ΚΛΕΙΣΙΜΟ
AΦΙΕΡΩΜΑ

Σάρας είναι μόνο ένας! (vids)

O Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κλείνει σήμερα τα 41 του χρόνια και το Panathinaikos24.gr ετοίμασε ένα μίνι-αφιέρωμα σε έναν από τους πιο ευφυείς γκαρντ που φόρεσαν την πράσινη φανέλα.

Σάρας είναι μόνο ένας! (vids)

Αν μπορεί κάποιος, ας προσπαθήσει να περιγράψει με λίγα λόγια την προσωπικότητα αλλά και το ταλέντο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ενός από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες οι οποίοι αγωνίστηκαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα και ένας εκ των κορυφαίων… σημαιοφόρων του εξάστερου στα χρόνια της αδιαμφισβήτητης παντοδυναμίας του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το παγκόσμιο φαινόμενο που ακούει στο όνομα «Σάρας», ουσιαστικά λατρεύτηκε πολύ πριν δείξει τα πρώτα δείγματα του ταλέντου του στο ΟΑΚΑ. Από τη στιγμή που έβγαλε από τον ώμο του το κασκόλ του Ολυμπιακού, ένας έρωτας έμελλε να… γεννηθεί και να γίνει αγάπη. Ο… τρελός Λιθουανός, συνέθεσε το πιο πλήρες ρόστερ που είδε ποτέ ο σύλλογος, έχοντας στο πλάι του τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Βασίλη Σπανούλη στα γκαρντ. Μαζί τους σήκωσε τα πάντα. Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Ευρωπαϊκά…

Φωνακλάς, ένας πρώιμος προπονητής μέσα στο παρκέ, ηγετικός, μουρμούρας, αλλά πάνω απ’ όλα παικταράς. Το «φονικό» του χέρι δεν συγχωρούσε ούτε δευτερόλεπτο αδυναμίας στο μαρκάρισμα. Η φαντασία του στη δημιουργία, αρκούσε να τον χαρακτηρίσει ως τον Στιβ Νας της Ευρώπης. Ήταν φανερό πως το μυαλό του έτρεχε πολύ πιο γρήγορα από την πλειοψηφία των συμπαικτών του. Άλλωστε γι’ αυτό ξεχώρισε και γι’ αυτό αγαπήθηκε τόσο από τους «πράσινους» οπαδούς.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.125 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επειδή τα κατορθώματά του στο παρκέ και η πολυσχιδής προσωπικότητά του δεν χωρούν μέσα σε λίγες γραμμές, προτιμήσαμε το να μιλήσει η εικόνα γι’ αυτόν τον ευφυή στα όρια της… μπασκετικής τρέλας πρώην καλαθοσφαιριστή, ο οποίος τίμησε όσο λίγοι την πράσινη φανέλα. Απολαύστε τον για ακόμη μια φορά και… ευχηθείτε του με αυτόν τον τρόπο τα «χρόνια πολλά», καθώς σήμερα κλείνει τα 41!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.