ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Το παρακάνουν με τα τρίποντα, ε…

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ούνικς Καζάν, τον Γιάννη Μπουρούση και την... καραμέλα για τα τρίποντα που γράφεται και λέγεται δεξιά και αριστερά.

Το παρακάνουν με τα τρίποντα, ε...

Για το τρίποντο του Τζέιμς δεν έχω να πω κάτι. Τα είπε όλα ο Βασίλης Μοιρώτσος, λίγα λεπτά μετά την 14η νίκη του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα.

16996614_10210330439491024_2105672580_n

Για όσους επιμένουν πως ο Αμερικανός έκανε βήματα, μπορείς να τους απαντήσεις ότι ίσως και να ισχύει αυτό. Μετά θα βάλεις “κόμμα” και θα συνεχίσεις με ένα “αλλά”, εξηγώντας πως αν βάλουμε κάτω το ματς, θα βρούμε μίνιμουμ έξι σφαλτσοσφυρίγματα. Θα καταλήξεις στο ότι φάσεις σαν και αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα με την Ούνικς είναι που σε κάνουν να αγαπάς αυτό το παιχνίδι.

Τώρα, αν θες να είσαι ακριβοδίκαιος, οφείλεις να προσθέσεις ότι αν δεν ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση στην τέταρτη περίοδο -πολλώ δε από τη στιγμή που είχε προηγηθεί η φτωχή σε συγκομιδή τρίτη πράξη… και ο αέρας των φιλοξενούμενων-, προφανώς και δεν θα είχε σημασία τι θα γινόταν στο τελευταίο σουτ. Για μία ακόμη φορά ο διεθνής σέντερ το πήρε πάνω του και οδήγησε την παρέα του σε νίκη. Αυτό οφείλεις να του αναγνωρίσεις.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 849 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το βράδυ της Παρασκευής ήταν κακό για το “τριφύλλι”, υπό την έννοια ότι έπαιζε λες και το πρωί είχαν πάει όλοι οι παίκτες οικοδομή και είχαν ξεμείνει από ενέργεια. Αν είχαν ΜΙΑ δουλειά να κάνουν, ήταν να περιορίσουν τον Λάνγκφορντ. Για αρχή τον έπιανε ο Τζεντίλε, από πίσω έβγαινε ο Καλάθης και έως το 16.17” ήταν ο μόνος παίκτης που είχαν σταματήσει οι παίκτες του Πασκουάλ με φάουλ. Έξι διαφορετικοί του έκαναν από έναν. Έως το 24-25 είχε 9 πόντους, με 3/3 σουτ) και πέντε ασίστ και το συνέχισε από εκεί έως την τρίτη πράξη. Κάπου εκεί προφανώς και κουράστηκε και τον αποτελείωσε ο Ρίβερς. Αλλά δεν σου είπα τι έκανε στο μεσοδιάστημα ο Παναθηναϊκός. Στις δυο πρώτες περιόδους δεν είχε την παραμικρή θέληση να παίξει άμυνα (στη β’ είχε 0 ασίστ) και στην τρίτη που αποφάσισε να κάνει… μια κατάθεση, δεν μπορούσε να σκοράρει (εξ ου και το επί μέρους 13-15, με 2/4 διπ., 3/10 τριπ.). Γενικά, υπήρχε ένα πρόβλημα στο να εκτελεστούν οι οδηγίες του Πασκουάλ, που ας πούμε για το τρίτο δεκάλεπτο ζήτησε τα ριμπάουντ, μάχη που έχασαν οι “πράσινοι” για 4 “τεμάχια”.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι όταν ξεκίνησε η τελευταία περίοδος, με τον Καταλανό να προσδιορίζει ως προορισμό τον Μπουρούση. Εκείνος όχι μόνο αποδέχθηκε το ρόλο, αλλά τον αγκάλιασε και έδινε τη μια λύση μετά την άλλη. Όπως λοιπόν, οι κυπελλούχοι Ελλάδος βρήκαν επιτέλους, ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση, βρήκαν και τη ψυχολογία τους (να μη ξεχάσω να σου πω ότι ο Παππάς ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα) και εύλογα βρήκαν και τα τρίποντα. Έως το 30ο λεπτό είχαν 5/20. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μέτρησαν 7/9 (και 3/5 διπ…. για την ιστορία). Ναι, νίκησαν με το γνωστό τους τρόπο, αυτόν που ‘χουν λατρέψει. Σημειωτέων, είχαν και 8 ασίστ -ναι, είχαν γίνει ομάδα.

Τώρα θα σου πω και κάτι άλλο, που μάλλον δεν θα σε εκπλήξει. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έχει εκτελέσει σε 23 αγωνιστικές τα περισσότερα τρίποντα. Είναι 604 τον αριθμό και ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με 583. Οι “πράσινοι” έχουν και τα περισσότερα εύστοχα (222, με την Μπάμπεργκ να ακολουθεί με 215) και για να στο πω πιο απλά, το 41.7% των πόντων που βάζει σε κάθε ματς προέρχεται από τα 6.75. Οπότε την άλλη φορά που θα σκεφτείς ότι σαν να το παρακάνουν από το τρίποντο, έχε όλα αυτά στο μυαλό σου, μαζί με τη βαθμολογία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...