ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Απαντήσεις στα «καυτά» ερωτήματα για τον Τζεντίλε

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει στο panathinaikos24.gr για την ξαφνική φυγή του Αλεσάντρο Τζεντίλε και λύνει κάθε απορία. Γιατί έφυγε ο Ιταλός, γιατί δεν «έπιασε», τι… έπαθε το σουτ του και τι συμβαίνει με τον αντικαταστάτη του.

Απαντήσεις στα «καυτά» ερωτήματα για τον Τζεντίλε

Κατ’ αρχάς, θα ομολογήσω ότι έχω ένα θέμα τελευταία, με το #survivorGr στο Twitter. Το λες και εθισμό. Κάποια από τα “τιτιβίσματα” που διαβάζω, με κάνουν να πιστεύω πως όντως σε αυτήν τη χώρα ζουν άνθρωποι ευφυείς. Τι κάνουν με αυτήν την ευφυΐα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Δεν είναι και της παρούσης. Τι είναι της παρούσης; Πως η χάρη του Τζεντίλε έφτασε μέχρι εκεί, μέχρι το hashtag του ελληνικού Survivor στο Twitter.

Και ναι, έπαιξε το ρόλο του το γεγονός ότι ο αγώνας ασυλίας ολοκληρωνόταν με κάτι που θύμιζε μπάσκετ. Όπως έγραψαν κάποιοι, αν αυτά τα σουτ τα “έπαιρναν” ο Ιταλός ή ο Καλάθης, θα ήταν ακόμα εκεί. Τίμιο το σχόλιο, σωστά; Δεν θέλω όμως, να σου θυμίσω τι γράφτηκε όταν συμφώνησε ο Τζεντίλε με τον Παναθηναϊκό και την οργή που γνώρισαν όσοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν την τελειότητα της προσθήκης. Επειδή αυτό το “στα έλεγα” με εκνευρίζει περισσότερο και από τον Ορέστη Τσανγκ, θέλω να μοιραστώ μαζί σου κάποια πράγματα για να συντονιστούμε στην ίδια συχνότητα.

Με Ρεάλ η επιστροφή του Γκιστ

Ο Τζέιμς Γκιστ ξεκίνησε μόλις χθες ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων. Σε περίπτωση που δεν θυμάσαι, να σου πω ότι υπέστη μυικό τραυματισμό ( ρήξη τού εκφυτικού τένοντα του μακρού προσαγωγού) στα μέσα του Νοεμβρίου και το πρόβλημα που απέκτησε ήταν εξόχως ιδιαίτερο. Από αυτά δηλαδή, που απαιτούν τεράστια προσοχή, ώστε και να γιάνει, αλλά και να μπορέσει να ξαναπαίξει ο παίκτης. Έκανε την επέμβαση του, έκανε και την αποθεραπεία του και ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα, με τους ειδικούς να τον έχουν ενημερώσει πως θα είναι 100% έτοιμος στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Οι πληροφορίες ωστόσο, από τους “πράσινους” αναφέρουν ότι θα τον δείτε εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, στις 16/5. Προφανώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα οποία υποβάλλεται τακτικά, οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Αλλά μην περιμένεις πως ο Αμερικανός θα πετάει, διότι χρειάζεται χρόνο για να βρει τη σωστή φυσική κατάσταση, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει προπονήσεις με επαφές. Θα χρειαστεί δηλαδή, λίγο ακόμα χρόνο για να κάνει όσα τον έχεις συνηθίσει. Αυτό που θέλω να σου πω είναι να μην περιμένεις θαύματα, γιατί θα απογοητευτείς. Πάμε παρακάτω.

Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα!
Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα! 1.060 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν ήταν ποτέ επιλογή του κόουτς

Δεδομένης της επιστροφής του Γκιστ, δημιουργείται ένα θεματάκι με τον αριθμό των ξένων που έχει ο Παναθηναϊκός. Χρειαζόταν λοιπόν, να αποχωρήσει ένας για να μπει ο “Gistopoulos14”, όπως κυκλοφορεί στο Instagram. Ξέρω. Σκέφτηκες αμέσως τον Νίκολς. Ο Πασκουάλ σκέφτηκε τον Τζεντίλε, ο οποίος -μεταξύ μας- δεν ήταν ποτέ επιλογή του.

Όταν η Αρμάνι τον ενημέρωσε πως δεν τον υπολογίζει άλλο για φέτος και του έδωσε προκαταβολικά όλο το ποσό του συμβολαίου για να φύγει (1.6 εκατ. ευρώ), ο εκπρόσωπος του τον πρότεινε παντού. Όλοι πήγαν πάσο -γιατί είχαν ενημερωθεί επί του προβληματικού χαρακτήρα του νεαρού. Πέραν του “τριφυλλιού” που δέχθηκε να πάρει το ρίσκο -και μετά την επικοινωνία του πατέρα Τζεντίλε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Αλλά να σου πω και κάτι; Έτσι κι αλλιώς, ο Παναθηναϊκός δεν είχε πολλά να χάσει, αν σκεφτείς ότι του έδινε 10.000 ευρώ το μήνα. Είχε να κερδίσει, αν ο διεθνής Ιταλός ήταν αποφασισμένος να σώσει την καριέρα του. Δεν ήταν.

Στα χαρτιά, η προσθήκη του Τζεντίλε ήταν έξυπνη κίνηση για τον ΠΑΟ που αν τώρα αισθάνεται απογοητευμένος, σκέψου πώς πρέπει να αισθάνεται η Αρμάνι, η οποία έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τον “Άλε”.

Οι “πράσινοι” του πρότειναν να μείνει για προπονήσεις

Πριν φτάσουμε στο χθες, να σου πω ότι ο Παναθηναϊκός του πρότεινε να μείνει μόνο για προπονήσεις, αλλά να μην παίζει. Εκείνος αρνήθηκε, με τον μάνατζερ του να εξηγεί πως το ΟΑΚΑ δεν είναι ό,τι χρειάζεται ο πελάτης του και για αυτό θέλει να τον πάει σε ομάδα που να μπορεί να σκοράρει 30 πόντους σε κάθε ματς και να “φτιάξει” ψυχολογία. Σημείωση: δεν έχει βρει αυτήν την ομάδα. Ο Τζεντίλε θέλει Ισπανία, αλλά έτσι όπως τα ‘χει κάνει δεν νομίζω ότι θα βρει κάτι, αν δεν τακτοποιήσει τον εαυτό του. Τι εννοώ;

Ακόμα και σήμερα να τον ρωτήσεις, θα σου πει ότι δεν φταίει που δεν “έπιασε” στον Παναθηναϊκό, που δεν κατάφερε να σώσει εκεί την καριέρα του. Και ποιος φταίει; Α, όλοι οι άλλοι. Ο Πασκουάλ, οι γκαρντ,… το παρκέ. Δεν δέχεται πως έχει βάλει και αυτός το χεράκι του σε ό,τι ζει ή πως πρέπει να αλλάξει μενταλιτέ. Και ως προς αυτό φταίει η κουστωδία που έχει γύρω του και επίσης, έχει μείνει στην εποχή που ο νεαρός ήταν το επίκεντρο της Αρμάνι και αρχηγός στην εθνική Ιταλίας. Που απολάμβανε ρόλο και μισθό ανάλογο των Σπανούλη, Διαμαντίδη και Ναβάρο, χωρίς να ‘χει κάνει όμως, ούτε το 1/1000 εξ όσων είχαν κάνει εκείνοι για να κερδίσουν το status τους. Όταν όμως, κάνει εκατομμυριούχο και υπερστάρ έναν 19χρονο και ανέχεσαι κάθε τερτίπι του, προφανώς και θα έλθει η μέρα που θα το “χάσει”. Ε, το “έχασε” και δεν θα το ξαναβρεί, αν δεν παραδεχθεί πρώτα πως είναι ο λόγος όσων ζει.

Πώς τον διαχειρίστηκε ο Πασκουάλ;

Η φήμη πως ο Πασκουάλ δεν τον αξιοποίησε σωστά για να τον εκθέσει, καταρρίπτεται από το γεγονός ότι του έδωσε αμέσως ρόλο (μεγαλόσωμου γκαρντ, για να ποστάρει και να επιτίθεται στο καλάθι) και είχε την υπομονή να τον περιμένει να βρει τις αναπνοές του. Αλλά δεν ανταποκρίθηκε, κυρίως γιατί περίμενε κάποιον να του πει “είσαι ο καλύτερος, ο πρώτος”, όπως γινόταν για χρόνια στο Μιλάνο. Περίμενε να είναι ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και όταν αυτό δεν έγινε, ήταν πάντα εκνευρισμένος -και δεν παρέλειπε να το δείχνει με τη γλώσσα του σώματος. Βέβαια, κάπως έτσι καταστράφηκε η Αρμάνι… αλλά αυτό μικρή σημασία έχει στο μυαλό του Τζεντίλε, ο οποίος ξεκάθαρα είναι ο μεγάλος χαμένος της συμφωνίας με τον Παναθηναϊκό.

Τι έπαθε το σουτ του;

Ο εκπρόσωπος του ενημερώνει τώρα πως ο παίκτης θα επιστρέψει στην Ιταλία και θα κάνει ατομικές προπονήσεις, με έμφαση στο να βελτιώσει το σουτ του. Βάλε μια άνω τελεία εδώ: το περασμένο καλοκαίρι είχε πάει στο Λος Άντζελες. Ο λόγος αυτού του ταξιδιού ήταν να δουλέψει το σουτ του με τον Mike Penberthy, πρώην παίκτη των Λέικερς. Αυτό που έκανε ήταν ποσταρίσματα στα social media (ότι δουλεύει κλπ) και… ζωάρα στην “πόλη των αγγέλων”. Επί της ουσίας, ουδέν, με το σουτ του να γίνεται χειρότερο από ποτέ.

Πιστεύω ότι σε κάλυψα. Αν όχι, στείλε ερώτηση

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...