ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Έχεις δει το ποσοστό που έχει στους τίτλους ο Παναθηναϊκός;

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει για τα κατορθώματα του Παναθηναϊκού Superfoods που όμοιά του δεν συναντάς σε καμιά άλλη ομάδα και θυμίζει σε όλους πως την Παρασκευή πρέπει να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα

Έχεις δει το ποσοστό που έχει στους τίτλους ο Παναθηναϊκός;

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, που θα με καταλαβαίνεις, αλλά κάθε χρόνο υπάρχει μια αίσθηση βεβαιότητας πως ο Παναθηναϊκός θα αυξήσει τουλάχιστον κατά ένα τα τιμαλφή στην τροπαιοθήκη. Επί 22 συναπτά έτη… αυτή η δουλειά γίνεται. Σε αυτό το διάστημα παίρνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα τρόπαιο.

Προφανώς και αυτή η βεβαιότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Κύπελλο Ελλάδος. Φέτος ήταν η 42η χρονιά του θεσμού που προσπαθεί -πολύ είναι η αλήθεια- να καταστρέψει η ΕΟΚ, αλλά παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται. Ξέρεις ποιος είναι ο γενικός αύξοντας αριθμός της κατάκτησης στο “Nick Galis Hall”; Το Νο18. Αν κάνεις μια διαίρεση, θα σου αποκαλυφτεί πως το “τριφύλλι” έχει κατακτήσει το 42.8% των τροπαίων που έχει δώσει ποτέ αυτή η διοργάνωση. Α, και το ποσοστό τα έξι τελευταία χρόνια είναι απόλυτο (6/6).

Για όσους εν τω μεταξύ, χλευάζουν το θεσμό (τύπου ότι είναι ως μη γενόμενος ή δεν “υπάρχει”), αν τυχόν φτάσουν ποτέ στην κορυφή του βάθρου, ας μην εμφανιστούν να σηκώσουν το τρόπαιο. Οι “πράσινοι” που φτάνουν με συνέπεια στο τέλος της διαδρομής, θα πηγαίνουν στην απονομή και θα τη γιορτάζουν.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.203 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το αποτέλεσμα κρίθηκε στην τρίτη περίοδο, οπότε ο Παναθηναϊκός έπαιξε μπάσκετ. Ναι, θα στο πω τόσο απλά, πριν προσθέσω ότι εν αντιθέσει με τα δύο προηγούμενα δεκάλεπτα, σε αυτό ΔΕΝ εκτέλεσε περισσότερα τρίποντα από ό,τι δίποντα (7/9 δίποντα, 2/8 τρίποντα ενώ στο πρώτο μισό είχαν συνολικά 4/12 διπ. και 5/16 τριπ.). Πήρε το μάξιμουμ από τη ρακέτα, χάριν των Καλάθη και Τζεντίλε και όπως πάντα, μέσα από τις επιθετικές λύσεις βρήκε ρυθμό και κυριάρχησε… γενικότερα.

Κάποια σχήματα δεν λειτούργησαν και ενδεχομένως ένας πειραματισμός (στην εκκίνηση της τελευταίας πράξης, οπότε ο Πρίφτης επιστράτευσε καμικάζι, με τον Γιάνκοβιτς ως “τεσσάρι” και τον Τσαϊρέλη ως “σέντερ) να “κράτησε” περισσότερο από όσο θα έπρεπε, αλλά… τι τα θες; Έγινε άρση κούπας; Όλα καλά, πολύ περισσότερο αν σκεφτείς πως μια επιτυχία βοηθά και στη ψυχολογία εν όψει της τελικής ευθείας για το νήμα της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα. Την Παρασκευή 24/2 έχει ματς, αυτό με την Ούνικς. Μη ξεχάσεις λοιπόν, να πας στο γήπεδο να θυμίσεις σε αυτά τα παιδιά πως δεν είναι μόνα.

ΥΓ: 2014 ο Αργύρης παίρνει Κύπελλο και απολύεται, 2015 ο Ιβάνοβιτς παίρνει Κύπελλο και απολύεται, 2016 ο Τζόρτζεβιτς παίρνει Κύπελλο και απολύεται… Για τρεις συνεχόμενες χρονιές όποιος προπονητής του Παναθηναϊκού παίρνει Κύπελλο μετά από λίγους μήνες απολύεται… Θα σπάσει αυτή η κατάρα από τον Τσάβι λες;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.