ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 77-72

Αυτοκτονία…

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε την τύχη -και το ματς- στα χέρια του μέχρι το 37' αλλά κατάφερε να ηττηθεί στο τέλος με 77-72 από την Νταρουσάφακα, λόγω λανθασμένων επιλογών στην επίθεση και αδυναμίας στην περιφερειακή άμυνα. Δεν έφτασε για τους «πράσινους» η κορυφαία εμφάνιση του Σίνγκλετον.

Αυτοκτονία...

Σε ένα παιχνίδι-ντέρμπι το οποίο είχε αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα εκατέρωθεν, ο Παναθηναϊκός γνώρισε… τζάμπα ήττα με 77-72 από την Νταρουσάφακα χάνοντας έδαφος στην υπόθεση εδραίωσής του στην πρώτη πεντάδα.

Οι «πράσινοι» κρατούσαν την τύχη και το παιχνίδι στα «χέρια» τους έχοντας προβάδισμα τριών πόντων στο 37′ (68-71), αλλά στο τέλος το καθαρό μυαλό έλειπε σε άμυνα και επίθεση, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του κορυφαίου Ουαναμέικερ να πραγματοποιήσει την τελική αντεπίθεση που οδήγησε στην ήττα του Παναθηναϊκού.

Το ματς

Πρόβλημα στο «ζωγραφιστό»

Μετά από αρκετές άστοχες προσπάθειες εκατέρωθεν, οι Σίνγκλετον και Καλάθης έδωσαν στον Παναθηναϊκό ένα αναγνωριστικό προβάδισμα (2-4, 2′), αλλά στη συνέχεια, το τρίποντο του Κλάιμπερν και το… πάρτι του Ζίζιτς από το «ζωγραφιστό», συντέλεσαν στη δημιουργία ενός σερί 9-0 από τους γηπεδούχους για το 11-4 (5′).

Άνοδος μετά το τάιμ άουτ

Ο Πασκουάλ βλέποντας πως η Νταρουσάφακα είχε βρει ρυθμό κάλεσε εσπευσμένα τάιμ-άουτ, το οποίο… μεταμόρφωσε τους «πράσινους» που απάντησαν με ένα δικό τους 7-0, με τον Μπουρούση να ισοφαρίζει σε 13-13 από τη γραμμή των βολών (8′).

Αυτό που είχε αλλάξει για το «τριφύλλι», ήταν η διαφορετική συμπεριφορά στην άμυνα, αλλά στην επίθεση τα λάθη έπαιζαν πρωτεύοντα ρόλο. Χαραγκόντι και Κλάιμπερν βρήκαν δίοδο στη ρακέτα, οι Παππάς και Τζέιμς έπραξαν το ίδιο για το 17-17 της πρώτης περιόδου.

Μπουρούσης… on fire!

Ένα… χαζό φάουλ του Γκάμπριελ και η αργή επιστροφή στην άμυνα έδωσαν την ευκαιρία στον Ουοναμέικερ να «χτίσει» νέο σερί πέντε πόντων προτού αναλάβει δράση ο… καυτός Σίνγκλετον μαζί με τον ορεξάτο Παππά που μείωσαν στον πόντο (22-21, 12′).

Στην επαναφορά μετά το νέο τάιμ άουτ του Πασκουάλ, o Ρίβερς και o Μπουρούσης εις διπλούν με τρία σερί τρίποντα έφεραν τον Παναθηναϊκό σε θέση «οδηγού» (26-30, 15′).

Απόλεσε το προβάδισμα λόγω βιασύνης

Ο Τζέιμς ευστόχησε σε ένα από τα «τρελά» δικά του τρίποντα ανεβάζοντας τη διαφορά στους 7, αλλά ο ίδιος φρόντισε να… χαλάσει την εικόνα του άμεσα, αστοχώντας στις δυο επόμενες επιθέσεις, δίνοντας έτσι την αφορμή στους Ουοναμέικερ και Μπερτάνς να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά στους τρεις (30-33, 18′). Παράλληλα… εξόργισε τον Πασκουάλ που κάλεσε ακόμη ένα τάιμ άουτ.

Ο Ρίβερς προσπάθησε να «συνδεθεί» με το καλάθι χωρίς αποτέλεσμα και στη συνέχεια ο Καλάθης τον μιμήθηκε εκτελώντας μια… σκοτωμένη επίθεση. Στον αντίποδα, ο πάντα επικίνδυνος Μπραντ Ουοναμέικερ πήρε την «σκυτάλη» από τον Άντερσον, αύξησε το επιμέρους σερί της Νταρουσάφακα στο 9-0, για το προσπέρασμα και το 35-33, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

«Στραβό» ξεκίνημα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Φελντέιν σούταρε με… κρύο αίμα και έδωσε νέο προβάδισμα στους «πράσινους» (35-36) αλλά η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ο Κλάιμπερν «απάντησε» άμεσα στο τρίποντο του Δομινικανού και στη συνέχεια ήρθε η… κατηφόρα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ανοιχτούς χώρους και… χαλαρή την περιφερειακή άμυνα του «τριφυλλιού», «χτυπώντας» τη με τον Άντερσον και τον Ουοναμέικερ ο οποίος με εύστοχο τρίποντο και γκολ φάουλ μετέτρεψε το 35-36 σε 48-36 (24′).

«Συμμαζεύτηκε» με τον Σίνγκλετον

Η Νταρουσάφακα εκτελούσε με επιτυχία το πλάνο της, «βραχυκυκλώνοντας» τους παίκτες του Πασκουάλ που… μαινόμενος κάλεσε ακόμα ένα τάιμ άουτ ώστε να αφυπνίσει τους παίκτες του οι οποίοι είχαν χάσει κάθε επαφή με το αντίπαλο καλάθι μετά το τρίποντο του Φελντέιν.

Το σουτάκι του Ρίβερς από τα 5μ «έσπασε» το «ρόδι» και στη συνέχεια ο -εξαιρετικός απόψε- Σίνγκλετον με πέντε αναπάντητους πόντους βοήθησε στο να «συμμαζευτεί» η κατάσταση. Έπειτα, ο αλάνθαστος Μπουρούσης και η μία βολή του «Σίνγκ» έφεραν το «τριφύλλι» σε απόσταση ενός καλαθιού (48-46, 28′).

Ανατροπή σκηνικού

Οι «πράσινοι» είχαν κάνει τη… μισή δουλειά «ψαλιδίζοντας» το -12, το οποίο έγινε -2 και με φάση-καρμπόν από τον Φελντέιν +1 (49-48). Ο «εκτελεστής» Μπερτάνς απάντησε γρήγορα στο τρίποντο του Αμερικανού αλλά οι βολές του Ρίβερς και το «ψυχωμένο» καλάθι του Σίνγκλετον στην εκπνοή του δεκαλέπτου έφεραν το παιχνίδι στα «ίσα» (53-53).

Σίνγκλετον «έκοβε», Ρίβερς «έραβε»

Η ολική επαναφορά των «πρασίνων» έμελλε να έχει και συνέχεια για εκείνους. Αιτία, ο εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση Κρις Σίνγκλετον που πρώτα έβαλε ένα απίθανο καλάθι με ταμπλό, «κόβοντας» στα «ίσα» τον Ουαναμέικερ στην επόμενη φάση. Έπειτα, ο Κέι Σι Ρίβερς πίστεψε στις δυνάμεις του και… δικαιώθηκε για το +6 του εξάστερου (55-61, 32′) που οδήγησε τον Μπλατ να πάρει τάιμ άουτ.

Επανήλθαν οι γηπεδούχοι

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ είδαν τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει επικίνδυνα και συσπειρώθηκαν με ηγέτη τον Κλάιμπερν, γυρίζοντας εκ νέου το ματς. Ζίζιτς και Άντερσον βρήκαν λύσεις από τη ρακέτα και στη συνέχεια ο Γουίλ Κλάιμπερν ισοφάρισε με γκολ-φάουλ στο 35′ (63-61).

Αυτοκτονία…

Έτσι όπως είχε κυλήσει το παιχνίδι ήταν φανερό πως θα οδηγούσε σε… θρίλερ στα τελευταία πέντε λεπτά του. Οι «πράσινοι» έδωσαν διαπιστευτήρια… ψυχής απαντώντας στο σερί της Νταρουσάφακα με (ποιον άλλον) τον Κρις Σίνγκλετον από την κορυφή και στη συνέχεια με τον -έτοιμο πλέον- Ρίβερς για το 68-71 (37′).

Ο Παππάς ευστόχησε σε μια βολή και ο Ουοναμέικερ τιμώρησε εκείνον και την ομάδα του, διαμορφώνοντας το 75-72, ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του ματς. Έπειτα, ο Μπουρούσης υπέπεσε σε βήματα πριν σουτάρει ο Τζέιμς, σπαταλώντας έτσι μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Σίνγκλετον έκοψε στα ίσα τον Άντερσόν αλλά ο Κλάιμπερν με τρελό τρίποντο στα 42” έκανε το 77-72, τελειώνοντας το ματς και τον Παναθηναϊκό.

Νταρου
παο

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 35-33, 53-53, 77-72

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ