ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-0

Και μη χειρότερα

Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών εμφανίστηκε τραγικός στην Τούμπα, δέχτηκε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και έχασε με κάτω τα χέρια στο πιο... αδιάφορο ματς από τα τρία εναντίον του ΠΑΟΚ.

Και μη χειρότερα

Το ματς 

«Πράσινη» πρωτοβουλία στην αρχή

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στην σημερινή αναμέτρηση με πολλές αλλαγές, με τον Λουκ Στιλ κάτω από τα δοκάρια, τους Ευαγγέλου και Τελάντερ αμυντικό δίδυμο, τους Μέστο και Χουχούμη στις πλευρές. Οι Ρέις και Ζέκα κάλυψαν τον άξονα, Μπουμάλ και Βλαχοδήμος βρέθηκαν στα «φτερά» και ο Κλωναρίδης με τον Μολίνς συνέθεσαν «δίδυμο» στη γραμμή «κρούσης».

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησαν τους γηπεδούχους στο 6ο λεπτό του αγώνα, μ’ ένα σουτ του Μπουμάλ, το οποίο κόντραρε στα σώματα των αμυντικών. Σε γενικές γραμμές, η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν περισσότερο κινητική στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ωστόσο μία στιγμή ολιγωρίας στην άμυνα ήταν αρκετή ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα.

Τραγικά λάθη και 2-0

Στο 18ο λεπτό ο Διαμαντής Χουχούμης έκανε λανθασμένη εκτίμηση και «έστρωσε» την μπάλα στον Ενρίκε, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Λουκ Στιλ και να κάνει το 1-0. Στο 23′ ο ΠΑΟΚ απείλησε και πάλι αυτή τη φορά με τον Ουάρντα αλλά ο Στιλ ήταν στη σωστή θέση. Όμως, τέσσερα λεπτά μετά την ευκαιρία του Ουάρντα, ήρθε η σειρά του Λέοβατς να εκμεταλλευτεί νέα αδράνεια της «πράσινης» άμυνας, γράφοντας από κοντά το 2-0 (27′).

3-0 με νέο λάθος στην άμυνα

Η άμυνα του τριφυλλιού ήταν σε… αποσύνθεση, ενώ στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ πίεζε συνεχώς με σκοπό να πετύχει κι άλλα τέρματα, πράγμα που κατάφερε στο 35ο λεπτό με τον Σάκοφ να σπρώχνει… ανενόχλητος τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το τρίτο γκολ της ομάδας του (3-0).

Οι γηπεδούχοι όμως δεν σταμάτησαν εκεί και έχοντας… φόρα από το γκολ του Σάκοφ, έφτασαν κοντά στο 4-0, αλλά ο Στιλ με τρομερή επέμβαση είπε δύο φορές «όχι» σε Μάτος και Λέοβατς. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας πετύχει ένα γκολ, αλλά ο Μπουμάλ «σπατάλησε» την ευκαιρία, αστοχώντας από θέση βολής στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Σωτήρας» ο Στιλ

Οι «πράσινοι» μπήκαν στην επανάληψη δίχως αλλαγές στη σύνθεσή τους, δίχως ωστόσο να κατορθώσουν να αλλάξουν τον ρυθμό και τον ρου της αναμέτρησης. Στο 53ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έχασε χρυσή ευκαιρία για να κάνει το 4-0, με τον Σάκοφ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, από προφανή θέση για γκολ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει από απόσταση, αλλά το σουτ του Κλωναρίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου. Στο 69ο λεπτό ήταν η σειρά του Πέλκα να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση, με τον Αθανασιάδη να τον μιμείται στη φάση του 77ου λεπτού, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα, ο Λουκ Στιλ έσωσε για άλλη μία φορά την εστία του από σίγουρη παραβίαση, μετά από κεφαλιά του Μάτος. Στο διάστημα αυτό, ο Παναθηναϊκός είχε να αντιπαρατάξει την προσπάθεια του Μολίνς, ο οποίος δοκίμασε από δύσκολη θέση το πόδι του, δίχως να ανησυχήσει τον Γλύκο.

Το τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν δίχως κάποια αξιόλογη φάση και το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιαρά βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 3-0.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα (56′ Μαλεζάς), Λέοβατς (83′ Κίτσιου), Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Ενρίκε (71′ Κάμπος), Πέλκας, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Μπρκιτς, Μπίσεσβαρ, Κουλούρης, Κάνιας.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Ρέις (81′ Μολέδο), Ζέκα, Μπουμάλ, Π. Βλαχοδήμος (64′ Εμποκού), Κλωναρίδης (55′ Μαρινάκης), Μόλινς.

Στον πάγκο: Ο. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Χουλτ, Πίσπας.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Γιώργος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

Τέταρτος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ