ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Πόρνη μπάλα…

Ακόμα μία επιβεβαίωση της περιβόητης ατάκας του Όσιμ. Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε πληθώρα ευκαιριών, προηγήθηκε με πέναλτι του Μπεργκ στο 37' και αντί να "καθαρίσει" τον Ηρακλή, τον είδε να ισοφαρίζει με αυτογκόλ του Τελάντερ στο 72' και έμεινε στο 1-1 στο Καυτατζόγλειο.

Πόρνη μπάλα...

Δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε λόγο για «κατόρθωμα» της ομάδας του που δεν πήρε αυτό το παιχνίδι. Αλήθεια είπε. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε σημειώσει τρία και τέσσερα γκολ, δημιούργησε αλλά έχασε σωρεία ευκαιριών στο Καυταντζόγλειο απέναντι στον Ηρακλή, αλλά «κατάφερε» να μείνει στο 1-1. Άτυχο το «τριφύλλι», που εκτός από τις χαμένες ευκαιρίες, είδε και το 1-1 να έρχεται από αυτογκόλ του Τελάντερ.

Σοβαρός και με κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό 4-4-2, έχοντας τον Βλαχοδήμο στα γκολπόστ, τους Κουλιμπαλί, Κουρμπέλη, Κουτρουμπή και Χουλτ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Ζέκα – Λουντ αμυντικούς μέσους, τον Βιγιαφάνιες δεξιά, τον Εμποκού αριστερά και τους Λέτο και Μπεργκ στην επίθεση, με τον Αργεντινό να κινείται λίγα μέτρα πιο πίσω από τον Σουηδό.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακός από πλευράς παραγωγής φάσεων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, με τους Λουντ και Ζέκα να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι με τρεξίματα και με βοήθειες στο επιθετικό τρίτο. Μαγική πάσα Εμποκού, πέναλτι και… 0-1

Ο Εμποκού είχε και πάλι πολλά κέφια, ο Βιγιαφάνιες προσπαθούσε να πάει στο ένας εναντίον ενός και να δημιουργήσει ρήγματα, όμως οι πολλές διακοπές λόγω των τραυματισμών δεν επέτρεπαν στους πράσινους να βρουν τον ρυθμό που ήθελαν και να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Χουάντερσον. Τα κατάφεραν δύο φορές, εκ των οποίων στη μία σκόραραν. Η πρώτη ήταν στο 19’, όταν ο Χουλτ βρέθηκε μέσα στην περιοχή μόνος του, αλλά με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Χουάντερσον. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει συντριπτική κατοχή μπάλας, η οποία στο φινάλε του ημιχρόνου ήταν στο 64% και παρά το γεγονός πως είχε κόντρα τον δυνατό άνεμο, ήταν εκείνος που προσπαθούσε ορθολογικά και με τη μπάλα κάτω να βρει το γκολ. Και τα κατάφερε στο 37’.

Ο Εμποκού με υπέροχη πάσα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μπεργκ, αυτός έβαλε στην πλάτη του τον Ρούσο, ο οποίος τον ανέτρεψε, με τον Καλογερόπουλο να δείχνει την κίτρινη κάρτα και το σημείο του πέναλτι. Ο Σουηδός ανέλαβε την εκτέλεση και με εύστοχο χτύπημα άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το 17ο γκολ του στο πρωτάθλημα και στέλνοντας τον Παναθηναϊκό με προβάδισμα στο ημίχρονο.

Απόλυτος κυρίαρχος, αλλά… 1-1 Από το πρώτο κιόλας λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυράρχος. Πίεσε τον Ηρακλή, τον έκλεισε στην εστία και τον… σφυροκοπούσε, με σκοπό να πετύχει δεύτερο γκολ και να τελειώσει επί της ουσίας το ματς. Όμως το γκολ δεν ερχόταν, παρά τις πολλές ευκαιρίες που έγιναν. Μόλις στο 50’ ο Μπεργκ βγήκε απέναντι στον Χουάντερσον, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή έδιωξε στο σουτ που έγινε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Χουλτ σούταρε, η μπάλα βρήκε κάπου και έφυγε ελάχιστα έξω. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες και στο 60’ ο Εμποκού με απίστευτο εναέριο τακουνάκι παραλίγο να βάλει το γκολ της χρονιάς, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ με το αριστερό δεν βρήκε στόχο. Ο Παναθηναϊκός έχασε πέντε ευκαιρίες σε διάστημα 16 λεπτών και η μπάλα τον… τιμώρησε στο 72’. Ο Λεοζίνιο έκανε κούρσα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έφτασε μέχρι τη μικρή περιοχή του Βλαχοδήμου, που βγήκε στα πόδια του, με τον Βραζιλιάνο να γυρίζει τη μπάλα, αυτή να βρίσκει στον Τελάντερ και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το αυτογκόλ του Τελάντερ έφερε το 1-1 απολύτως κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να αποδεικνύεται ιδανικός αυτόχειρας και μετά την ισοφάριση. Στο 82’ ο Μπεργκ, έπειτα από σέντρα από αριστερά, βρήκε τη μπάλα μπροστά του σε κενή εστία, αλλά ήταν ελάχιστα πιο πίσω από τη θέση που έπρεπε και η κεφαλιά που έπιασε έφυγε άουτ. Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός έμοιαζε… σοκαρισμένος απ’ την εξέλιξη του αγώνα, που θα έπρεπε να το είχε «καθαρίσει» με πολλά γκολ, αλλά στην πρώτη επί της ουσίας ευκαιρία του Ηρακλή τον είδε να ισοφαρίζει και δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη αξιόλογη ευκαιρία, πετώντας δύο βαθμούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Ρούσσος (46’ Ινζόγλου), Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς (86’ Αγγελόπουλος), Στάμου, Δώνης, Μοντέιρο (61’ Γροντής), Λεοζίνιο, Κούρος, Περόνε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (62’ Τελάντερ), Κουρμπέλης, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Λουντ (75’ Μολίνς), Εμποκού, Λέτο (65’ Μπουμάλ), Μπεργκ.

Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ