ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο του Γιώργου Καλαφάτη

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, με ανακοίνωση του, κοινοποίησε ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο.

Μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο του Γιώργου Καλαφάτη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 19 Φεβρουαρίου 1964 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο Ιδρυτής του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου Γιώργος Καλαφάτης.

Από τα εφηβικά χρόνια του, κιόλας, ξεχώρισε ως πολυπράγμων οραματιστής και ακατάβλητος πρωτοπόρος στο πεδίο του αθλητισμού και όχι μόνον, στοιχεία χάρη στα οποία εξελίχθηκε σε κορυφαία προσωπικότητα της αθηναϊκής κοινωνίας.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.284 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρότι οι εποχές και οι συνθήκες αλλάζουν, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος συνεχίζει την πορεία του, διαμέσου των δεκαετιών, ακολουθώντας αταλάντευτα τις αρχές, τις αξίες και τη νοοτροπία του σπουδαίου Ιδρυτή του.

Σήμερα, ως απότιση φόρου τιμής στη μνήμη του Γιώργου Καλαφάτη, δημοσιοποιούμε για πρώτη φορά ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο: το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άλλωστε ο Καλαφάτης -και μέσω της ιατρικής επιστήμης- υπηρέτησε με αυταπάρνηση τους συνανθρώπους του και τη χώρα.

Ενημερώνουμε, επιπροσθέτως, ότι κατά τη διάρκεια της επικείμενης εκδήλωσης για το βιβλίο «Και Xιλιάδες Tίτλοι» θα παρουσιάσουμε και άλλα, μέχρι στιγμής άγνωστα, κειμήλια από τη δράση του Ιδρυτή του Συλλόγου μας.

ΥΓ1. Θερμές ευχαριστίες σε συγγενικό πρόσωπο του Γιώργου Καλαφάτη για την ανιδιοτελή παραχώρηση στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο αυτών των μοναδικών ντοκουμέντων και κειμηλίων.

ΥΓ2. Στα τέλη του 2007, έγινε μία αποκάλυψη που συγκλόνισε το φίλαθλο κοινό: ο τάφος του Ιδρυτή του Παναθηναϊκού στο Α΄ Νεκροταφείο βρέθηκε κατεστραμμένος. Αξιωματούχοι του Δήμου Αθηναίων έχουν δηλώσει κατά καιρούς πως το ζήτημα θα επιλυθεί, χωρίς ωστόσο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα».

καλαφατης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.