ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Από τη… μέθη του κυπέλλου, στο «πρέπει» της Ευρωλίγκας

Ο Παναθηναϊκός επανέρχεται στην σκληρή πραγματικότητα της Ευρωλίγκας, αφήνει τα πανηγύρια του κυπέλλου στην άκρη και βάζει μπροστά το «πρέπει», απέναντι στην Ούνιξ Καζάν. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Από τη… μέθη του κυπέλλου, στο «πρέπει» της Ευρωλίγκας

Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, βρίσκεται στην τελική ευθεία. Τα πάντα πλέον κρίνονται στις λεπτομέρειες και ο Παναθηναϊκός πρέπει να εξαντλήσει τα δικά του περιθώρια, για ό,τι καλύτερο.

Με νίκη αύριο επί της «καταραμένης» Ούνιξ (η ήττα στο Καζάν στοίχισε πολύ), ο Παναθηναϊκός «κλειδώνει» την 5η θέση και ορέγεται (;) την τέταρτη προνομιούχο, αν η Φενέρ ηττηθεί από τον Ολυμπιακό απόψε το βράδυ. Τουτέστιν, αύριο το βράδυ, νίκη και μόνο νίκη. Εξασφαλίζεται η πρόκριση και από κει και πέρα, βλέπουμε.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από έναν (ακόμα) τίτλο, που πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να αποδειχθεί παράγοντας αποπροσανατολισμού, εντούτοις στη συγκεκριμένη φάση, φαίνεται πως ο χρόνος που μεσολάβησε, λειτούργησε «πυροσβεστικά», προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι «πράσινοι» καλούνται να συνεχίσουν τις ανοδικές… εμφανίσεις, να κρατήσουν το απόρθητο ΟΑΚΑ (10-1 μόνο ΠΑΟ και ΤΣΣΚΑ) και με «όπλο» την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, να πάρουν την εκδίκησή τους από την Καζάν, μια ήττα-κι’ ας γινόμαστε κουραστικοί-που ακόμα και τώρα που μιλάμε, ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το πόσο μεγάλη ζημιά έκανε.

Σε κάθε περίπτωση, ο γέγονε, γέγονε και ο Πασκουάλ και οι παίκτες του πρέπει να πάρουν αυτό το ματς και να… στρωθούν στη δουλειά. Νταρουσάφακα και Ζαλγκίρις περιμένουν τον Παναθηναϊκό σε Τουρκία και Κάουνας, τις επόμενες δύο αγωνιστικές, οι οποίες εν πολλοίς, θα κρίνουν το που θα βρεθεί το «τριφύλλι». Δε χρειάζεται λοιπόν να αναλυθεί περαιτέρω το διακύβευμα της αυριανής μάχης.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει πρώτα απ’ όλα να «κλειδώσει» την πρόκριση και μετά να αρχίσει μια μίνι προετοιμασία για τα play off, όπου θα κριθούν τα πάντα. Η χρονιά έχει ακόμα δρόμο, είναι ενδιαφέρουσα και αν μη τι άλλο κρατάει άπαντες στην τσίτα. Τα υπόλοιπα, αύριο το βράδυ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...