ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 63-72

Survivor Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods, έπαιξε το μπάσκετ της ζωής του για 30 λεπτά, όταν χρειάστηκε μίλησε η καρδιά του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης, νίκησε την Μπασκόνια στο "σπίτι" της (72-63) και "έπιασε" τη Φενέρ στην 4η θέση!

Survivor Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός σαν έτοιμος από καιρό… κατέβηκε με το μαχαίρι στα δόντια στην “Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα”, νίκησε την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρωλίγκας, Μπασκόνια εύκολα και αν δεν παρουσίαζε τάσεις αυτοχειρίας στην 4η περίοδο, θα έφτανε σε μεγαλύτερης έκτασης νίκη.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, έφτασε το 17-11, έπιασε τη Φενέρ, η οποία είναι από πάνω λόγω της διαφοράς και πλέον περιμένει την επόμενη αγωνιστική, όπου υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ η Φενέρ παίζει στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ, προκειμένου να διεκδικήσει την 4η προνομιούχο θέση, στο δρόμο για το Final-4 της Κωνσταντινούπολης.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Φελντέιν, Νίκολς, Γκιστ και Σίνγκλετον, άρχισε ο Παναθηναϊκός, ενώ οι γηπεδούχοι με τους Σενγκέλια, Λάρκιν, Χάνγκα, Βόϊτμαν και Μπάντινγκερ.

Δαιμονισμένος!

Με ένα 4-0 ο Παναθηναϊκός, μπήκε πιο συγκεντρωμένα στο παιχνίδι, με την Μπασκόνια να μένει χωρίς σκορ στα πρώτα τρία λεπτά, με το ματς να μην έχει ιδιαίτερο ρυθμό και τους Ισπανούς να είναι άστοχοι.

Ο Νικ Καλάθης με καλάθι και φάουλ στα 6:35, έκανε το 7-2 για το «τριφύλλι» που πατούσε καλύτερα και με όπλο την καλή άμυνα και τον έλεγχο των ριμπάουντ, είχε βγάλει εκτός… ισορροπίας της Μπασκόνια (4-12  στα 4:29), με τον Τζέιμς Γκιστ να έχει φτάσει ήδη τους επτά πόντους.

Στα 2:54, ο Νίκολς μετά από αιφνιδιασμό, θα σκοράρει για το 16-4 του Παναθηναϊκού, αναγκάζοντας τον Σίτο Αλόνσο, να καλέσει για δεύτερη φορά τάιμ άουτ, προκειμένου να αφυπνίσει τους παίκτες του, οι οποίοι έμοιαζαν «κοιμισμένοι», από τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπιζε το «τριφύλλι».

Σίνγκλετον και Γκάμπριελ, με δύο τρίποντα, διαμόρφωσαν το 24-6, στα 12,3΄΄, σε ένα απίστευτο πρώτο δεκάλεπτο για το «τριφύλλι», με την Μπασκόνια να αστοχεί στην επίθεση, με τον Παναθηναϊκό να παίζει και πάλι εξαιρετική άμυνα, πραγματοποιώντας συνολικά το καλύτερο δεκάλεπτο στη διοργάνωση φέτος.

Ανέβηκε η Μπασκόνια, λάθη ο Παναθηναϊκός

Δύο-τρία λάθη του Παναθηναϊκού, στην έναρξη της Β΄ περιόδου, έδωσαν την ευκαιρία στην Μπασκόνια να «τρέξει» και να αποκτήσει λίγο από το φρενήρη ρυθμό που συνήθως έχει στο «σπίτι» της (14-29, 6:12), ωστόσο παρότι είχε χάσει το momentum, βρισκόταν ακόμα σε θέση ισχύος.

Με συνεχόμενους πόντους από τον Λάρκιν, η Μπασκόνια μείωσε ακόμα περισσότερο (18-31), οι «πράσινοι» απόντος του Καλάθη δεν έπαιρναν καλό βαθμό στη δημιουργία, με τον Πασκουάλ να τον επαναφέρει στα 4:50 πριν το ημίχρονο, παίζοντας με τρία γκαρντ (Καλάθη-Τζέιμς-Παππά).

Ισορροπία…

Ο έλεγχος του αμυντικού ριμπάουντ, βοήθησε τον Παναθηναϊκό να ισορροπήσει και να βάλει φρένο στην ταχύτητα των Ισπανών, ωστόσο οι παίκτες του Πασκουάλ, είχαν χάσει το ρυθμό τους στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σκοράρουν εύκολους πόντους, κάτι που έκανε ο Τζέιμς για το 33-18, 3:20 πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Με το ματς να γίνεται ροντέο, ένας παθιασμένος Παναθηναϊκός, συνέχιζε να διατηρεί τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (21-37), με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει με αυτό το σκορ, αφού Λάρκιν και Βόϊτμαν, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με το «τριφύλλι» να πραγματοποιεί ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο.

Ισοπεδωτικός Παναθηναϊκός!

Με τον Σίνγκλετον να φτάνει τους 11 π. (πρώτος σκόρερ στο ματς), ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με καλάθι το Β΄ μέρος (21-39), με τον Ντιόπ να απαντά με δύο βολές, στα πρώτα 30΄΄ της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι διακατέχονταν από έναν εκνευρισμό (ανεξήγητο), κάτι που βόλευε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έπρεπε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν τρία φάουλ σε μόλις ενάμισι λεπτό, αποκτώντας σαφές πλεονέκτημα για το υπόλοιπο της περιόδου, ωστόσο ήταν άστοχοι στις επιθέσεις τους. Ο Σίνγκλετον με 2/2 βολές έκανε το 23-41, έφτασε τους 13 (δύο τάπες), σε μία ακόμα μεγάλη εμφάνισή του φέτος.

Ο Φελντέιν με τρίποντο έκανε το 23-44, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 21, ο Τιγί μείωσε, αλλά ο Σίνγκλετον με νέο τρίποντο, εκτόξευσε τη διαφορά στους 22, με τον Παναθηναϊκό να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ της “Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα”.

Με ένα 4-0 η Μπασκόνια, μείωσε σε 29-47, ο Καλάθης (6 ασίστ) όμως μαεστρικά οργάνωνε τις επιθέσεις της ομάδας του και ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις σε set παιχνίδι, με την Μπασκόνια να μην μπορεί να πλησιάσει. Το τρίτο φάουλ του Καλάθη (2:40), τον έφερε στον πάγκο (Τζέιμς), ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μπροστά με 18 (31-49), η Μπασκόνια συνέχιζε να βρίσκει σίδερο και το ματς πήγαινε όπως ήθελε ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος έπαιρνε άριστα στο στήσιμο και το κοουτσάρισμα.

Ο Κρις Σίνγκλετον κυριαρχούσε σε άμυνα και επίθεση αλλά και στον… αέρα, δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω και ήταν σαφέστατα ο MVP του “τριφυλλιού” μαζί με τον Καλάθη (7 ασίστ).

Απαντήσεις σε όλα ο Παναθηναϊκός

Η Μπασκόνια μέσα σε ένα λεπτό, πλησίασε στους 14 (37-51), εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Παναθηναϊκού, αλλά ο Γκάμπριελ με τρίποντο στο τέλος της τρίτης περιόδου, διαμόρφωσε το 37-54, σκορ της 3ης περιόδου.

Μπλακ άουτ

Στα δύο πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, η Μπασκόνια προσπάθησε να πιέσει, μείωσε στους 15 (41-56), ο Παναθηναϊκός πήγαινε σε μεγάλες επιθέσεις, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να φθείρει τους Βάσκους. Τα αλλεπάλληλα λάθη των “πράσινων”, διατηρούσαν την Μπασκόνια μέσα στο παιχνίδι, παρά τη διαφορά.

Ο Ντιόπ έκανε το 43-56, ο Μπουρούσης χρεώθηκε 3΄΄ (για δεύτερη φορά στο ματ) και ο Τσάβι Πασκουάλ, κάλεσε τάιμ άουτ, βλέποντας την ομάδα του να χαλαρώνει επικίνδυνα και την Μπασκόνια να ξυπνά… από το λήθαργό, που την είχε ρίξει ο ίδιος ο Παναθηναϊκός.

Φλέρταρε με την αυτοκτονία…

Η Μπασκόνια μείωσε τη διαφορά στους 9 (47-56), ο Γκιστ χρεώθηκε αντιαθλητικό, σπρώχνοντας τον Ντιόπ εκτός φάσης (5:29) και το ματς ξαφνικά, μέσα σε ένα δίλεπτο, ντέρμπι.

Ο Τζέιμς με προσωπικό καλάθι έκανε το 48-58. δίνοντας ανάσα στην ομάδα του, ο Χάνγκα όμως κέρδισε καλάθι και φάουλ, έχοντας χάσει πλήρως τη συγκέντρωσή του, με την Μπασκόνια να έχει το μομέντουμ του αγώνα (50-58, 4:42). Ξανά όμως ο Αμερικανός με νέο καλάθι (δεύτερο συνεχόμενο), έκανε το 50-60, ανεβάζοντας τη διαφορά ξανά στους δέκα, με τον Αλόνσο να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Φελντέιν με νέο τρίποντο έκανε το 52-63, η διαφορά πήγε πάλι στους 11, 3:09 για το τέλος, με το ματς να έχει μεγάλη ένταση. Ο Καλάθης με ηρωικό… τρόπο, έκανε το 56-65 (2:22), ο Βόιτμαν κέρδισε φάουλ από τον Γκιστ, ευστόχησε στη μία βολή (57-65), ο Τζέιμς εφόρμησε και κέρδισε το φάουλ από τον Ντιόπ, πηγαίνοντας στις βολές (57-67, 1:53).

Οι “πράσινοι” τα πήγαν τέλεια στο αμυντικό κομμάτι, κατέβασαν όλα τα ριμπάουντ, εντούτοις έδειξαν αυτοκαταστροφικές τάσεις και με αλλεπάλληλα παιδαριώδη λάθη, χάριζαν πόντους στην Μπασκόνια (61-67, 1:22), ο Γκιστ όμως σαν από μηχανής θεός, έβαλε ένα πολύ κρίσιμο καλάθι (63-69), στα 38.8΄΄. Ο Καλάθης με μία βολή έκανε το 63-70, ο Σίνγκλετον κέρδισε φάουλ και πήγε στις βολές, ο Παναθηναϊκός “κλείδωσε” τη νίκη, αλλά φλέρταρε πολύ με την αυτοκτονία.

Τα δεκάλεπτα: 6-24, 21-37, 37-54, 63-72.

Χωρίς τίτλο
Χωρίς τίτλο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ