ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 (Μπεργκ 15΄)

Ένα και να καίει!

Με γκολάρα του Μπεργκ (15'), ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να γλιτώνουν από διασυρμό. Τουλάχιστον 6 κλασικές ευκαιρίες έχασαν οι "πράσινοι". Τρομερή η ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο.

Ένα και να καίει!

Το ματς

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, επέλεξε τους συνήθεις… έντεκα, με τον Μολέντο να επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα, μετά την τιμωρία του, δεν άλλαξε το πλάνο του (4-4-1-1), με τον Ολυμπιακό να έχει αρκετές αλλαγές στο βασικό του σχήμα, με τον προπονητή του, Βασίλη Βούζα, να «κατεβάζει» μια επιθετική ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς με την Μπεσίκτας.

Πρέσινγκ ψηλά, παιχνίδι από αριστερά

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε δύο στατικές φάσεις στα καρέ του Ολυμπιακού, στο πρώτο δίλεπτο, δεν τις εκμεταλλεύτηκε, εντούτοις έδειξε τις προθέσεις του, παίζοντας κυρίως από αριστερά με τον Εμποκού και τον Βιγιαφάνιες, που πήγαινε κοντά του.

Οι «πράσινοι» πίεζαν ψηλά, προσπαθούσαν να κλέψουν μπάλες, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να κυκλοφορήσει καλά, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργηθεί κάποιος κίνδυνος προς την εστία του Καπίνο.

Ένας μικροτραυματισμός του Ζέκα (δέχθηκε αγκωνιά), προκάλεσε μια καθυστέρηση στο ματς, στο 6΄, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με βαθιές μπαλιές από την άμυνα να βρει τον Σεμπά, χωρίς αποτέλεσμα όμως, με τους «πράσινους» να έχουν μια ελαφρά υπεροχή.

Έβαλε φωτιά στη Λεωφόρο ο Μπεργκ!

Ο Παναθηναϊκός ανταμείφτηκε για την υπεροχή του, όταν στο 15΄ο Μάρκους Μπεργκ σε διπλή ευκαιρία, μετά από συνεργασία με τον Κλωναρίδη, «νίκησε» τον Καπίνο με ασύλληπτο σουτ, έξω από την περιοχή, γράφοντας το 1-0!

Το γήπεδο πήρε φωτιά, οι «πράσινοι» είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους, πατούσαν καλύτερα στο παιχνίδι, σε όλο το πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Απίστευτη ευκαιρία από τον Κλωναρίδη!

Στο 18΄ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Κουλιμπαλί από δεξιά έβγαλε παράλληλη σέντρα, ο Καπίνο έδιωξε με αστάθεια, ο Κλωναρίδης προ κενής εστίας πήρε το «ριμπάουντ», ωστόσο έστειλε την μπάλα ψηλά, πάνω από τα δοκάρια.

Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον καθολική υπεροχή, συνέχισε να πιέζει στα 3/4, πλαγιοκοπούσε κυρίως με τον Κουλιμπαλί από δεξιά πια, ο Μπεργκ κατέβαινε χαμηλά και έσπαγε την μπάλα όμορφα, με το «τριφύλλι» να ελέγχει την αναμέτρηση.

Μια επέλαση του Ντομίνγκεζ από αριστερά στο 28΄,  δημιούργησε έναν κίνδυνο στην εστία του Βλαχοδήμου, αλλά ο Κουλιμπαλί εγκαίρως έδιωξε σε κόρνερ, πριν η μπάλα φτάσει στον Ελιονούσι, ο οποίος βρισκόταν μόνος του στην περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να «χτίσουν» παιχνίδι από το πλάι μόνο, ο άξονας είχε κερδηθεί από τον Παναθηναϊκό, προσπαθώντας να πιάσουν την άμυνα των «πράσινων» στον ύπνο… εντούτοις οι καλές τοποθετήσεις των Ζέκα-Κουρμπέλη, δεν άφηναν περιθώρια.

Γλίτωσε τον Ολυμπιακό Καπίνο

Στο 33΄ο Εμποκού με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγα μέτρα πριν το ημικύκλιο, ανάγκασε τον Καπίνο σε μια εντυπωσιακή επέμβαση, με κέρδος ένα κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για το «τριφύλλι».

Νέα σωτήρια επέμβαση του Καπίνο, μεγάλη ευκαιρία από τον Κουλιμπαλί!

Ο Εμποκού κέρδισε και εκτέλεσε φάουλ στο 39΄, από καλή θέση, ο Καπίνο με νέα εντυπωσιακή επέμβαση τον νίκησε ξανά, κρατώντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Κουλιμπαλί βρέθηκε μόνος του από δεξιά και απέναντι στον Καπίνο, αλλά δε σημάδεψε καλά, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά άουτ, σε μια διπλή ευκαιρία για το «τριφύλλι».

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι άλλο αξιοσημείωτο, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε τη δυνατότητα με ένα κόρνερ να απειλήσει, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού, δεν κινδύνευσε, με τον Κομίνη, να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Δυνατό ματς, χωρίς ρυθμό, τον έλεγχο ο Παναθηναϊκός

Οι “πράσινοι” μπήκαν πιο δυναμικά στο Β΄ μέρος, όπως και στην αρχή του αγώνα, συνέχιζαν την πίεση ψηλά, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα, αποτέλεσμα του πρέσινγκ των παικτών του Ουζουνίδη. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν διάθεση να πιέσουν πιο ψηλά, σε μια προσπάθεια να αποδιοργανώσουν την καλή κυκλοφορία των “πράσινων”, με το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο του Β΄ μέρους να μην έχει ιδιαίτερο ρυθμό, ωστόσο υπήρχαν χώροι για να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις και στις δύο πλευρές.

Κέρδισε μέτρα ο Ολυμπιακός

Μια προβολή του Μπεργκ στο 57΄μετά από πάσα του Κουλιμπαλί, σε μια φάση που δεν ανησύχησε τον Καπίνο, ωστόσο ήταν η πρώτη “επίσκεψη” του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε επικεντρωθεί στον άξονα, υπήρχε συνωστισμός, με αποτέλεσμα να μην παίζεται παιχνίδι από εκεί.

Ο Βούζας πέρασε στο ματς τον Φορτούνη στο ματς αντί του Τσόρι, σε μια προσπάθεια να τονώσει το κέντρο του, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη δύο αλλαγές (Ανδρούτσος αντί Μάρτινς νωρίτερα), με τον Ουζουνίδη να μην έχει προχωρήσει ακόμα σε κάποια αλλαγή.

Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, κέρδισε τρία συνεχόμενα κόρνερ, πίεσε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμοιαζε να έχει βγει εκτός ρυθμού.

Στο 66΄ο Μποτία βρέθηκε σε καλή θέση, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ, με τον Ολυμπιακό πλέον να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που έκανε τα λάθη.

Αντίδραση από τον Παναθηναϊκό

Στο 68΄ο Μπεργκ συνεργάστηκε με τον Κλωναρίδη, ο βοηθός λανθασμένα υπέδειξε οφ σάιντ τον Έλληνα άσο, με τον Παναθηναϊκό μετά από ώρα να προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του, πέριξ της περιοχής του Καπίνο.

Στο 69΄ο Μπεργκ έβγαλε τον Εμποκού μόνο του από αριστερά, εκείνος βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, αντί να σουτάρει, προτίμησε να βγάλει παράλληλη μπαλιά, η οποία ήταν πολύ δυνατή, με τον Μπεργκ να μην την προλαβαίνει.

Οι “πράσινοι” έκαναν αλλεπάλληλα λάθη στο χώρο του κέντρου, δεν μπορούσαν να δώσουν πλάτος στο γήπεδο, η κυκλοφορία στον άξονα ήταν πλέον αδύνατη, με το ματς να πηγαίνει στην κόψη του ξυραφιού (72΄).

Μοιραίος ο Εμποκού…

Ο Πολ Ζοσέ Εμποκού, νικήθηκε ξανά από τον Καπίνο στο 74΄, όταν οι “πράσινοι” γύρισαν την μπάλα εξαιρετικά, ο Κονγκολέζος έφτασε απέναντι από τον Καπίνο, μέσα στη μικρή του περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, να κάνει την επέμβαση της βραδιάς, σώζοντας την ομάδα του.

Ο Ουζουνίδης προχώρησε σε διπλή αλλαγή (Λέτο-Λουντ), στο 77΄, σε μια προσπάθεια να ανανεώσει την ομάδα του. ο Λέτο ξεσήκωσε την κερκίδα με το που πάτησε το χορτάρι και με χειρονομίες, έδωσε νέα πνοή στις εξέδρες.

Οι “πράσινοι” είχαν ισορροπήσει ξανά το παιχνίδι, κέρδισαν πάλι μέτρα στο γήπεδο, ο Λέτο λίγο έλειψε να σκοράρει με κεφαλιά, μετά από στημένη φάση, με το ματς να φτάνει στο τελευταίο δεκάλεπτο και να είναι ανοικτό, αφού ο Παναθηναϊκός δεν το τελείωσε όταν έπρεπε, αφήνοντας τον αντίπαλό του, ζωντανό.

Ο Χουλτ με μια ωραία ενέργεια, κέρδισε το φάουλ από τον Ανδρούτσο στο 83΄, σε καλή θέση από αριστερά, με τον Εμποκού να αναλαμβάνει την εκτέλεση, η οποία ήταν κάκιστη, δείγμα της κόπωσης του, γεγονός που έφερε και την αλλαγή του (Μπουμάλ), με τον Κονγκολέζο να έχει προηγουμένως κάνει νόημα στον προπονητή του.

Το ματς έφτασε αισίως στις καθυστερήσεις (4 λεπτά), ο Παναθηναϊκός κρατούσε το εύθραυστο 1-0, δεν είχε κινδυνεύσει ιδιαίτερα και έκανε διαχείριση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (Λουντ 77΄), Κλωναρίδης (Λέτο 77΄), Εμποκού (Μπουμάλ 85΄), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Στιλ, Τελάντερ, Λέτο, Ρέις, Μπουμάλ, Μέστο, Λουντ.

Ολυμπιακός (Βούζας): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (Ανδρούτσος 57΄), Τσόρι (Φορτούνης 62΄), Ελιουνούσι (Καρντόσο 81΄), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Φορτούνης, Καρντόσο, Καμπιάσο, Ντε Λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Ρέτσος.

Διαιτητής: Κομίνης, βοηθοί: Δημητριάδης, Κούλα Χασάν. 4ος: Ζαχαριάδης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE