ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Λαύριο 85-64

Όμορφα, απλά, Παναθηναϊκά!

Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε πάρτι, ο Παναθηναϊκός Superfoods, περίπατο απέναντι στο Λαύριο (85-64) και έδειξε να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας που έρχεται.

Όμορφα, απλά, Παναθηναϊκά!

Ο Παναθηναϊκός έκανε “περίπατο” απέναντι στο Λαύριο, με σκληρή άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση, πήρε μια εύκολη νίκη και έδειξε έτοιμος για τη “διαβολοβδομάδα” που έρχεται στην Ευρωλίγκα. Μπουρούσης και Καλάθης, ηγήθηκαν του “τριφυλλιού”, ο Πασκουάλ έκανε το απαραίτητο rotation και ο κόσμος που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, πέρασε ένα ευχάριστο Σαββατόβραδο.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με τους Σίνγκλετον, Τζέιμς, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος και Γκιστ, ενώ το Λαύριο, με τους Χάμιλτον, Στεφανίδη, Γκρέι, Έβανς και Πάντερ.

Άμυνα από ατσάλι… πλουραλισμός στην επίθεση

Με τον Τζέιμς Γκιστ να ξεκινά καυτός (5π.) στο πρώτο τρίλεπτο, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 8-2, παίζοντας πιεστική άμυνα και ελέγχοντας τον «αέρα». Ένας μικροτραυματισμός του Χαραλαμπόπουλου (μάτωσε στη μύτη), ανάγκασε τον Πασκουάλ, να τον αποσύρει, με τον Ρίβερςς να μπαίνει και να σκοράρει με την πρώτη του επαφή, ενώ ο Σίνγκλετον με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό (πήρε και το φάουλ), έκανε το 15-2, στα μισά της πρώτης περιόδου.

«Περίπατος»…

Ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερελής, κάλεσε τάιμ άουτ, 2:24 πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, βλέποντας την ομάδα του να έχει μείνει στους δύο πόντους σε επτάμισι λεπτά, τη στηγμή που ο Παναθηναϊκός με δύο τρίποντα (Ρίβερς-Φελντέιν), είχε εκτοξεύσει τη διαφορά στους 19 (21-2).

Ο Κένι Γκάμπριελ, με νέο τρίποντο έκανε το 24-2, με τον Έβανς, 1:17 πριν το τέλος της περιόδου, να σκοράρει για μόλις δεύτερη φορά για το Λαύριο (24-4), με την ομάδα του Πασκουάλ, να κάνει «περίπατο» στο ματς. Ένα κάρφωμα του Έβανς (ο σκόρερ και των έξι πόντων του Λαυρίου), διαμόρφωσε το 25-6, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Με φόρα…

…συνέχισε ο Παναθηναϊκός και στη δεύτερη περίοδο, με τους Καλάθη-Παππά, να κάνουν το 32-11, 7:35 πριν το ημίχρονο, το Λαύριο σκόραρε με μεγαλύτερη ευκολία παίζοντας πιο ελεύθερα, η διαφορά έμενε σε υψηλά… επίπεδα (36-20, 4:44), με τον Πασκουάλ να κάνει ευρύ rotation, σε μια προσπάθεια να ξεκουράσει τους παίκτες του, ενόψει και της «διαβολοβδομάδας» που έρχεται στην Ευρωλίγκα.

Ο Μπουρούσης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την τροφοδότηση που ζήτησε για λογαριασμό του… ο Πασκουάλ (42-20, 2:20), το Λαύριο με ένα μίνι ξέσπασμα μείωσε σε 42-25, με τον Πάντερ να βάζει την τελευταία… πινελιά στο πρώτο ημίχρονο για το 44-27.

Άνετος και ωραίος

Στις αρχές της τρίτης περιόδου, δεν άλλαξε τίποτα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε… up tempo ρυθμούς, με τον Βασίλη Χαραλαμόπουλο να “υπογράφει” το 51-31, 6:13, πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου, με δέκα παίκτες του “τριφυλλιού” να έχουν χριστεί σκόρερ (πλην Μποχωρίδη, Φώτση).

Το “φράγμα” των 16 πόντων, “έσπασε” ο Περάκης με τρίποντο (56-43), με το Λαύριο να έχει πάρει τα πάνω του και τον Παναθηναϊκό να μην είναι συγκεντρωμένος και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Χάμιλτον μείωσε ακόμα περισσότερο (56-45), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

“Μίλησε” ο αρχηγός!

Ο Καλάθης με οκτώ συνεχόμενους πόντους, αποκατέστησε την τάξη (64-47), ο Περάκης αστόχησε σε τρίποντο, με τον Παναθηναϊκό στα τελευταία 20 δεύτερα της τρίτης περιόδου να αστοχεί (Ρίβερς), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 64-47.

Το κρεσέντο… του Νικ Καλάθη, συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο (66-47), οι “πράσινοι” συνέχισαν να “ταΐζουν” τον Μπουρούση, ο οποίος είτε κέρδιζε φάουλ, είτε σκόραρε (20 π.), όντας ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με διαφορά.

Μποχωρίδης και Φώτσης, μπήκαν στη λίστα των σκόρερ του αγώνα, αμφότεροι, όλοι οι “πράσινοι” είχαν σκοράρει, το τελευταίο τετράλεπτο, είχε μπόλικο θέαμα και καρφώματα (Γκάμπριελ), με τον Παναθηναϊκό να τελειώνει το ματς με διαφορά 21 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 25-6,  44-27, 64-47,  85-64.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ