ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ο Κουρμπέλης είναι το παρόν και το μέλλον

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την παρουσία του Δημήτρη Κουρμπέλη στον Παναθηναϊκό και εξηγεί γιατί ο 23χρονος μπορεί να γίνει κορυφαίος χαφ τα επόμενα χρόνια.

Ο Κουρμπέλης είναι το παρόν και το μέλλον

Όταν στις 23 Δεκεμβρίου ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε τη μεταγραφή του Δημήτρη Κουρμπέλη από τον Αστέρα Τρίπολης, αρκετοί ήταν αυτοί που δεν υποδέχθηκαν και τόσο «θερμά» την είδηση. Κάτι οι πολλές γκρίνιες για τις κακές εμφανίσεις του «τριφυλλιού», κάτι το γεγονός ότι η ομάδα δαπανούσε σχεδόν (σύνολο) 700.000 ευρώ για να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή από τη μισητή – για τον κόσμο και την ΠΑΕ –  ομάδα της Αρκαδίας, έκαναν πολλούς φίλους του «τριφυλλιού» να δουν αρνητικά ή αν θέλετε όχι με ενθουσιασμό αυτή την κίνηση.

Επιπλέον, το γεγονός ότι αποχωρούσε ο Κριστιάν Λεντέσμα και στη θέση του ερχόταν ένας νεαρός, που δεν είχε ακόμα δοκιμαστεί σε πίεση μεγάλης ομάδας, δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη δυσπιστία. Όλα αυτά σε μια περίοδο μιζέριας, καθημερινής γκρίνιας, απαξίωσης των πάντων και… άδειας Λεωφόρου. Η «μπάλα» πήρε και τον Κουρμπέλη. Ποιος είπε, όμως, ότι έναν ποδοσφαιριστή τον βγάζεις καλό ή κακό πριν τον δεις να αγωνίζεται;

Ο άνθρωπος που εξαρχής επέμενε και επί της ουσίας το πήρε πάνω του ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Όταν συναντήθηκε με τον Γιάννη Αλαφούζο και έγινε η συζήτηση για τις μεταγραφές, ο Ελληνας τεχνικός ξεκαθάρισε ότι ήθελε ένα χαφ που θα δώσει ταχύτητα στη μεσαία γραμμή (κάτι, δηλαδή, που δεν είχε ο Λεντέσμα),θα είναι νεαρός και θα έχει «δίψα» για διάκριση με τον Παναθηναϊκό. Και αμέσως πρότεινε τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο ποδοσφαιριστής αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Ουζουνίδη. Ο Εβρίτης ήταν αυτός που εγγυήθηκε για τον ποδοσφαιριστή, ακόμη κι όταν εκφράστηκαν αμφιβολίες για τα παλαιότερα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζε.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.950 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Κουρμπέλης συστήθηκε στο Παναθηναϊκό κοινό, παίρνοντας την πρώτη… κρυάδα στο εκτός έδρας ματς με τον Πλατανιά. Στη συνέχεια με μια μεστή εμφάνιση στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, στη Λεωφόρο. Από εκεί και πέρα, όσο περνούσε ο καιρός, άλλο τόσο πιο ουσιαστικός για το «τριφύλλι» ήταν και συνεχίζει είναι. Με τρομερή δουλειά στο κέντρο, αθόρυβος, σχεδόν αλάνθαστος, με καλές μεταβιβάσεις και «σπασίματα» της μπάλας και εξαιρετική συνεργασία είτε με τον Ζέκα, είτε με τον Λουντ. Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Κουρμπέλης ήταν απλά καταπληκτικός, πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα. «Έσβησε» τον Τσόρι, βοήθησε επιθετικά, απλώνοντας το παιχνίδι και ηρεμούσε την ομάδα, όποτε αυτό χρειαζόταν. Το τελευταίο είναι και ένα μεγάλο προσόν του. Βλέπετε, το γεγονός ότι σαν χαρακτήρας είναι ψύχραιμος και πράος, τον βοηθάει στο να έχει ένα παιχνίδι δίχως πανικό, δίχως άγχη. Αυτό το τελευταίο είναι κάτι κάτι σπάνιο για παίκτη που αγωνίζεται στο κέντρο. Δεν το βρίσκεις εύκολα, ειδικά σε Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Συνολικά, με τον Παναθηναϊκό, ο Κουρμπέλης, έχει 11 συμμετοχές, τις 8 γεμάτες με 90λεπτα. Ο άσος από το Κορακοβούνι Αρκαδίας,  με όλα όσα δείχνει, δικαιώνει απολύτως τον Ουζουνίδη που τον πίστεψε και τον έφερε στον Παναθηναϊκό και αποδεικνύει ότι κάποιες φορές η λύση για μια ομάδα, μπορεί να είναι… δίπλα στην πόρτα της και να μην τη βλέπει. Ο Κουρμπέλης, στα 23 του, έχει παρόν μα και ελπιδοφόρο μέλλον. Με συνέχεια στη σκληρή δουλειά και αν έχει υγεία, αυτό το παιδί μπορεί να γίνει από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους της Ελλάδας, να κληθεί, φυσικά, στην Εθνική και να αφήσει εποχή. Τα στοιχεία τα διαθέτει, όπως και το μυαλό. Δεν είναι ποδοσφαιριστής που… αιθεροβατεί. Κάθε άλλο. Είναι, επίσης, τυχερός που έχει έναν προπονητή, ο οποίος αρέσκεται στο να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, στο να τους εμπιστεύεται και να τους «ανεβάζει». Τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...