ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Στην Τούμπα σαν να είναι 0-0…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου, αλλά και τη «μάχη» της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ την Πέμπτη.

Στην Τούμπα σαν να είναι 0-0…

Η νίκη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν αναγκαία για τον Παναθηναϊκό για περισσότερους από ένα λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το βαθμολογικό κομμάτι. Μετά την ήττα στο… ιδιαίτερο (λόγω της πειραματικής ενδεκάδας των «πράσινων») ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την «τριάρα» που κάθε άλλο παρά τιμητική ήταν για το «τριφύλλι», οι «πράσινοι» ήθελαν επιστροφή στα «τρίποντα». Ήθελαν να πάρουν τη νίκη, μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής σεζόν για το πρωτάθλημα και το κατάφεραν.

Ο δεύτερος λόγος, και κυριότερος, έχει να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι, ενόψει της συνέχειας. Θα ήταν κακό για τους ποδοσφαιριστές και όλο τον «Παναθηναϊκό οργανισμό», να πήγαινε η ομάδα στην Τούμπα για το ματς της χρονιάς, έχοντας το… βάρος ενός κακού αποτελέσματος.. Αντιθέτως, το «τρίποντο» δίνει τη δυνατότητα στον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του να δουλέψουν με ηρεμία, άνεση και ανεβασμένη ψυχολογία, λίγες μέρες πριν από το πολύ μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στη ρεβάνς του 2-0, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του. Μετά τον Ιανουάριο που είχε χαρακτηριστεί ως «δύσκολος μήνας» τόσο από τον Εβρίτη τεχνικό, όσο και από όλους μέσα στην ομάδα, λόγω των πολλών απουσιών και της… μεταβατικής εποχής που βρισκόταν το κλαμπ, οι «πράσινοι» βαδίζουν για την πιο κρίσιμη περίοδο επί των ημερών του Ελληνα προπονητή. Η αρχή γίνεται με τη «μάχη» της Τούμπας την Πέμπτη, στο πιο δύσκολο, πιο hot παιχνίδι του «τριφυλλιού» με τον Ουζουνίδη στον πάγκο του. Ακολουθεί η… παρένθεση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ, για την τελευταία αγωνιστική της Super League και στη συνέχεια τα πλέι οφ, που θα καθορίσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 771 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ουζουνίδης έχει πάρει τον τίτλο του αναμορφωτή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού. Παρέλαβε ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που… αλλού πατούσαν κι αλλού βρίσκονταν, με αποδυτήρια «τρελά», με μη κατανομή ρόλων, με έλλειψη πειθαρχίας και άλλα πολλά τραγελαφικά και κατάφερε να κάνει τον Παναθηναϊκό ομάδα. Με τα γράμματα… κεφαλαία. Ο κόουτς του «τριφυλλιού» πιστώνεται την επιτυχία του τελευταίου διαστήματος, χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα δεν χρειάζεται κι άλλες διορθώσεις, κι άλλες παρεμβάσεις, κι άλλες βελτιώσεις. Το γνωρίζει, άλλωστε, κι ο ίδιος.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον σοβαρό και πειθαρχημένο Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη σ’ αυτή τη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της, αρχής γενομένης από τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, δίχως, μάλιστα ένα πολύτιμο γρανάζι της μηχανής, που «ακούει» στο όνομα Κάρλος Ζέκα. Ο Εβρίτης θα κληθεί να βρει τη λύση και σε αυτή τη δυσκολία. Και θα προσπαθήσει να… πείσει τους ποδοσφαιριστές του ότι δεν υπάρχει κανένα 2-0! Με αυτή την νοοτροπία θα πάει ο Παναθηναϊκός στο πολύ, πολύ δύσκολο αγώνα με τον ΠΑΟΚ, με αυτή τη λογική θα προσπαθήσει να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να πάρει αποτέλεσμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και τη διεκδίκηση του τίτλου. Τώρα αρχίζει το καλό…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.