ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ήρθε η ώρα να ανταποδώσουν οι παίκτες το καλό που τους έκανε ο Ουζουνίδης

Ο Βασίλης Μοιρώτσος εξηγεί γιατί θα ήθελε τον Ρέις δίπλα στον Κουρμπέλη και γράφει για την υποχρέωση των παικτών να παίξουν - και - για τον προπονητή τους.

Ήρθε η ώρα να ανταποδώσουν οι παίκτες το καλό που τους έκανε ο Ουζουνίδης

Ο τρόπος με τον οποίο καλείται ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει δύσκολα παιχνίδια όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ την Πέμπτη στην Τούμπα στηρίζεται σε τρεις άξονες. Διατήρηση της ψυχραιμίας του σε περίπτωση που το παιχνίδι του στραβώσει νωρίς, στόχευση στο να σκοράρει προκειμένου να τελειώσει επί της ουσίας την πρόκριση και εξουδετέρωση των ατού του ΠΑΟΚ ώστε να του μειώσει τις πιθανότητες να γίνει απειλητικός προς την πράσινη εστία.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, η απουσία του Ζέκα είναι ίσως το χειρότερο που θα μπορούσε να του τύχει εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα: ο αρχηγός μπορεί να ακολουθήσει κάθε έξτρα παίκτη που ο Ιβιτς θα θελήσει να βγάλει προς την περιοχή του Παναθηναϊκού. Δεν μπορεί να το κάνει το ίδιο αποτελεσματικά κανένας άλλος παίκτης του ρόστερ, πλην ίσως του Κουρμπέλη, ο οποίος θα αναγκαστεί να μειώσει τις επιθετικές του πρωτοβουλίες ώστε να παίξει έναν ρόλο περισσότερο box to box απ’ όσο έχει συνηθίσει να κάνει.

Θα διαφωνήσετε πολλοί αλλά ο Ρέις μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο δίπλα στον Κουρμπέλη σε ένα τέτοιο παιχνίδι απ’ τον σοφτ Λουντ. Ο Παναθηναϊκός πρέπει πρώτα να βάλει τη δύναμη και ο Φιλανδός υστερεί στο κομμάτι αυτό. Ίσως ένα τρικ του να χρησιμοποιηθεί ο Κουλιμπαλί στον άξονα να ήταν προτιμότερο, αλλά δεν έχεις αξιόπιστο δεξί μπακ πίσω από τον Αφρικανό και η φρέσκια εικόνα του Μέστο στο ίδιο γήπεδο ήταν απογοητευτική.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.654 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσον αφορά την ψυχραιμία που καλούνται να δείξουν οι πράσινοι σε κάθε συνθήκη που θα κληθούν να αντιμετωπισουν, απαιτείται να έχουν απόλυτη κατανόηση του τι διακυβεύεται στην Τούμπα. Ενδεχόμενος αποκλεισμός έπειτα, μάλιστα, από το 2-0 του πρώτου αγώνα θα γκρεμίσει ξανά την όποια εμπιστοσύνη έχει χτίσει το τελευταίο τρίμηνο με μπόλικο κόπο η ομάδα απέναντι στον κόσμο της, αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα επί ημερών Ουζουνίδη.

Επειδή ποδόσφαιρο είναι και μια στραβή φάση μπορεί να σου προσθέσει ακόμα περισσότερο άγχος σε έναν ούτως ή άλλως “τελικό”, ο Παναθηναϊκός οφείλει να στοχεύσει στο πως θα καταφέρει να βρει το γκολ που θα τον στείλει μια και καλή στον τελικό.

Είμαι βέβαιος πως στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα από τον προπονητή όλα θα έχουν γίνει σωστά. Τα ντέρμπι του πρωταθλήματος είχαν το στίγμα του προπονητή του Παναθηναϊκού, της σοβαρότητας με την οποία τα αντιμετώπισε, της ωριμότητας και σοβαρότητας που αυτά απαιτούσαν. Όμως σε εκείνα τα ματς ο Παναθηναϊκός έπαιζε επί της ουσίας χωρίς πρόσθετο άγχος: κλήθηκε να δείξει πως αναπνέει ακόμα. Στην Τούμπα θα κληθεί να αποδείξει πως όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά και δυνατός.

Ο προπονητής του έχει δείξει έως τώρα τα διαπιστευτήριά του κι έχει πάρει άριστα. Στην Τούμπα το ματς και η πρόκριση εξαρτώνται από τους παίκτες και το δικό του “know how”. Είναι από εκείνα τα ματς που πρέπει να αποδείξεις πως αξίζεις να φοράς τη φανέλα μιας μεγάλης ομάδας. Ο Ουζουνίδης με τον ερχομό του τους έφτιαξε, τους έκανε ομάδα, τους έκανε να πιστέψουν ξανά στον εαυτό τους και να πιστέψει και ο κόσμος σε εκείνους. Έφτασε το ματς να του το ανταποδώσουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.