ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Βέροια 5-0 (Μπεργκ 18΄, πεν., 39΄πεν., 41΄, Κλωναρίδης 21΄, Βιγιαφάνιες 57΄)

Τι παιχταράς Θεέ μου!

Τρία γκολ και μια ασίστ από τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε μια ακόμα υπέροχη παράσταση του Παναθηναϊκού επί Ουζουνίδη. «Θύμα» αυτή τη φορά η Βέροια, την οποία το «τριφύλλι» σκόρπισε με 5-0 και θα μπορούσε να της βάλει άλλα τόσα. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα πλέον ο Σουηδός με 16 γκολ.

Τι παιχταράς Θεέ μου!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός… έπνιξε τη Βέροια από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο. Δεν ήθελε να μπει σε περιπέτειες και ξεκίνησε να πιέζει και να… σφυροκοπά την αντίπαλη εστία από το πρώτο κιόλας λεπτό, θέλοντας να ξεμπερδέψει νωρίς με τη νίκη και να προσφέρει θέαμα στον – λιγοστό και πάλι – κόσμο που βρέθηκε στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Ο Εμποκού πολύ νωρίς έχασε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, αφού μόλις στο 8’ δεν κατάφερε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή, αλλά δέκα λεπτά αργότερα ήρθε το πρώτο γκολ για τους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μίλιεβιτς ο Μπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που τρία λεπτά αργότερα έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Μπεργκ βρήκε τον Κλωναρίδη και αυτός τελείωσε με τη μία τη φάση για το 2-0.

Το 2-0 μόνο χαλαρότητα δεν έφερε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνέχισε στον ίδιο φρενήρη ρυθμό, ψάχνοντας κι άλλα γκολ κι έχοντας τον Μπεργκ σε τρομερή κατάσταση, με τον Σουηδό να ψάχνει σε κάθε φάση τον τρόπο που θα απειλούσε την άμυνα της Βέροιας. Και τα κατάφερε ακόμα δύο φορές πριν φύγει το ημίχρονο. Στο 39’ ο Σουηδός κέρδισε το πέναλτι, όταν σούταρε προς την εστία, με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ασίγμπα και τον Σκούλα να δίνει σωστά το δεύτερο πέναλτι.

Ο Μπεργκ το ανέλαβε και αυτό, κάνοντας το 3-0 για τον Παναθηναϊκό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σουηδός βρέθηκε απέναντι στον Λόπεζ και με συρτό σουτ σημείωσε το τρίτο του γκολ σε ένα ημίχρονο, κάνοντας το 4-0 και ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος με 16 γκολ.

Έβαλε και 5ο, ήθελε κι’ άλλα

Οι πράσινοι στο δεύτερο μέρος μπήκαν πιο συντηρητικά, εντούτοις έκαναν το 5-0, όταν ο Βιγιαφάνιες (57΄) εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μίλιεβιτς και πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι για το πέμπτο γκολ του τριφυλλιού. Η είσοδος του Λέτο ομόρφυνε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι έριξαν το ρυθμό τους, ωστόσο προσέφεραν όμορφες φάσεις, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου που βρισκόταν στη Λεωφόρο.

Η Βέροια πήρε μέτρα, είχε μια-δύο καλές στιγμές, εντούτοις δεν μπόρεσε να σκοράρει και γενικά να απειλήσει την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία αντιμετώπισε το παιχνίδι σοβαρά σε όλη του τη διάρκεια, κάτι που ευχαρίστησε τους φίλους της ομάδας.

Ο Ουζουνίδης προχώρησε σε ευρύ rotation, άλλαξε τον Λουντ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός (Ρέις), χρησιμοποίησε τον Λέτο, ο οποίος επανήλθε κεφάτος, ενώ ο Χατζηγιοβάννης ο οποίος μπήκε από νωρίς, έδειξε για μια ακόμη φορά, πως το μέλλον του ανήκει.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, η Βέροια είχε προ πολλού δεχθεί τη… μοίρα της, ο Παναθηναϊκός δεν είχε λόγο να πατήσει το γκάζι, παρότι έψαξε το 6ο γκολ (Λέτο, Κουλιμπαλί) και το ματς εν τέλει ολοκληρώθηκε με το ευρύ 5-0, με τον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη να δίνει μία ακόμα… παράσταση, αποζημιώνοντας τον κόσμο της ομάδας.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Ευαγγέλου, Κουρμπέλης, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ (71΄Ρέις), Βιγιαφάνιες, Εμποκού (27΄Χατζηγιοβάννης), Κλωναρίδης (57΄Λέτο), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Στιλ, Μέστο, Λέτο, Χατζηγιοβάννης, Χουχούμης, Ρέις, Μπουμάλ.

Βέροια (Ντόστανιτς): Λόπεζ, Ασίγκμπα, Κάλβο (70΄Μαυρίας), Μίλιεβιτς, Σούλε, Αντονιάν, Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ, Κάλι, Λινάρδος (64΄Παπαδόπουλος), Μπαλάφας (46΄Κωνσταντινίδης).

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Παπαδόπουλος, Τζιώρας, Μπελαϊντ, Χατζί, Μαυρίας, Κωνσταντινίδης.

Διαιτητής: Σκουλάς, βοηθοί: Καλφόγλου, Πασχάλης, 4ος: Κατσικογιάννης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE