ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Ολύμπια Μιλάνο 74-61

Περίπατος πριν από τους «τελικούς»

Ο Παναθηναϊκός Superfoods παρότι δε "θάμπωσε" με την απόδοσή του, έκανε περίπατο απέναντι στην Ολύμπια Μιλάνο (74-61) και πλέον στρέφει το βλέμμα του στον "τελικό" με την Μπασκόνια, την Πέμπτη το βράδυ.

Περίπατος πριν από τους «τελικούς»

Το ματς

Καλάθης, Νίκολς, Φελντέιν, Γκιστ και Σίνγκλκετον για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα, Αμπάς, Χίκμαν, Ραντούλιτσα, Τσιντσιαρίνι και Μάτσβαν για το Μιλάνο.

Η ομάδα του Μιλάνου, μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με τους Τσιντσιαρίνι και Ραντούλιτσα, προηγήθηκε με 5-0 στο τρίλεπτο, σε μια αναμέτρηση με μπόλικα… σφυρίγματα στην αρχή (τρία φάουλ χρεώθηκαν στον Παναθηναϊκό στην πρώτη επίθεση) και έναν αναιμικό Παναθηναϊκό, ο οποίος αναλωνόταν σε κακές επιθέσεις, με πολλά λάθη.

Η Ολύμπια Μιλάνο, έφτασε γρήγορα-γρήγορα στο +8 (2-10), με τον Πασκουάλ να ζητά τάιμ άουτ, βλέποντας την κάκιστη εικόνα της ομάδας. Η διακοπή αφύπνισε τους «πράσινους», οι οποίοι με ένα σερί 7-0, μείωσαν στον πόντο (9-10), τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν ένα καλό φίνις στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Νικ Καλάθη να ηγείται και το έκλεισαν με διαφορά έξι πόντων (21-15).

Από κοντά η Ολύμπια Μιλάνο

Το ματς είχε ένα τρελό ρυθμό, οι άμυνες ήταν… χαλαρές στη Β΄ περίοδο μεν, αλλά οι ομάδες άστοχες στα σουτ που επιχειρούσαν (25-23, 6:13), ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις δια χειρός Γκάμπριελ, ωστόσο έπρεπε να σφίξει πίσω, προκειμένου να μπορέσει να χτίσει μια διαφορά.

Με Παππά στο +10

Με ένα… «πεντάποντο» του Νίκου Παππά, ο Παναθηναϊκός πήγε στο 10 (33-23, 3:45), ο Γκάμπριελ στον αιφνιδιασμό απέτυχε να καρφώσει και να ανεβάσει κι’ άλλο τη διαφορά, ωστόσο ο Παναθηναϊκός πλέον έβρισκε ρυθμό και ξέφευγε από την ιταλική ομάδα.

Μια τεχνική ποινή στον Ρέπεσα για διαμαρτυρίες, έδωσε τη δυνατότητα στον Ρίβερς να βάλει έναν εύκολο πόντο, ωστόσο ο Σίνγκλετον αστόχησε σε τρίποντο, με τον Τσιντσιαρίνι να μειώνει στους 9 (34-25, 2:07).

Ο Σίνγκλετον με ένα εντυπωσιακό φόλοου, έκανε το 36-25, 1:27 για το ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει το ματς, παρότι δεν είχε πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Μάικ Τζέιμς εφόρμησε, προσπάθησε να καρφώσει, αλλά δέχτηκε το φάουλ από τον Μάτσβαν, ευστόχησε στη μία βολή για το 38-25, με 17΄΄ να απομένουν για το ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με άστοχο τρίποντο του Μάτσβαν.

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός, είχε τον πλήρη έλεγχο

Με την έναρξη του Β΄ μέρους, οι δύο ομάδες έβγαλαν και πάλι τον… εκνευρισμό τους στο παρκέ, έμειναν χωρίς σκορ για δύο λεπτά (Καλάθης για το 40-25), η άμυνα του «τριφυλλιού» έσφιξε σαν μέγγενη και η ιταλική ομάδα, δεν μπορούσε να φτάσει κοντά στο καλάθι του.

Ο Τζέιμς Γκιστ κέρδιζε συνεχώς μάχες στη ρακέτα της Ολύμπια, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το προβάδισμα σε υψηλά επίπεδα (42-27, 7:07), με τον κόσμο να έχει ζεσταθεί και να ζητά… Final-4.

Μείωσε το Μιλάνο

Ο Ρέπεσα το γύρισε σε άμυνα ζώνης, σε μια προσπάθειά του να αδειάσει τη ρακέτα και να εκμεταλλευτεί την αστοχία του Παναθηναϊκού από τα 6,75. Ένα σερί 5-0 της Ολύμπια, δεν άγχωσε τον Παναθηναϊκό, ο ποίος απάντησε με τρίποντο του Ρίβερς (48-32, 5:04).

Η επιπολαιότητα που έδειξαν οι παίκτες του Πασκουάλ σε σειρά επιθέσεων, επέτρεψαν στους ιταλούς να μειώσουν τη διαφορά στους 12 (48-36, 3:40) και τον καταλανό τεχνικό να καλέσει τάιμ άουτ, προκειμένου να τους αφυπνίσει, πράγμα που έκανε, αφού ο Τζέιμς ευστόχησε σε τρίποντο (51-36).

Με ένα εντυπωσιακό buzzer beater από τον Μάικ Τζέιμς, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +17 στο τέλος της 3ης περιόδου.

Δεν τα παρατούσε το Μιλάνο

Με την έναρξη της Δ΄περιόδου, ο Παναθηναϊκός με τρίποντο έφτασε στο +20, αλλά η Ολύμπια, πλησίασε στους 14, με συνεχόμενα καλάθια, δείχνοντας πως δεν το παρατάει το ματς. Γκάμπριελ (τρίποντο) και Τζέιμς (κάρφωμα), διαμόρφωσαν σε λιγότερο από δεκαπέντε δευτερόλεπτα το 67-48 (6:54), με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί μεγάλη διαφορά με τα ξεσπάσματά του.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κάνει του… κεφαλιού του στην επίθεση (τρία άστοχα καρφώματα), στην προσπάθεια να προσφέρει θέαμα στο κοινό, το Μιλάνο βρισκόταν μακριά (71-56), ωστόσο η εικόνα δεν άρεσε στον Πασκουάλ, ο οποίος ήταν εκνευρισμένος από αυτά που έβλεπε στο παρκέ.

Χωρίς να απειληθεί στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια εύκολη νίκη και πλέον “κοιτάει” τον “τελικό” με την Μπασκόνια την Πέμπτη το βράδυ.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-25, 57-40, 74-61.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE