ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

O σοβαρός Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη

Οι τελευταίες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού έχουν ένα κοινό στοιχείο. Είναι ώριμες και οι ποδοσφαιριστές δείχνουν να έχουν, πια, τη σωστή νοοτροπία. Κι αυτό, αναμφίβολα, είναι έργο Ουζουνίδη. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

O σοβαρός Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη

Από τον Φεβρουάριο και μετά, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο απ’ αυτό που μας έδειχνε στα περισσότερα παιχνίδια το διάστημα από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Εκτός από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και σε αυτό με τον Παναιτωλικό (σε τρία ματς οι «πράσινοι» σημείωσαν 13 γκολ!), οι «πράσινοι» δείχνουν στο γήπεδο μια διαφορετική  νοοτροπία. Μια νοοτροπία αυστηρά για Παναθηναϊκό. Με ωριμότητα, με λογική του τύπου «εγώ είμαι η μεγάλη ομάδα, εγώ θα σε νικήσω σήμερα». Αυτό είναι και το πνεύμα που ήθελε εξαρχής να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μόλις ανέλαβε τον Παναθηναϊκό ο Ελληνας προπονητής, είδε πράγματα και καταστάσεις που δεν περίμενε. Είδε μια ομάδα με ψυχολογία στα… πατώματα και το κυριότερο με παντελώς λανθασμένη νοοτροπία. Με μια λογική «και που χάσαμε δεν πάθαμε και τίποτα» και με τους παίκτες, κατά πλειοψηφία, να παρουσιάζονται νωχελικοί και χαλαροί. Οχι γιατί έτσι… γεννήθηκαν, αλλά γιατί έτσι έγιναν μέσα στον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Ετσι έμαθαν μέσα στο κλαμπ. Μια από τις χαρακτηριστικές ατάκες του Ουζουνίδη, όταν είδε αυτό το χάλι, ήταν «και τα πλακάκια θέλουν αλλαγή εδώ μέσα». Ο ίδιος, με πείσμα και με πολλή πολλή δουλειά, πάλεψε για να αλλάξει όλη αυτή την εικόνα, προκειμένου η ομάδα να συνέλθει και να διεκδικήσει ό, τι καλύτερο μπορεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Προσοχή! Όχι για να γίνει ο Παναθηναϊκός μέσα σε λίγους μήνες αυτός που ονειρεύεται ο ίδιος, αλλά και ο κόσμος της ομάδας. Γι’ αυτό χρειάζεται χρόνος, υπομονή, σωστές κινήσεις και όλα αυτά να συμβούν μέσα σε ένα πλαίσιο Παναθηναϊκό και όχι οτιδήποτε άλλο.  Αλλα για να γίνει ξανά ανταγωνιστικός σε βαθμό που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, το Κύπελλο, αλλά και για να φέρει ξανά τον κόσμο στις κερκίδες του «Απόστολος Νικολαϊδης» και τα παιχνίδια να μη θυμίζουν… προπονήσεις από τους λιγοστούς φιλάθλους και τη βουβαμάρα που επικρατούσε στο πλέον ιστορικό γήπεδο της Ελλάδας.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.300 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα παραπάνω, ο Ουζουνίδης τα έχει καταφέρει. Τα έχει καταφέρει διότι και ξέρει πολύ καλά που βρίσκεται και γιατί δεν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό για να… κοροϊδέψει, αλλά για να προσφέρει και να τον κάνει ξανά μεγάλο. Το τελευταίο δεν εξαρτάται, φυσικά, αποκλειστικά από τον ίδιο, αλλά από πολλούς παράγοντες. Το έχουμε τονίσει ξανά. Ο Ουζουνίδης και το επιτελείο του συν τον Νίκο Λυμπερόπουλο θα πρέπει να στηριχθούν. Με αυτούς τους ανθρώπους ο Παναθηναϊκός σοβάρεψε, με αυτούς θα μπορέσει να ξαναγίνει μεγάλος και τρανός.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.