ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ανάλυση

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού… και η επόμενη μέρα

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods, περνάει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, κάτι το οποίο αποτελεί τροχοπέδη για την υπόλοιπη ομάδα. Τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού… και η επόμενη μέρα

Οι επιδόσεις του Καλάθη στο δεύτερο μισό της σεζόν, διαφέρουν κατά πολύ, από αυτές του πρώτου τριμήνου της χρονιάς. Ο Νικ δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, βελτιώθηκε αισθητά και μέσα σε ένα διάστημα ενός μήνα, οδήγησε την ομάδα του σε σημαντικές νίκες, βάζοντας τον εαυτό του στο Top-5, των περισσότερων στατιστικών κατηγοριών στην Ευρωλίγκα.

Λίγο πριν τις γιορτές, άρχισε η… κάθοδος. Ο Καλάθης σε συνδυασμό με το «ανέβασμα» του Μάικ Τζέιμς, συνέχισε με χαμηλές πτήσεις, ο Παναθηναϊκός έβρισκε τις νίκες που ήθελε, καμουφλάροντας την «αφλογιστία» του αρχηγού του, η οποία γίνεται περισσότερο αισθητή, όταν οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κακή βραδιά (όπως χθες).

Αυτό που λείπει περισσότερο απ’ όλα είναι η δημιουργία του Καλάθη. Ο Νικ είναι ο μοναδικός point guard του «τριφυλλιού», που μπορεί να δημιουργήσει πρώτα για τους συμπαίκτες του και μετά για τον εαυτό του. Πέραν του Νικ, ο Παναθηναϊκός είναι γεμάτος shooting guards (Παππάς, Τζέιμς, Φελντέιν) και μοιραία η αγωνιστική καθίζηση του Καλάθη, κάνει μπαμ και επηρεάζει όλο το παιχνίδι της ομάδας.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.171 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ρόλος του Πασκουάλ

Ο Τσάβι Πασκουάλ διαχειρίζεται ένα ρόστερ που δεν είναι δικό του, προσπαθώντας να βρει χημεία, συναντώντας πολλά προβλήματα (τραυματισμοί, Τζεντίλε κλπ).

Μέχρι στιγμής ο καταλανός τεχνικός δεν έχει καταφέρει να βρει λύσεις στο κομμάτι της δημιουργίας, βασίζεται εν πολλοίς στο ένστικτο και το ατομικό ταλέντο των παικτών του, αφού χρόνος για προετοιμασία δεν υπάρχει.

Η χρονιά θα βγει με αυτόν τον τρόπο (ups and downs), η επάνοδος του Γκιστ θα ανεβάσει τον Καλάθη, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλές βελτιώσεις, με ένα τόσο βεβαρημένο πρόγραμμα.

Τι πρέπει να γίνει

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει πιστός στο πλάνο του, να αφήσει τον Τσάβι Πασκουάλ να δουλέψει το καλοκαίρι, πραγματοποιώντας τις δικές του αλλαγές, όποιες και αν είναι αυτές.

Οι ομάδες δε χτίζονται από τη μία μέρα στην άλλη και η πρόσφατη ιστορία (από το 2012 και μετά) διδάσκει πως χρειάζεται χρόνος, πίστη και υπομονή για να χτιστεί κάτι καλό, πράγμα που δεν έγινε στον Παναθηναϊκό ποτέ, αυτή την πενταετία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.