ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

Παταβούκας: «Ο Πασκουάλ ξέρει καλύτερα…»

O Κώστας Παταβούκας ανέλυσε στο Panathinaikos24.gr την ήττα των «πρασίνων» στο Κάουνας, την προσπάθεια που καταβάλλει ο Τσάβι Πασκουάλ αλλά και τις «παγίδες» που πρέπει να αποφύγει η ομάδα στα εναπομείναντα παιχνίδια της Ευρωλίγκας προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην κατάταξη.

Παταβούκας: «Ο Πασκουάλ ξέρει καλύτερα...»

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής των «πρασίνων»,  παραχώρησε δηλώσεις στο Panathinaikos24.gr και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα ηττήθηκε στο Κάουνας.

Παράλληλα, ο Κώστας Παταβούκας αναφέρθηκε στο έργο του Τσάβι Πασκουάλ, αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν μπροστά τους οι «πράσινοι» στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Παταβούκα:

Για την αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις: «Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου έδειξε την εικόνα μιας συγκροτημένης ομάδας λειτουργώντας προσηλωμένα σε άμυνα και επίθεση, αλλά στο δεύτερο μέρος έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο το οποίο έχουμε δει ξανά στα περισσότερα εκτός αλλά και σε κάποια εντός έδρας παιχνίδια όπως με την Ούνικς στο ΟΑΚΑ, άσχετα αν τότε κατάφερε να πάρει το ματς με το τρίποντο του Τζέιμς».

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.274 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την απόδοση της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Σε μια διοργάνωση όπως η Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και η έλλειψη καθαρού μυαλού στα κρίσιμα σημεία μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Είδαμε και την Πέμπτη πως ομάδες -θεωρητικά- κατώτερου επιπέδου, όπως είναι η Ζαλγκίρις, μπορούν εύκολα να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις και να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους».

Για τον Τσάβι Πασκουάλ: «Ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε έναν τα θετικά αλλά και τα αρνητικά στοιχεία των παικτών του, με τους οποίους δουλεύει καθημερινά. Ωστόσο μην ξεχνάμε πως προσπαθεί να λειτουργήσει και να βγάλει αποτέλεσμα έχοντας στα χέρια του μια ομάδα που δεν είναι ”δική του”, επιλέγοντας πολλές φορές να πάει κόντρα στις δικές του ”μπασκετικές” αντιλήψεις για χάρη του αποτελέσματος».

Για τα δυνατά σημεία της ομάδας: «Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια ισχυρή δυναμική στην έδρα του, την οποία πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο και στα παιχνίδια που απομένουν. Επίσης, τα δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο συσπείρωσης και αντίδρασης για την ομάδα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Για τα εναπομείναντα παιχνίδια και τη θέση που θα καταλάβει ο Παναθηναϊκός: «Εκτός από τα δύο μεγάλα ντέρμπι με τη Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ αλλά και το ματς με την Μπασκόνια, οφείλει να προσέξει ακόμα και τα λεγόμενα ”εύκολα” παιχνίδια με την Αρμάνι και τη Μακάμπι. Μπορεί οι δύο αυτές ομάδες να έχουν τεθεί εκτός πρόκρισης, αλλά αυτό δεν παύει να τις καθιστά επικίνδυνες καθώς θα αγωνιστούν χωρίς άγχος κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πολύ δύσκολο, βάσει των τελευταίων αποτελεσμάτων να καταφέρει να μπει στην τετράδα, αλλά κατ’ εμέ θα βρίσκεται σίγουρα μεταξύ πέμπτης και έκτης θέσης».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.