαννουλάκος, Νοέας

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.