ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 88-82

Ναι ρε Πανάθα!

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός Superfoods, νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 88-82 πήρε βαθιά ανάσα και πλέον πατάει γερά για την πρόκριση. Μεγάλο ματς από τον Σίνγκλετον, τη "χαριστική" βολή στους Ισπανούς έδωσε ο Τζέιμς με τρίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη.

Ναι ρε Πανάθα!

Μετά από ένα σπουδαίο ματς, το οποίο ήταν ντέρμπι σχεδόν σε όλη του τη διάρκεια, ο Παναθηναϊκός (15-11), πήρε την πολυπόθητη νίκη, που ήθελε και πλέον είναι ακλόνητο φαβορί για να περάσει στους “8”.

Το ματς

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν στο παιχνίδι με τους Καλάθη, Ρίβερς, Γκιστ, Σίνγκλετον και Νίκολς, ενώ η Ρεάλ, με τους Αγιόν, Ματσιούλις, Γιουλ, Τέιλορ και Ράντολφ.

Το ματς δεν άρχισε καλά για τις δύο ομάδες, οι οποίες στο πρώτο λεπτό υπέπεσαν σε τρία λάθη συνολικά, με τον Παναθηναϊκό να αστοχεί δις (Νίκολς, Ρίβερς), αλλά να έχει αναγκάσει σε δύο λάθη τους Μαδριλένους.

Ο Κρις Σίνγκλετον με τρίποντο άνοιξε το σκορ στο δίλεπτο, ο Αγιόν πέτυχε το πρώτο καλάθι της Ρεάλ στα 7:19 (5-2), με το ματς να έχει χαμηλό ρυθμό, αλλά τον Παναθηναϊκό να δείχνει πιο αποφασιστικός.

Pick’n’roll και εκτόξευση!

Δύο συνεχόμενα pick’n’roll, με Καλάθη και Γκιστ, έφεραν το 10-5 και το κλειστό πήρε φωτιά, με τον αρχηγό να μοιάζει αναγεννημένος με την παρουσία του Γκιστ, στο παρκέ.

Οι «πράσινοι» με συνεχόμενα τρίποντα (Ρίβερς-Καλάθης), διαμόρφωσαν το 16-14, τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, στο πρώτο τάιμ άουτ του αγώνα, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ, με το «τριφύλλι» όμως να προηγείται.

Χέρι-χέρι…

Δια χειρός Σίνγκλετον, ο Παναθηναϊκός πήγε στο 19-14, αλλά ο Ράντολφ, απάντησε με δικό του «γκολ-φάουλ», για το 19-17, 1:34 πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Ο Ράντολφ σε μεγάλη βραδιά (8 π), έκανε το 19-19, ο Καλάθης με λόμπα απάντησε άμεσα (21-19), ο Ράντολφ αστόχησε σε τρίποντο, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με τον Παναθηναϊκό να έχει μικρό προβάδισμα.

Εκρηκτικό ξεκίνημα!

Με τρίποντο στο τέλος του χρόνου της επίθεσης, ο Τζέιμς έκανε το 24-19, στις αρχές της Β΄ περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει την κατοχή και με κάρφωμα του Γκάμπριελ, μετά από πάσα του Τζέιμς, η διαφορά έφτασε στους 7 (26-19, 8:55).

Black out

Ρέγες και Ρούντι, γρήγορα-γρήγορα, μείωσαν στους 2 (26-24), ο Παναθηναϊκός απόντος του Καλάθη, κολλούσε στην επίθεση, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να βρίσκει εύκολα τον αιφνιδιασμό και να σκοράρει με τον Ρέγες και πάλι για το 26-26, με τον Τσάβι Πασκουάλ, να καλεί άμεσα τάιμ άουτ (7:02 για το ημίχρονο).

Ο Φελντέιν με ένα περιπετειώδη τρόπο, έκανε το 28-26 (6:10), ο Ρούντι ύψωσε για τον Χάντερ, ο οποίος ισοφάρισε, ο Μπουρούσης δέχθηκε με μεγαλοπρεπή τάπα από τον Χάντερ, με το ματς να έχει πάρει μια άγρια ομορφιά.

Τζέιμς και Φελντέιν, με πέντε αναπάντητους πόντους έκαναν το 33-28 (3:56), σε ένα ακόμα μίνι-ξέσπασμα του «τριφυλλιού», που ωστόσο δεν είχε διάρκεια, καθώς η Ρεάλ έβρισκε τρόπους να απαντά (τρίποντο Κάρολ, 33-31).

Προσπέρασε η Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει κακές επιλογές στην επίθεση, η απουσία του Καλάθη ήταν αισθητή, οι «πράσινοι» δε δημιουργούσαν καθόλου, ήταν στατικοί, χωρίς φαντασία, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους 8-0, πέρασαν μπροστά με 35-33, 2:49 για το ημίχρονο.

Ο Πασκουάλ πέρασε στο παρκέ Καλάθη-Ρίβερς, ο Αμερικανός με έξι συνεχόμενους πόντους, έκανε το 39-35, έδωσε ανάσα στην ομάδα του, ο Χάντερ όμως με ένα ακόμα επιθετικό ριμπάουντ, μείωσε στο καλάθι (39-37, 1:34).

Ο Τέιλορ έκανε το 41-39, ο Τζέιμς έχασε δύο βολές(!) και ο Ντόνσσιτς ισοφάρισε, εκμεταλλευόμενος το black out του Παναθηναϊκού και πάλι. Ο Γκιστ στα 15,9’’, σκόραρε για το 43-41, με τη Ρεάλ να έχει τον τελευταίο λόγο στο πρώτο μέρος. Οι φιλοεξενούμενοι έκαναν λάθος, αποτέλεσμα της εξαιρετικής άμυνας των «πράσινων», οι οποίοι στα 1,8΄΄ βρήκαν ελεύθερο τρίποντο με τον Παππά, ο οποίος όμως αστόχησε για το 43-41, του πρώτου ημιχρόνου.

Καυτός Ρίβερς…

Με καλάθι του Ρίβερς (πρώτος σκόρερ με 11), ο Παναθηναϊκός έκανε το 45-41, στις αρχές της Γ΄ περιόδου, η Ρεάλ δεν τα κατάφερε σε δύο επιθέσεις, ο Λάσο τα έβαλε με τους διαιτητές, ο Ρίβερς όμως το… βιολί του (47-41), ανεβάζοντας κι’ άλλο τη διαφορά.

Η Ρεάλ πήρε τέσσερα μαζεμένα επιθετικά ριμπάουντ, αστόχησε όμως σε τρία τρίποντα και ο Παναθηναϊκός κέρδισε την κατοχή, με τον Γκιστ να αποτυγχάνει να καρφώσει και τον Τέιλορ να μειώνει στον πόντο (47-46), σε ένα πραγματικό ντέρμπι.

Σίνγκλετον και Φελντέιν (κάρφωμα), έκαναν το 53-48 (4:43), το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά… με τον Παναθηναϊκό να έχει ξεσπάσματα στην απόδοσή του και να παίρνει μικρές διαφορές, βασιζόμενος στην καλή του άμυνα, αφού τα καλάθια του προέκυπταν από κλεψίματα.

Το πάνω χέρι η Ρεάλ…

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύονταν άριστα τα miss match και έβρισκαν εύκολα καλάθια (53-51, Ντόνσιτς), με τον Ράντολφ να… ολοκληρώνει τη μίνι αντεπίθεση, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του (53-54, 3:21).

Η Ρεάλ με τον Ντόνσιτς, πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα τριών πόντων στο παιχνίδι (55-58, 2:04), Καλάθης (δις) και Ράντολφ αστόχησαν, οι «πράσινοι» ήταν εκνευριστικά άστοχοι, ωστόσο η άμυνά τους λειτούργησε όταν χρειάστηκε και δεν άφησαν τη Ρεάλ να ξεφύγει στο σκορ.

Ο Φελντέιν με ένα μεγάλο τρίποντο στο «μηδέν», ισοφάρισε σε 58-58, με την τελευταία περίοδο να αναμένεται συγκλονιστική!

Όλα για όλα στην τελευταία περίοδο!

Με το ματς να είναι ντέρμπι, οι δύο ομάδες άρχισαν την τελευταία περίοδο, χέρι-χέρι στο σκορ (60-61), με τους παίκτες να δίνουν μεγάλες μάχες σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας. Ο Γκιστ έσωσε την… παρτίδα, όταν ο Φελντέιν αστόχησε σε κάρφωμα (62-61), ο Παππάς έπαιξε καλή άμυνα τον Κάρολ και ο Τζέιμς με μια λόμπα, έδωσε αέρα τριών πόντων στην ομάδα του (64-61, 8:58).

Ο Κάρολ πήρε την εκδίκησή του… με ένα απίστευτο τρίποντο, ο Σίνγκλετον υπέπεσε σε βήματα, με 6:28 να απομένουν μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Χάντερ με ένα όμορφο κάρφωμα, έδωσε ξανά προβάδισμα στη Ρεάλ (64-66), ο Τζέιμς με ένα προσωπικό καλάθι ισοφάρισε άμεσα, με το ματς να είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Ο Νίκος Παππάς έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό ξανά (70-68, 4:19), το ΟΑΚΑ στο πόδι, οι “πράσινοι” έβγαλαν άλλη μία άμυνα, ο Μπουρούσης σε ρόλο δημιουργού μέσα από το χαμηλό post, έδωσε πάσα στον Σίνγκλετον, ο οποίος σκόραρε για τρεις (73-68, 3:29), αλλά η Ρεάλ με βολές του Γιουλ μείωσε εκ νέου (73-69).

Ο Μάικ Τζέιμς με ένα ακόμα προσωπικό καλάθι, έκανε το 75-69, με τη Ρεάλ να απαντάει άμεσα για το 75-71, 2:49 πριν το τέλος, σε ένα συγκλονιστικό ματς.

Η χαριστική βολή από τον Τζέιμς!

1:14 πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 3 (77-74), με τον Τζέιμς να δίνει τη… χαριστική βολή, με τρίποντο για το 80-74 (1:01), με το ΟΑΚΑ να παίρνει φωτιά! Ο Γιουλ με δύο βολές, έκανε το 80-76 στα 52΄΄, ο Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ, προκειμένου να δώσει τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του, για τα τελευταία πενήντα δευτερόλεπτα του αγώνα.

Ο Σίνγκλετον με κάρφωμα, μετά από ασίστ του Μπουρούση, έκανε το 82-76 στα 45΄΄, ο Πασκουάλ πέρασε τον Γκιστ στο παρκέ αντί του Μπουρούση, ενώ έβαλε και τον Καλάθη για την άμυνα, με αλλαγές… χάντμπολ, στην προσπάθειά του να κλειδώσει τη νίκη.

Ο Αγιόν έκανε το 82-78 (34”), ο Πασκουάλ άλλαξε πάλι το συγκεκριμένο δίδυμο, με τον Μπουρούση να πηγαίνει στις βολές στα 30,5΄΄. Ο Έλληνας σέντερ δε λάθεψε, ο Σίνγκλετον έκλεψε από τον Αγιόν, με τη βοήθεια του Καλάθη και ο Παναθηναϊκός κλείδωσε την πολυπόθητη νίκη, που τόσο πολύ χρειαζόταν. Ο Παππάς με βολές στα 16,3΄΄ έκανε το 88-80, ο Αγιόν μείωσε σε 88-82 στα 7,2΄΄ με τον Λάσο να καλεί τάιμ άουτ, το οποίο μάλλον δε χρειαζόταν, αφού το ματς είχε κριθεί.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-41, 58-58, 88-82.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ