ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Όμοιες «καταβολές», διαφορετικές πορείες…

Οι δύο ομάδες μπορεί να μοιάζουν σε πολλά, ελέω παρελθόντος, ωστόσο διαφέρουν αρκετά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη μετάβαση προς τη νέα εποχή.

Όμοιες «καταβολές», διαφορετικές πορείες...

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για το Τελ Αβίβ προκειμένου να συναντήσει και να αντιμετωπίσει (6/4) τη Μακάμπι, ή αλλιώς το… μπασκετικό «alter ego» του, με το οποίο «συγκατοικεί» στην τρίτη θέση της λίστας των ευρωπαϊκών τροπαίων (έξι κατακτήσεις). Σε ένα παράλληλο σύμπαν, εκεί όπου η ιστορική «κληρονομιά» και η αίγλη θα έπαιζαν μπάσκετ, η «μονομαχία» της Πέμπτης θα αποτελούσε την πιο σημαντική αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της regular season, ωστόσο οι περιστάσεις και οι καταστάσεις δίνουν μία διαφορετική «χροιά».

Οι δύο ομάδες μπορεί να μοιάζουν σε πολλά, να έχουν διανύσει παρόμοιες αποστάσεις στα λαμπρά πεδία της δόξας, ωστόσο διαφέρουν αρκετά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις -αναγκαίες- μεταβατικές περιόδους τους. Ο μεν Παναθηναϊκός συμμετείχε για τελευταία φορά σε Final-4 το 2012, όμως κατάφερε, εύκολα ή δύσκολα, να «απορροφήσει» τους κραδασμούς που έφερε η λήξη της κοινής πορείας του με τον Ομπράντοβιτς και να διατηρηθεί σε «τροχιά» τίτλων, «γυροφέρνοντας» την παρουσία του στην τετράδα, έστω κι αν στο τέλος έβρισκε εμπόδια.

Από την άλλη πλευρά, η Μακάμπι είχε την ευλογία να πανηγυρίσει σχετικά πρόσφατα την τελευταία ευρωκούπα της (2014), ωστόσο απέτυχε παταγωδώς στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, αδυνατώντας να βγάλει εις πέρας τις βασικές υποχρεώσεις της, όπως επίτασσε το όνομα αλλά και η ιστορία της. Πέρσι δεν κατάφερε να φτάσει στο Top 16 ενώ φέτος έχει αποκλειστεί από τις αρχές του δευτέρου γύρου, «επιπλέοντας» με δυσκολία μέσα από τη θαλασσοταραχή.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 51.138 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όλοι οι παραπάνω λόγοι μας αφαιρούν το δικαίωμα να προσμένουμε ένα μεγάλο ντέρμπι από τα παλιά, καθώς δεν έχει κανένα πρακτικό κίνητρο, πέραν από την υπεράσπιση του -πάλαι ποτέ- ισχυρού ονόματός της, το οποίο «παλεύει» να χάσει. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που έχει άμεσες επιδιώξεις και διεκδικήσεις από τη «μάχη» του «Μενόρα Μιβτάχιμ Αρένα», με μοναδικό στόχο το «διπλό» που θα «κλειδώσει» δίχως… παρεμβολές το πλεονέκτημα έδρας εν όψει προημιτελικών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...