ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Νοσταλγός του pick’n’roll…

Ο εκφραστής του pick’n’roll, Παναθηναϊκός, έχει ξεχάσει το «δημιούργημά» του, το οποίο τον ξεπέρασε.

Νοσταλγός του pick’n’roll…

Σαφώς και το pick’n’roll δεν αποτελεί δημιούργημα του Παναθηναϊκού, καθώς έχει «παρουσιαστεί» στον κόσμο του μπάσκετ εδώ και πολλές δεκαετίες από το ΝΒΑ.

Ο Παναθηναϊκός όμως αποτέλεσε κύριος εκφραστής του «p’n’r», την εποχή Ομπράντοβιτς, με τον Μάικ Μπατίστ να «σκοτώνει» τους αντιπάλους του, έχοντας από πίσω δημιουργούς τεράστιου βεληνεκούς, όπως ο Διμαντίδης, ο Γιασικεβίτσιους και ο Καλάθης (και ο Σπανούλης για να είμαστε δίκαιοι).

Οι «πράσινοι» έκαναν «σημαία» τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, ξελάσπωναν όταν η μπάλα κολλούσε ή δεν έμπαιναν τα μακρινά σουτ, ωστόσο οι επιλογές παικτών (κυρίως την τελευταία τριετία), δε βοήθησαν την ομάδα να το συνεχίσει με την ίδια επιτυχία.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 15.095 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τελευταίοι των… Μοϊκανών, το δίδυμο Λάσμε-Γκιστ (με Διαμαντίδη από πίσω), σάρωσαν τους εγχώριους τίτλους με το pick’n’roll σε πρώτο πλάνο. Ο Τζέιμς Γκιστ (μοναδικό παίκτης p’n’r) από το τωρινό ρόστερ, απουσίασε το τελευταίο τετράμηνο, αφήνοντας «ορφανή» τη θέση, με τον Παναθηναϊκό μοιραία να ξεχνά να παίζει έτσι.

Ο Νικ Καλάθης είναι «μάστορας» σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, ωστόσο χάνοντας τον μοναδικό συμπαίκτη που μπορεί να του προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, έχει μπλοκάρει με αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει όλη η ομάδα στον δημιουργικό τομέα.

Συνεπώς ο Παναθηναϊκός, από οπαδός του pick’n’roll, έχει γίνει νοσταλγός, κάτι το οποίο δεδομένα θα απασχολήσει τον Τσάβι Πασκουάλ στον καλοκαιρινό σχεδιασμό της ομάδας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.