ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΠ. ΠΑΤΡΩΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 74-97

Ξέσπασμα με… Γκιστ!

Ένα «ξέσπασμα» στη δεύτερη περίοδο ήταν αρκετό ώστε να διευκολύνει το έργο του Παναθηναϊκού στην Πάτρα, ο οποίος επικράτησε εύκολα με 97-74 του Απόλλωνα, στην επιστροφή του Γκιστ (7π.) στην αγωνιστική δράση έπειτα από 4 μήνες απουσίας. Πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους» ο Τζέιμς (17π.), από κοντά ο Σίνγκλετον (13π.)

Ξέσπασμα με... Γκιστ!

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασαν οι «πράσινοι» στην Πάτρα, ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο του Απόλλωνα με 97-74, φτάνοντας τις 20 νίκες στο πρωτάθλημα της Basket League.

Ένα επιμέρους σερί 16-1 στα τελευταία πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου ήταν αρκετό ώστε να τεθούν τα θεμέλια νίκης για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο προσέφερε σκορ και θέαμα, πραγματοποιώντας μια καλή προπόνηση εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ την προσεχή Πέμπτη (16/3).

Τα βλέμματα «τράβηξε» η επανεμφάνιση του Τζέιμς Γκιστ στη δράση μετά από 4 μήνες απουσίας. Ο Αμερικανός αγωνίστηκε για 15:50 και πέτυχε 7 πόντους (2/3 δίποντα). Πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» ο Τζέιμς με 17 πόντους.

Το ματς

Με τον Τζέιμς Γκιστ στην βασική του πεντάδα, ο Παναθηναϊκός θέλησε να επιβάλλει από νωρίς το παιχνίδι του και να «χτίσει» μια διαφορά ασφαλείας, γεγονός που πέτυχε εν μέρει με την συνδρομή του «ζεστού» Κέι Σι Ρίβερς. Τα δύο εύστοχα τρίποντα του 30χρονου φόργουορντ έδωσαν «αέρα» επτά πόντων στους «πράσινους» στα μισά της πρώτης περιόδου (7-12, 5′). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατηθούν μέσω του Ρέινς (9π. Στο πρώτο δεκάλεπτο), αλλά οι «πράσινοι» συνέχισαν το «κρεσέντο» τους από την περιφέρεια με τους Σίνγκλετον και Τζέιμς να ανεβάζουν τον δείκτη της διαφοράς (13-22) η οποία κατέβηκε στους 5 με τις εύστοχες βολές του Απόλλωνα στο τελευταίο λεπτό της περιόδου (17-22).

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, οι «πράσινοι» δεν συνέχισαν με τους ίδιους ρυθμούς έξω από τα 6.75μ αλλά βρήκαν λύσεις από το transition με τους Κένι Γκάμπριελ και Νίκο Παππά να τελειώνουν ιδανικά τις καταστάσεις αιφνιδιασμού. Με αυτόν τον τρόπο «άνοιξε» η «ψαλίδα» της διαφοράς, φτάνοντας σε διψήφια επίπεδα (24-34, 15′). Ωστόσο, οι παίκτες του Πασκουάλ δεν σταμάτησαν εκεί, συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο στην επίθεση (επιμέρους σκορ 16-1 στα τελευταία πέντε λεπτά) και σε συνδυασμό με την «ασφυκτική» τους άμυνα (8 πόντοι παθητικό στο β’ δεκάλεπτο) ξέφυγαν κατά πολύ των αντιπάλων τους για το +21 του ημιχρόνου (25-46).

Με τον Ρίβερς να συνεχίζει… ακάθεκτος από την περιφέρεια και τον Γκιστ να πετυχαίνει τον πρώτο του πόντο μετά από την πολύμηνη απουσία του (1/2 βολές), ο Παναθηναϊκός διατηρούσε με σχετική ευκολία όλα όσα είχε «χτίσει» στο πρώτο μέρος (35-56, 24′).

Το ζητούμενο πλέον για τον Πασκουάλ ήταν η συντήρηση δυνάμεων εν όψει Ρεάλ αλλά και τα δείγματα γραφής του επανακάμψαντα Γκιστ. Ο Αμερικανός όμως δεν παρέμεινε για πολλή ώρα στο παρκέ και αντικαταστάθηκε όταν έκανε το 4ο προσωπικό του φάουλ. Στο μεταξύ, ο Απόλλωνας βρήκε τρόπο να «ροκανίσει» τη διαφορά με κύριο άξονα των επιθέσεών του τον Καλινόσκι, με τον Τζέιμς να κλείνει με ωραίο τρόπο (coast to coast) το τρίτο δεκάλεπτο (56-73).

O Τζέιμς έμελλε να «ανοίξει» την τελευταία, διαδικαστική, «πράξη» του ματς με δικό του καλάθι. Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» απαλλαγμένοι από κάθε άγχος φρόντισαν να διευρύνουν τη διαφορά, προσφέροντας σκορ και θέαμα στους οπαδούς οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό του για το τελικό 97-74.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 25-46, 56-73, 74-97

απολλων
παο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ