ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3 (Κλωναρίδης 24΄, Μπεργκ 26΄, 90΄, Χριστοδουλόπουλος 61΄, Πέκχαρτ 78΄)

Μάγκικα και Παναθηναϊκά!

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, πάτησε την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 2-0, ισοφαρίστηκε με δύο κάλπικα γκολ,, αλλά ο Μπεργκ τους... φύλαγε το καλύτερο για το τέλος και με γκολ στο 90΄διαμόρφωσε το νικηφόρο 3-2 για την ομαδάρα του Ουζουνίδη.

Μάγκικα και Παναθηναϊκά!

Ένας σαδιστής… Παναθηναϊκός, κόντεψε να χάσει το δικό του παιχνίδι και αντί για… 4-1, νίκησε με 3-2 με ένα εντυπωσιακό τρόπο, σε ένα ματς θρίλερ όπως εξελίχθηκε.

Ο Μπεργκ έβαλε φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του με δύο γκολ, ενώ το πρώτο μέρος για το “τριφύλλι”, ήταν για σεμινάριο, το δεύτερο για… αποφυγή.

Το  ματς

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, με τον Βιγιαφάνιες να μην μπορεί να σκοράρει στο 6΄, όταν σε μια φάση όπου το «τριφύλλι», «πολιόρκησε» την άμυνα της ΑΕΚ, βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα και πλάγια δεξιά, ωστόσο αστόχησε, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα.

Απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο μέρος

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα, πέραν της φάσης του 6ου λεπτού, δεν είχε κάτι άλλο σπουδαίο, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται στο κέντρο. Βιγιαφάνιες και Λαμπρόπουλος, ήταν τα πρώτα «θύματα» του σκληρού παιχνιδιού (κιτρινίστηκαν αμφότεροι), με το ματς να συνεχίζει να είναι κακό, αλλά γεμάτο ένταση.

«Παγωμάρα» στο ΟΑΚΑ!

Στο 24΄ο Παναθηναϊκός με μια εξαιρετική αντεπίθεση, έκανε το 1-0, όταν ο Εμποκού «χόρεψε» τη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ, έβγαλε όμορφα στον Μπεργκ ο οποίος από πλάγια θέση γύρισε την μπάλα, ο Βράνιες επενέβη με προβολή, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, με τον  Κλωναρίδη να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Σαρωτικός Παναθηναϊκός!

Δεν πέρασαν παρά μόνο 2 λεπτά, όταν το τρίγωνο φωτιά των Βιγιαφάνιες-Εμποκού-Μπεργκ, έβγαλε τον Σουηδό απέναντι από τον Μπάρκα, ο οποίος πλάσαρε για το 2-2, σε ένα εκκωφαντικό ξεκίνημα του ντέρμπι από την ομάδα του Ουζουνίδη.

Ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε μετά και το δεύτερο γκολ, είχε αποκτήσει τεράστια αυτοπεποίθηση και σε κάθε κόντρα που έβγαζε, έφτανε κοντά στο γκολ (31΄με Μπεργκ, 42’ Βιγιαφάνιες).

Η ΑΕΚ με τον εκνευρισμό να την διακατέχει, δεν μπορούσε να παράγει ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει κινδύνους, κάθε φάση των «πράσινων» στην επίθεση, «μύριζε» γκολ, σε ένα πρώτο μέρος, όπου η ομάδα του Ουζουνίδη να κυριαρχεί.

Μια κεφαλιά του Γιόχανσον (βρήκε στον Μολέντο, δε δόθηκε κόρνερ) που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου, στο 45΄, ήταν η μοναδική καλή φάση της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Αλλοίωση αποτελέσματος…

Η ΑΕΚ άρχισε το Β΄ μέρος με δύο αλλαγές (Χριστοδουλόπουλο-Πέκχαρτ), στην προσπάθεια του Χιμένεθ να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, συνέχισε με τους ,ίδιους έντεκα, πράγμα λογικό, αφού η ομάδα του κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, έχοντας σκοράρει και δύο φορές.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια πρωτοβουλία στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, έμπαιναν πιο δυνατά στις διεκδικήσεις, με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο παθητικός, ωστόσο να μην κινδυνεύει. Οι “πράσινοι’ πίεζαν πλέον μόνο στο μισό γήπεδο, σε σχέση με το πρώτο μέρος,  η ΑΕΚ βρήκε μια τελική με τον Χριστοδουλόπουλο στο 55΄, πίεζε το “τριφύλλι” για ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κρατούσε καλά πίσω.

Μεγάλη διπλή φάση για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στο 59΄, έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-2, όταν ο Αραούχο σούταρε έξω από την περιοχή, ανάγκασε τον Βλαχοδήμο σε μια ασταθή απόκρουση, η άμυνα του “τριφυλλιού”, δεν είχε ισορροπία και ο Χριστοδουλόπουλος, ανενόχλητος σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Κανένα πέναλτι, γκολ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πιστοποίησε την ανωτερότητά της στο δεύτερο ημίχρονο, όταν κέρδισε πέναλτι στο 61΄(χέρι ακούσιο του Βιγιαφάνιες σε διώξιμο του Κουλιμπαλί), ο Χριστοδουλόπουλος το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-2, μπαίνοντας γερά στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Ουζουνίδης βλέποντας πως η ομάδα του δεν πατούσε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, προχώρησε σε δεύτερη αλλαγή (Λέτο, Λουντ αντί Εμποκού, Κλωναρίδη), κάνοντας και αυτός τη δική του παρέμβαση προκειμένου να αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν κακός στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός πάτησε για πρώτη φορά την περιοχή του Μπάρκα στο 72΄, όταν Λέτο και Κουλιμπαλί συνδυάστηκαν όμορφα, ο Αφρικανός άσος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Λουντ γλίστρησε στο ύψος του πέναλτι, όπου βρισκόταν ολομόναχος.

Ψυχρολουσία… με βοήθεια

Η ΑΕΚ τελικά βρήκε και το δεύτερο γκολ που έψαχνε, με τον Πέκχαρτ στο 78΄, σε μια αντεπίθεση, όπου η πράσινη άμυνα κοιμήθηκε, ο Μάνταλος διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο ανενόχλητος και πάσαρε στον επιθετικό της ΑΕΚ, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ, παράβαση που δε δόθηκε.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το γεγονός πως μπήκε αναιμικά στο δεύτερο μέρος, ήταν φοβισμένος και επέτρεψε στην ΑΕΚ να πάρει το κέντρο και να κυριαρχήσει, ωστόσο και τα δύο γκολ των γηπεδούχων προήλθαν από λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις, ανεξάρτητα από την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (62΄Μπακασέτας), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (45΄Πέκχαρτ), Μάνταλος, Πατίτο (45΄Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο

Στον πάγκο:  Ανέστης, Βινίσιους, Βάργκας, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ, Μπακασέτας, Αραβίδης.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (85΄Μπουμάλ), Εμποκού (67΄Λουντ), Κλωναρίδης (67΄Λέτο), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Στιλ, Τελάντερ, Λέτο, Ρέις, Μπουμάλ, Μέστο, Λουντ.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος, βοηθοί: Καρατζίκας, Μερκενίδης, 4ος: Γκράνας

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ