ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3

Του κόστισαν τα λάθη!

Οι «πράσινοι» παρότι πάλεψαν σ' όλα ταν σετ ηττήθηκαν με 3-1 σετ από τον Ολυμπιακό, στο κλειστό της Κυψέλης. Προκλητική και απρεπής χειρονομία από τον Αγκάμεζ που εξαγρίωσε τους οπαδούς του «τριφυλλιού» στα μέσα του 4ου σετ.

Του κόστισαν τα λάθη!

Το ματς

Το… έχασε μόνος του

Ο Ολυμπιακός πήρε τον πρώτο πόντο στον αγώνα αλλά οι πράσινοι με δύο συνεχόμενους έκαναν το 2-1. Το τριφύλλι έπαιρνε ένα μικρό προβάδισμα αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάριζαν άμεσα. Με άσο του Τσίροβιτς ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με δύο πόντους για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Με κερδισμένο μπλοκ άουτ οι πράσινοι, πήγαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενοι με 8-6. Ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 4-1 πήρε το προβάδισμα με 11-9. Τα χαμένα σερβίς των πρασίνων ήταν αυτά που έδιναν το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Το 12-13 με το χαμένο σερβίς του Ρανγκέλ έγινε γρήγορα 14-13 για τους πράσινους. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ, κάτι που αποδεικνυόταν από τις πολλές ισοπαλίες, που υπήρχαν στο σετ. Μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός με ένα γρήγορο 3-0 έκανε το 19-16 και ανάγκασε τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να πάρει τάιμ άουτ. Οι προκλητικές ενέργειες του Τσούπκοβιτς πήγαν να βάλουν… φωτιά στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 19-22. Ο Τσίροβιτς έκανε το 20-22 αλλά γρήγορα οι φιλοξενούμενοι έκαναν  το 20-23. Το 20-23 έγινε 22-23 γρήγορα αλλά οι πράσινοι το έχασαν με 22-25. Ο Παναθηναϊκός έχανε… μόνος του το σετ αυτό λόγω των πολλών ατομικών λαθών.

Το έχασε στις λεπτομέρειες

Το δεύτερο σετ άρχισε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (2-2,3-3). Ο Ολυμπιακός πήρε ένα προβάδισμα με 3-5 και στη συνέχεια με 4-6 αλλά ο Παναθηναϊκός έδειχνε διατεθειμένος να τον αφήσει να πάρει διαφορά. Το καρφί του Τσίροβιτς έφερε και πάλι το παιχνίδι στον πόντο (5-6). Το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ με 6-8. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν πίσω στο σκορ με 6-10 όμως με ένα σερί 3-0 μείωσε στον πόντο (9-10).  Οι φιλοξενούμενοι με γρήγορο σερί 2-0 έκαναν το 9-12.Ο Ολυμπιακός είχε σταθερό προβάδισμα με 2 πόντους αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μείωσε στον πόντο (12-13). Το εκπληκτικό καρφί του Γκονζάλεζ διαμόρφωσε το 13-14 και στη συνέχεια με νέο καρφί έκανε το 14-15. Με νέο χαμένο σερβίς όμως το σκορ έγινε 14-16 υπέρ του Ολυμπιακού κι έτσι πήγαμ οι δύο ομάδες στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ αυτού του σετ. Ο Πανταλέων με ένα παθιασμένο κάρφωμα μείωσε και πάλι στον πόντο (15-16). Κάθε φορά που οι πράσινοι έφταναν στον πόντο ,δεν μπορούσαν να ισοφαρίσουν και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Αυτό συνέβη όμως προς το τέλος του σετ όταν και το σκορ έγινε 19-19. Ο Παναθηναϊκός έκανε το 22-22 και μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση του σετ. Ο Ολυμπιακός έκανε το 22-24 και τελικά το πήρε με 23-25, μετά από χαμένο σερβίς του Χαραλαμπίδη.

Το πήρε με μαχητική ψυχή

Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο 3ο σετ και προηγήθηκαν με 2-1 και 4-3 αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν κάποια διαφορά, μιας και ο Ολυμπιακός μείωνε άμεσα.  Ο παλικαρίσιος  πόντος του Γκονζάλεζ έστειλε την διαφορά στο +2 (6-4). Το δυνατό καρφί του Τσίροβιτς διαμόρφωσε το 8-6 και οι δύο ομάδες πήγαν στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ του σετ. Το διπλό μπλοκ πάνω στον Αγκάμεζ διαμόρφωσε το 9-6 και έστειλε την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της (+3). Ο Ολυμπιακός όμως με ένα γρήγορο 5-0 και πήραν με πάλι προβάδισμα με 9-11. Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με 11-14 και τελικά πήγαν προηγούμενοι με 13-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ του 3ου σετ. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με ένα σερί σε 18-19 αλλά το κερδισμένο μπλοκ άουτ του Τσούπκοβιτς έστειλαν τη διαφορά στο +2 και πάλι (18-20). Με σερί 4-0 ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 22-20 και έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του σετ. Ο Παναθηναϊκός παρότι προηγήθηκε με 24-22 έχασε δύο  ευκαιρίες για να πάρει το σετ με το σκορ να γίνεται 24-24. Το λάθος του Σουλτανόπουλου έδωσε νέο σετ μπολ στον Παναθηναϊκό, το οποίο έχασαν και πάλι. Το εκπληκτικό κάρφωμα του Γκονζάλεζ και το λάθος του Αγκάμεζ έδωσαν το σετ στον Παναθηναϊκό με 30-28.

Οι δύο ομάδες μπήκαν και ήταν πολύ κοντά στο σκορ στην αρχή του 4ου σετ. Στη συνέχεια ο ΟΣΦΠ πήρε προβάδισμα 3-5, με το τριφύλλι όμως να μειώνει σε 5-6. Τ0 5-7 του Ολυμπιακού έγινε γρήγορα 7-7 . Το σερβίς του Μελγκαρέχου ήταν μέσα αλλά ο διαιτητής έκανε λάθος και έδωσε τον πόντο στον Ολυμπιακό. Ο Πανταλέων με ένα εκπληκτικό μονό μπλοκ έδωσε προβάδισμα με ένα πόντο στον Παναθηναϊκό. Στο σημείο εκείνο αναψαν τα αίματα ανάμεσα σε Πανταλέοντα και Κόστα, με τον διαιτητή να δίνει από ένα πόντοπ σε κάθε ομάδα, Στη συνέχεια ο Αγκάμεζ έκανε μία άσεμνη χειρονομία προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και πήγε να βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού παίζοντας ψυχωμένα πήρε προβάδισμα με 16-15, σ ‘ενα κρίσιμο κομμάτι του σετ. Το σετ πήγαινε πόντο πόντο στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Οι δύο κερδισμένοι πόντοι του Ρανγκέλ έδωσαν προβάδισμα με 23-21 στο τριφύλλι. Οι πράσινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το προβάδισμα που είχαν και έτσι ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Τελικά ο Ολυμπιακός πήρε το σετ με 25-27 και το παιχνίδι το πήρε ο ΟΣΦΠ με 3-1 σετ.

Τα σετ: 22-25, 23-25,30-28, 25-27

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ