ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο γάμος του Σάρας στην Αθήνα και το δίλημμα Κάουνας ή Βαρκελώνη

Ο έγγαμος βίος, η Μπαρτσελόνα αλλά και η Ζαλγκίρις βρίσκονται στον δρόμο του Λιθουανού κόουτς.

Ο γάμος του Σάρας στην Αθήνα και το δίλημμα Κάουνας ή Βαρκελώνη

«Καυτό» αναμένεται να είναι το ερχόμενο καλοκαίρι για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ο οποίος έχει να «διαχειριστεί» τον… έγγαμο βίο αλλά και το προπονητικό του μέλλον.

Ο Λιθουανός θα επισκεφθεί τον Ιούλιο την πατρίδα μας προκειμένου να τελεστεί ο γάμος του με την επί χρόνια σύντροφό του, Άννα Δούκα. Έπειτα, ο Γιασικεβίτσιους θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ του Κάουνας και της Βαρκελώνης.

Τα δείγματα «γραφής» του Γιασικεβίτσιους ως head coach στον πάγκο της Ζαλγκίρις είναι κάτι παραπάνω από θετικά και ήδη, η Μπαρτσελόνα, όπως και η Μακάμπι τον έχουν προσεγγίσει προκειμένου να μάθουν τις προθέσεις του. Στην πρώτη περίπτωση, οι «μπλαουγκράνα», έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεργαστούν μαζί του σε βάθος… διετίας.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.853 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ωστόσο, ορθώνεται ένα συγκεκριμένο εμπόδιο σε έναν πιθανό «γάμο» μεταξύ του Γιασικεβίτσιους και της Μπαρτσελόνα καθώς υπάρχει ρητός κανονισμός από την ACB ο οποίος επιτρέπει στους συλλόγους να προσλαμβάνουν προπονητές οι οποίοι έχουν, μίνιμουμ, δύο χρόνια εμπειρίας ως πρώτοι, με τον Γιασικεβίτσιους να μην έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο, έχοντας αναλάβει τη Ζαλγκίρις τον Ιανουάριο του 2016.

Πάντως, εφόσον οι δύο πλευρές προχωρήσουν προς συνεργασία, το εμπόδιο αυτό μπορεί να ξεπεραστεί, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Τσάβι Πασκουάλ, που πέρασε πρώτα ένα διάστημα στο πλευρό του Ιβάνοβιτς και στη συνέχεια ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τη Μπαρτσελόνα.

Η δεύτερη επιλογή που φαίνεται να υπάρχει στον «ορίζοντα» για τον Σάρας είναι η παραμονή του για έναν ακόμη χρόνο στο Κάουνας, προκειμένου να ετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για την επόμενη πρόκληση της καριέρας του. Συν τοις άλλοις, ο Λιθουανός περνά πολύ καλά στην πατρίδα του, δηλώνοντας πρόσφατα πως απολαμβάνει τις ημέρες του στον πάγκο της Ζαλγκίρις, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο όσον αφορά τις κινήσεις του στο αγωνιστικό μέρος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.