ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Road to victory: Η πορεία μέχρι την κατάκτηση ενός ακόμα Κυπέλλου! (vids)

To Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει ένα μίνι αφιέρωμα της πορείας του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση του Κυπέλλου, από την προημιτελική φάση μέχρι τον τελικό της Θεσσαλονίκης και την κατάκτηση του 18ου τροπαίου.

Road to victory: Η πορεία μέχρι την κατάκτηση ενός ακόμα Κυπέλλου! (vids)

Το βράδυ του Σαββάτου (18/2) ο Παναθηναϊκός, επιβεβαίωσε την κυριαρχία του κατακτώντας στη Θεσσαλονίκη το Κύπελλο Ελλάδος, ή αλλιώς, την 18η κούπα του στη διοργάνωση, η οποία συνεχίζει την παράδοση που έχει «χτίσει» ανά τα χρόνια, όντας πολυνίκης του θεσμού, καθώς ο δεύτερος της λίστας Ολυμπιακός, βλέπει τους «πράσινους» με το «κιάλι» (18 έναντι 9 τροπαίων). Εκκίνηση στο άδειο ΟΑΚΑ

Για να φτάσει μέχρι το «Αλεξάνδρειο» και τον τελικό, ο εξάστερος χρειάστηκε να πραγματοποιήσει ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον ταξίδι στη διοργάνωση. Το ταξίδι αυτό είχε ως ημερομηνία εκκίνησης την 5η Οκτώβρη του 2016 και σημείο αφετηρίας το ΟΑΚΑ. Εκείνη τη βραδιά, το «τριφύλλι» με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο άδειο -λόγω τιμωρίας- κλειστό του Αμαρουσίου. Ο «δικέφαλος του βορρά» εκμεταλλεύτηκε προσωρινά την «παγωμένη» ατμόσφαιρα της έδρας του Παναθηναϊκού και έφτασε να προηγηθεί μέχρι και με 11 πόντους, μέχρι να αναλάβει δράση η τριάδα των Μπουρούση, Παππά και Ρίβερς.

Ο μεν Μπουρούσης έκανε «πάρτι» στη ρακέτα των φιλοξενουμένων (23 πόντοι με 5/9 δίποντα), ο δε Παππάς έδωσε τον απαραίτητο ρυθμό και τις λύσεις από την περιφέρεια (18 πόντοι με 5/6 τρίποντα) και τέλος, ο Κει Σι Ρίβερς με τους 16 πόντους που σημείωσε έδειχνε πως μπαίνει σιγά σιγά στο «κλίμα» της ομάδας. Το τελικό 88-69 έδωσε στον Παναθηναϊκό το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 46.039 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 44-40, 64-57, 88-69

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 7 (1), Μποχωρίδης, Καλάθης Π., Φώτσης 2, Παππάς 18 (5), Γκιστ 6 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Λούντζης, Μπουρούσης 23 (1), Καλάθης Ν. 14 (0/8 τρίπ.).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 13 (1), Κόνιαρης, Τσόχλας 6, Τέιλορ 6, Μιλιένοβιτς 11 (2), Γλυνιαδάκης 3, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 8 (2), Καμάρας, Μπράιαντ 7 (1), Πέινερς 9, Κλάντον 6

Η «άλωση» του «ΣΕΦ»

Η κληρωτίδα της ημιτελικής φάσης φαίνεται πως είχε τα… κέφια της και έστειλε τον Παναθηναϊκό, του Τσάβι Πασκουάλ πλέον, στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου του, Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» επισκέφθηκαν στο Φάληρο ουσιαστικά με την «πλάτη» στον «τοίχο» καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να υπερηφανεύονται το νικηφόρο σερί τους επί του Παναθηναϊκού, το οποίο κρατούσε από τους τελικούς του 2016 και συνεχίστηκε στο παιχνίδι πρωταθλήματος του ΣΕΦ, που έμελλε να οδηγήσει στο «διαζύγιο» με τον Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά και στα δυο επόμενα για την Ευρωλίγκα.

Όμως, το «τριφύλλι» απέδειξε πως είναι «φτιαγμένο» για τα δύσκολα και ορμώμενο από την εξαιρετική παράδοση που είχε «χτίσει» εναντίον του Ολυμπιακού στα ματς Κυπέλλου, «έστησε» το δικό του «πάρτι» αλώνοντας το ΣΕΦ με 77-67. Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο «φονιάς» Ρίβερς που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των γηπεδούχων τελειώνοντας το ματς με 27 πόντους (9/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές). Άξιος συμπαραστάτης του Κει Σι ήταν ο Κένι Γκάμπριελ που πραγματοποίησε ουκ ολίγες «πτήσεις» στη ρακέτα της ομάδας του Σφαιρόπουλου (14 πόντοι).

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 28-29, 45-52, 67-77

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 3 (1), Μπιρτς, Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 7 (1), Ουότερς 3 (1), Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 16 (3), Λοτζέσκι 8 (1).

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Ρίβερς 27 (2), Τζέιμς 5 (1), Φώτσης, Φελντέιν 5 (1), Γκέιμπριελ 14 (2), Τζεντίλε, Μπουρούσης 4, Καλάθης 11 (1)

«Πράσινος» ο Λευκός Πύργος!

Μετά το μεγάλο «διπλό» στο ΣΕΦ, έμενε ένα ακόμη βήμα για την κούπα. Στον έτερο ημιτελικό, ο Άρης νίκησε στις λεπτομέρειες την ΑΕΚ και προκρίθηκε με τη σειρά του στον μεγάλο τελικό, ο οποίος ταλαιπώρησε άπαντες λόγω των μακρών διαβουλεύσεων μεταξύ της ΕΟΚ της Αστυνομίας και των δύο φιναλίστ, σχετικά με την έδρα που θα φιλοξενήσει το γεγονός.

Η «ιπποτική» και μεγαλόψυχη στάση του Παναθηναϊκού στη συναίνεση της επιλογής του Αλεξανδρείου, έδωσε ουσιαστικά τη λύση στο όλο πρόβλημα και ο εξάστερος ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη με ένα και μοναδικό σκοπό, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση της πρώτης κούπας στη φετινή σεζόν. Όπερ και εγένετο, καθώς το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, η ομάδα του Πασκουάλ έχοντας 1.100 πιστούς στο πλευρό της και τον Φελντέιν σε πολύ μεγάλη μέρα και τον Καλάθη «αναγεννημένο» επικράτησε του Άρη με 68-59, ολοκληρώνοντας έτσι την αποστολή της!

Panathinaikos 68-59 Aris – Greek Cup Final – 18… από gs-bn

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 29-27, 50-37, 68-59

Παναθηναϊκός(Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (1), Φελντέιν 18 (1), Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 3 (1), Καλάθης 15 (1), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 9 (3), Φώτσης 5 (1), Παππάς, Τζεντίλε 4, Μπουρούσης.

Άρης(Πρίφτης): Τζένκινς 12 (3), Κάμινγκς 20 (2), Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 2, Τζάκσον 2, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης 9 (2), Ζάρας, Μούρτος 2, Σίμτσακ 4, Γκόρντον.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...