ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Αυτά έχει αλλάξει ο Ουζουνίδης

Ο Παναθηναϊκός του τελευταίου ενάμιση μήνα, έχει βρει ταυτότητα, ομοιογένεια και δείχνει να αποκτά μέταλλο νικητή. Η δουλειά του Ουζουνίδη φαίνεται πως αποδίδει, με το «τριφύλλι» όσο περνά ο καιρός, να παίζει όλο και καλύτερα.

Αυτά έχει αλλάξει ο Ουζουνίδης

Δύο νίκες στα μεγάλα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με εξαιρετικές εμφανίσεις στα δύο πρώτα ημίχρονα και των δύο αγώνων, επιβλητικά σκορ απέναντι στον Αστέρα (σε πρωτάθλημα και κύπελλο), στον Παναιτωλικό και τη Βέροια, ομοιογένεια, ψήγματα αλλαγής νοοτροπίας και οικογενειακό κλίμα, τα πιο βασικά χαρακτηριστικά.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει προσδώσει τη δική του αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα. Μπορεί οι επιλογές του να είναι πλέον λίγες, μετά και τις αποχωρήσεις του Ιανουαρίου, εντούτοις ο Έλληνας τεχνικός έχει καταφέρει να παρουσιάσει η ομάδα του ένα πρόσωπο, ικανότατο και με διακριτούς ρόλους.

Πρέσινγκ ψηλά

Η επιστροφή του Κλωναρίδη δεν έγινε τυχαία. Πολλοί μπορεί να ξίνισαν… με την επιλογή του «Κλώνα», θεωρώντας τον ως «ξαναζεσταμένο φαγητό», ωστόσο ο Ουζουνίδης είχε έτοιμο το πλάνο στο μυαλό του.

Κλωναρίδης και Εμποκού αποτελούν τα πιο γρήγορα άκρα του ελληνικού πρωταθλήματος. Συνεπικουρούμενοι και από τα ακραία μπακ (Χουλτ, Κουλιμπαλί), δημιουργούν συνεχώς κινδύνους στην περιοχή του αντιπάλου, αλλά το key point είναι άλλο.

Το συνεχές πρέσινγκ από τους δύο ακραίους, μαζί με την πίεση των Βιγιαφάνιες-Μπεργκ, δημιουργεί έναν ασφυκτικό κλοιό στην αντίπαλη άμυνα. Σε όλα τα ματς του τελευταίου διαστήματος ο Παναθηναϊκός έχει στηριχτεί σε αυτό, με απόδειξη τα πολλά γκολ που έχει σκοράρει το «τριφύλλι» (19 γκολ σε 7 ματς πρωταθλήματος).

Γρήγορο τρανζίσιον

Η μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση (και ανάποδα) γίνεται συνήθως με τη μία ή με τον πιο γρήγορο τρόπο. Κουρμπέλης-Ζέκα, λειτουργούν σχεδόν άψογα, με τον νεαρό άσο να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη των «πράσινων».

Είτε από τα άκρα, είτε από τον άξονα, ο Παναθηναϊκός μεταφέρει την μπάλα με ταχύτητα, δεν κωλυσιεργεί (πλην Βιγιαφάνιες που κρατάει περισσότερο μπάλα), ο Μπεργκ αποτελεί κολώνα ανάμεσα στους ακραίους, «σπάζοντας» την μπάλα όμορφα δεξιά μη αριστερά και ο Παναθηναϊκός αναπτύσσεται με ταχύτητα και ορθολογισμό, αλλά όχι βιαστικά.

Αγωνιστική (και όχι μόνο) πειθαρχία

Ένας τομέας στον οποίο ο Παναθηναϊκός έπαιρνε χαμηλό βαθμό… προ Ουζουνίδη. Λιγότερες διαμαρτυρίες στους διαιτητές, μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι, αλλά και τακτική πειθαρχία.

Οι παίκτες κρατούν τις θέσεις τους, η ομάδα μοιάζει λιγότερο ευάλωτη σε καταστάσεις αιφνιδιασμού του αντιπάλου και πλήρης διάκριση των ρόλων όλων των παικτών στην ομάδα.

Η συνέχεια

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ακόμα δουλειά προκειμένου να γίνει πραγματικά ανταγωνιστικός σε έναν μαραθώνιο πρωταθλήματος. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, δουλεύει με ένα περιορισμένο rotation και σίγουρα θα μπορέσει το καλοκαίρι και με τις μεταγραφές που θα γίνουν, να φτιάξει πραγματικά το σύνολο που ονειρεύεται.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η δουλειά του (και του Λυμπερόπουλου) φαίνεται πως αποδίδει, η ομάδα δείχνει τη δέουσα σοβαρότητα εντός και εκτός γηπέδου, με τα χαμόγελα να επιστρέφουν σιγά-σιγά στον κόσμο της ομάδας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...