ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

ΡΕΤΡΟ: Το σερί ξεκίνησε από το Ηράκλειο (vids)

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2005, ο Παναθηναϊκός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιβλήθηκε του Άρη με 72-68 στο «Λίντο», κατέκτησε το 8ο Κύπελλο της ιστορίας του και ξεκίνησε το πρώτο μεγάλο σερί του στον θεσμό το οποίο κράτησε έως το 2009.

ΡΕΤΡΟ: Το σερί ξεκίνησε από το Ηράκλειο (vids)

Ο δρόμος προς το Ηράκλειο και το κλειστό του «Λίντο», την έδρα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου της σεζόν 2004/5 μόνο βατός δεν ήταν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος διένυσε μια πορεία γεμάτη… ντέρμπι σε διάστημα 11 ημερών (2-13/10) μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.

Η περιπέτεια των «πρασίνων» ξεκίνησε στις αρχές Οκτώβρη του 2004 από το «ΣΕΦ» (57-45 τον Ολυμπιακό), ενώ λίγες ημέρες αργότερα το «τριφύλλι» έπρεπε να περάσει αλώβητο από την έδρα της ΑΕΚ, πράγμα που κατάφερε τελικά επικρατώντας της «Ένωσης» με 70-64. Έπειτα, ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ στις διπλές αναμετρήσεις των ημιτελικών, αποστολή που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς το «τριφύλλι» εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό με δυο νίκες (75-58 εντός και 63-58 εκτός).

Μετά από αυτόν τον «μίνι Γολγοθά», ο Άρης αποτέλεσε το μοναδικό εμπόδιο του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του όγδοου Κυπέλλου στην ιστορία του. Οι δυο «μονομάχοι» έδωσαν «ραντεβού» τον Φεβρουάριο του 2005 σε κρητικό έδαφος, με τους «κίτρινους» να βάζουν δύσκολα στην ομάδα του Ομπράντοβιτς, κλείνοντας το ημίχρονο στο +9 (38-29), με πρωταγωνιστές τους Κόλινς και Τέρελ Κάστλ.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 16.339 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο μέρος όμως, οι «πράσινοι» με «όπλο» την άμυνα και βασιζόμενοι στις εμπνεύσεις του Γιάκα Λάκοβιτς (15π) την ηγετική παρουσία του Τσαρτσαρή (14π) αλλά και την αποτελεσματικότητα του Μπατίστ στο «ζωγραφιστό» (12π) κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση παίρνοντας τελικά τη νίκη με 72-68.  Με αυτόν τον τρόπο ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 8ο Κύπελλο της ιστορίας του (δεύτερο επί Ομπράντοβιτς μετά το 2003) και έβαλε τα «θεμέλια» για το «χτίσιμο» ενός σερί πέντε διαδοχικών κατακτήσεων, το οποίο σταμάτησε το 2009.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 6, Λάκοβιτς 15(2), Σεπάνοβιτς 9 (2), Τσαρτσαρής 14, Μπατίστ 12, Χατζηβρέττας, Αλβέρτης 8(2), Φέμερλινγκ 4, Κουτλουάϊ 3(1), Καλαϊτζής 1, Παπανικολάου, Μπάξτερ

Άρης (Μπάρτον): Κόλινς 21(4), Πάντιους 9(1), Καστλ 11(1), Μεσεριάκοφ 6, Στακ 6, Ραϊσεβιτς 1, Σχορτσανίτης 8, Ασημακόπουλος 3, Τζόνσον 2, Καραποστόλου, Κυρίτσης 1, Χαριτόπουλος

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.