ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 2-0

H κούπα είναι «πράσινη» Παναθηναϊκέ!

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός, επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ στην «καυτή» Λεωφόρο, «χτυπώντας» δύο φορές με τον Μολέδο (21') και τον Λέτο (83') και πήρε προβάδισμα πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού ημιτελικού της Τούμπας.

H κούπα είναι «πράσινη» Παναθηναϊκέ!

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-0 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, αποκτώντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου, με τον Μολέδο να «ανοίγει» τον «δρόμο» με κεφαλιά στο 21ο λεπτό και τον Λέτο να «καθαρίζει» το ματς στο 83ο λεπτό.

Το «τριφύλλι» κυριάρχησε του «δικέφαλου» στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα, «σφραγίζοντας» από σήμερα την πρόκρισή του στο μεγάλο ραντεβού του Μαΐου.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Χουλτ, ηγετικός για άλλη μια φορά ο Μπεργκ, καθοριστικός ο Λέτο που «κλείδωσε» τη νίκη με το γκολ που πέτυχε.

To ματς

O Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Μολέδο, Κουτρουμπή, Χουλτ και Κουλιμπαλί στην άμυνα, το δίδυμο Ζέκα – Κουρμπέλη στα χαφ, τους Βιγιαφάνιες – Εμποκού στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης τον Μάρκους Μπεργκ με τον Κλωναρίδη.

Νευρική αρχή…

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πάρουν τα «ηνία» της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να θέσουν πολλά προβλήματα στην ομάδα του Ουζουνίδη, πιέζοντας ψηλά. Οι απόπειρες συνεργασίας μεταξύ του Κλωναρίδη και του Μπεργκ δεν «καρποφόρησαν» και από την άλλη μεριά, η ομάδα του Ίβιτς βρήκε τρόπο μέσω των στημένων φάσεων να απειλήσει την εστία του Βλαχοδήμου, όπως συνέβη στο 8ο λεπτό. Ο Μάτος πήρε την κεφαλιά από καλή θέση μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τρίτη και… φαρμακερή!

Το στυλ παιχνιδιού των φιλοξενουμένων είχε αποπροσανατολίσει τους «πράσινους», οι οποίοι όμως κατόρθωσαν να ξεπεράσουν και να διασπάσουν τελικά την άμυνα του ΠΑΟΚ, χάρη σε ένα τρίλεπτο «ξέσπασμά» τους. Στο 19′, ο Μπεργκ υποδέχθηκε από πλάγια θέση εντός περιοχής την ωραία μπαλιά του Κουρμπέλη, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν ιδανικό. Ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος είδε τον Γλύκο να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του, μετά από σέντρα του Χουλτ, ωστόσο η τρίτη προσπάθεια ήταν και η… φαρμακερή.

Στο 21ο λεπτό, ο Γλύκος έδιωξε με γροθιές το σουτ του Βιγιαφάνιες, στην πορεία της φάσης ο Μπεργκ έστρωσε με το κεφάλι τη μπάλα στον Μολέδο, ο οποίος με δεύτερη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του ΠΑΟΚ (1-0).

Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ

Το γκολ του Ροντρίγκο Μολέδο έδωσε προς στιγμήν «φτερά» στους «πράσινους», ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν σχετικά άμεσα με κινητήριο «μοχλό» τον, ορεξάτο Ουάρντα, ο οποίος στο 27ο λεπτό προσπάθησε με… πονηρή εκτέλεση φάουλ να αιφνιδιάσει -ανεπιτυχώς- τον Βλαχοδήμο.

Ένα λεπτό αργότερα, ο «δικέφαλος» του «βορρά» έφτασε ένα «βήμα» από την ισοφάριση, όταν ο Ουάρντα βρήκε ωραία τον Λέοβατς, εκείνος έκανε επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή, αλλά ο επερχόμενος Ενρίκε έστειλε τη μπάλα έξω από το ύψος του πέναλτι.

Νέες «πράσινες» ευκαιρίες

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να βρει γρήγορη απάντηση στο γκολ του Μολέδο, δεν το κατάφερε και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός βγήκε εκ νέου με αξιώσεις στα «καρέ» του Γλύκου.

Στο 37ο λεπτό, ο Εμποκού έστρωσε στον Κλωναρίδη ο οποίος έπιασε άμεσα το σουτ στην κίνηση, στέλνοντας τη μπάλα εκατοστά δίπλα από την εστία των φιλοξενουμένων, ενώ στο 44′, ο γρήγορος συνδυασμός των Μπεργκ – Βιγιαφάνιες έβγαλε τον δεύτερο σε πλάγιο τετ α τετ με τον Γλύκο, όμως η προσπάθειά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η φάση του Βιγιαφάνιες ήταν η τελευταία καταγεγραμμένη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας πετύχει εν μέρει τον σκοπό τους, προηγούμενοι με 1-0.

Το momentum στον Παναθηναϊκό

Η εικόνα των «πρασίνων» στα πρώτα λεπτά της επανάληψης διέφερε από το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας δύο καλές στιγμές που… χάλασαν στην τελική προσπάθεια.

Στον Παναθηναϊκό, οποίος επανήλθε τους ίδιους «έντεκα», άνηκε η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης, με την εκτέλεση φάουλ του Εμποκού από πλάγια θέση, η οποία αναχαιτίστηκε από τον Παναγιώτη Γλύκο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία (49′).

Στη μία, ο Μπεργκ δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του βλέποντας τον Γλύκο εκτός θέσης (51′) και έδωσε την ευκαιρία στον Μαλεζά να διώξει, ενώ στο 54′, ο Εμποκού πάσαρε με τακουνάκι στον Χουλτ, εκείνος έκανε το γύρισμα, με τον Κουλιμπαλί να αδυνατεί να πιάσει καλά το σουτ (54′). Λίγο πριν τη συμπλήρωση της μίας ώρας παιχνιδιού, η κεφαλιά του Μάρκους Μπεργκ κατέληξε… σαδιστικά πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ (59′).

Όλα για ένα δεύτερο γκολ

Η κυριαρχική εικόνα του «τριφυλλιού» καθιστούσε φανερό το γεγονός πως η κύρια στόχευση ήταν η επίτευξη ενός δεύτερου γκολ το οποίο θα απλοποιούσε κατά πολύ τα πράγματα.

Οι «πράσινοι»… επισκέπτονταν συχνά την εστία του «δικεφάλου» βγαίνοντας μπροστά με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, με τον ΠΑΟΚ να κλείνεται στα «καρέ» του όσο περνούσε η ώρα, αδυνατώντας να ανακόψει τη φόρα της ομάδας του Ουζουνίδη.

Στο 67ο λεπτό, ο Γλύκος έβγαλε εντυπωσιακά τον «κεραυνό» του Μπεργκ, ο οποίος έψαχνε… μανιωδώς το 10 γκολ του κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, η προσπάθεια του Σουηδού ανεκόπη την τελευταία στιγμή από την άμυνα του «δικεφάλου».

Ώρα… Λέτο

Τα «ηνία» της αναμέτρησης παρέμεναν σε… πράσινα πόδια, ωστόσο το σκορ παρέμενε ως έχει. Στο 75ο λεπτό ο Ουζουνίδης έριξε στο παιχνίδι τον Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος πήρε τη θέση του Βίκτωρα Κλωναρίδη στο πλευρό του Μάρκους Μπεργκ.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 80 λεπτών στην αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση και κατέγραψε την πρώτη του ευκαιρία στην επανάληψη. Μετά από ωραία εκδήλωση αντεπίθεσης, ο Κουλούρης έκανε το γύρισμα, αλλά ο Πέλκας για πολύ λίγο δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και να απειλήσει την εστία του Βλαχοδήμου που, μέχρι τότε, ήταν θεατής στο ματς.

Η παρουσία του Λέτο στο ματς αποδείχθηκε καταλυτική για την πορεία της αναμέτρησης, καθώς ο έμπειρος Αργεντινός κατάφερε να… τελειώσει το ματς στο 84ο λεπτό, όταν από γύρισμα του Μπεργκ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Γλύκο και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας τη «σφραγίδα» του και το «κερασάκι» στην «τούρτα».

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήκος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (86′ Μόλινς), Εμποκού, Κλωναρίδης (75′ Λέτο), Μπεργκ (90′ Ρέις).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ (88′ Τσίμιροτ), Ουάρντα, Ενρίκε (58′ Πέλκας), Τζάλμα Κάμπος (73′ Κίτσιου), Κουλούρης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE