ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ

«Προχωράμε για το Γουδή – Κύριε Γιαννακόπουλε ελάτε»

Oι τοποθετήσεις του προέδρου του Ερασιτέχνη για την πορεία των εξελίξεων που αφορούν το Γουδή, για τα οικονομικά και το ύψος των χρεών του συλλόγου αλλά και για το «μπάσιμο» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

«Προχωράμε για το Γουδή - Κύριε Γιαννακόπουλε ελάτε»

Επί παντός επιστητού τοποθετήθηκε στη συνέντευξη Τύπου, η οποία διήρκεσε 1.5 ώρα, για τις τελευταίες εξελίξεις ο Δημήτρης Μπαλτάκος.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ανέφερε πως ο σύλλογος προχωρά ακάθεκτος για την υλοποίηση του πρότζεκτ του γηπέδου στο Γουδή, ενώ κάλεσε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κάνει πράξη την επιθυμία του για «μπάσιμο» στον Ερασιτέχνη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν σκοπεύει να αντιπαρατεθεί μαζί του μέσω των social media.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Μπαλτάκος έκανε αναφορά στα χρέη του Ερασιτέχνη, τα οποία φτάνουν τα 2.85 εκατ. ευρώ.

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.005 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Μπαλτάκου στην συνέντευξη Τύπου:

Για το γήπεδο στο Γουδή: «Όσον αφορά στο γήπεδο στο Γουδή, πολύ συνοπτικά πριν από ένα εύλογο χρονικό διάστημα είχαμε μία επαφή με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς. Όταν ήρθε μία μέρα η κυβέρνηση θεώρησε ότι είναι σκόπιμο να δημοσιοποιηθεί αυτή η προσπάθεια. Εμείς το αγκαλιάσαμε και επικοινωνιακά και αν δεν το κάναμε θα μειώνονταν οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί. Υπάρχει ένα σχέδιο που εκτελείται μέρα με την ημέρα. Προσφάτως είχαμε πάει στο εξωτερικό για την διαχείριση του γηπέδου και είχαμε πολύ καλά νέα. Το δικό μας μερίδιο το έχουμε εξασκήσει στο 100%. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις. Θα έχουμε ραντεβού με τον κύριο Φάμελο προκειμένου να θέσουμε όσο πιο στέρεες βάσεις γίνεται. Θα μπορούμε να ανακοινώσουμε και μία επιτροπή από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Μέσω διαδικτύου θα δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να πει τα σχόλια του και τις προτάσεις του». Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Είναι γνωστή η επιθυμία του κυρίου Γιαννακόπουλου να μπει στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι επιθυμία και δική μου καθώς σκοπός της δικής μου διοίκησης αλλά και του Ηλία Μιχαλαριά ήταν να εξασφαλίσουμε κάποιον χρηματοδότη. Μέσα σε έξι μήνες θέσαμε τα θεμέλια για το γήπεδο στο Γουδή και είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται για να γίνει γήπεδο στο Γουδή. Σήμερα αποστέλλουμε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τα οικονομικά στοιχεία που είχε ζητήσει. Τα περαιτέρω στοιχεία που ζητήθηκαν είναι μεγάλος ο όγκος τους και δεν έχουμε προλάβει ακόμα να τα δώσουμε όμως θα κάνουμε τα πάντα για να τα στείλουμε άμεσα. Προτείνουμε στην ομάδα εργασίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να έρθει η ίδια να εξετάσει τα στοιχεία που επιθυμεί. Θέλουμε να επιταχύνουμε την διαδικασία όμως τηρώντας τον νόμο. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλύβα, είναι ένα μεγάλο σωματείο. Η επιστολή που μας είχε αποσταλεί είχε κάποιες ημερομηνίες στις οποίες είμαστε εντός». Για τα οικονομικά του Ερασιτέχνη: «Όταν έφυγε ο κύριος Γιαννακόπουλος άφησε έναν σύλλογο καθαρό από χρέη και πρωταθλητή στα περισσότερα αθλήματα. Είχε αφήσει μάλιστα τα χρήματα από το μηδαμινό χρέος που υπήρχε όμως δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε. Το χρέος ανέβηκε στα 3 εκατ. ευρώ στη συνέχεια. Ο κύριος Μακρόπουλος μάλιστα έβαλε πολύ μεγάλο ποσό προκειμένου να μην ανεβεί άλλο το χρέος και αυτό παρέλαβε ο κύριος Μιχαλαριάς. Σήμερα το χρέος είναι 2,85 εκατ. ευρώ και θα ήταν ακόμα χαμηλότερο αν δεν υπήρχε μια αστοχία της τάξης των 150.000 ευρώ. Φέτος η χρονιά έχει βγει 500.000 μείον και καταλαβαίνετε τι έχει τραβήξει και ο κύριος Κάσαρης που ασχολείται με τα οικονομικά στοιχεία».

Για το Συμβούλιο της Πέμπτης στον Δήμο: «Ένα πρότζεκτ σαν την Νέα Αθήνα πρέπει πρώτα από όλα να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Αθήνας. Θεωρώ ότι ως Παναθηναϊκός είναι ένα πρότζεκτ που θα έχει θετικό πρόσημο για όλους τους κατοίκους της Αθήνας. Αφορά σημεία μη αξιοποιημένα και πιστεύω πως όταν αυτό επικοινωνηθεί σωστά θα αλλάξουν άποψη τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν αντίθετη φωνή. Αντιδράσεις θα υπάρξουν όπως υπάρχουν για όλα, όμως στη δημοκρατία αυτό είναι λογικό. Εμείς θέλουμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι για να συμπεριλάβουμε στο πρότζεκτ αυτό τις όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν. Δεν πιστεύω πως θα υπάρξουν δηλαδή προβλήματα από αυτό».

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με τον Δημήτρη Μπαλτάκο να απαντά τα εξής:

Για το ζήτημα των στρατιωτικών νοσοκομείων: «Έχω καταλάβει από την Κυβέρνηση ότι αποτελεί προτεραιότητα της και άρα δεν μπορεί κάποιος να βάλει εμπόδια σε ένα τέτοιο πρότζεκτ».

Για το αν θα γίνει διάγγελμα: «Αυτό είναι καθαρά θέμα του πρωθυπουργού. Αν εκείνος πιστεύει ότι πρέπει να γίνει θα το δεχθούμε με χαρά. Καλύτερα να έχει πρώτα έτοιμο το νομοσχέδιο και μετά να γίνουν εξαγγελίες».

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει ξεκαθαρίσει ότι ασχολείται μόνο με το γήπεδο στο Γουδή. Ο Δήμος συντάσσεται με εμάς. Η Διπλή Ανάπλαση αποτελεί ένα χρόνιο βαρίδι για εμάς. Όταν θέλεις να κάνεις κάτι και όλοι οι φορείς οδεύουν προς τα εκεί, όλα τα υπόλοιπα λύνονται. Αυτή που γνωρίζει τα θέματα για τον Βοτανικό είναι η ΓΗΠΕΛ. Όποιος υποστηρίξει Βοτανικό υποστηρίζει την κατεδάφιση της Λεωφόρου χωρίς γήπεδο, να πάθουμε δηλαδή ότι και η ΑΕΚ.

Για το μπάσιμο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Το κατά πόσον είναι φερέγγυο αυτό που έχει πει δεν είναι δικό μου θέμα να το αξιολογήσω. Για την δημόσια αντιπαράθεση είναι μονομερής. Έγω έχω μόνο υπερασπιστεί τα συμφέρονται του Παναθηναϊκού. Εμείς στρώνουμε κόκκινο χαλί σε όποιον θέλει να βάλει λεφτά στην ομάδα. Εμείς θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού. Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία της αντιπαράθεσης μέσω τον σόσιαλ μίντια, δεν μου ταιριάζουν».

Για την πολιτική αστάθεια: «Για το σύνολο του τόπου πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Το κατά πόσον κινδυνεύει το πρότζεκτ από μία πολιτική αναταραχή, ναι κινδυνεύει. Πιστεύω όμως πως το σύνολο των κομμάτων είναι θετικό στην κατασκευή του γηπέδου στο Γουδή. Είμαι βέβαιος ότι έχει κάθε λόγο να είναι θετική η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που έρθει αυτή στην κυβέρνηση να είναι θετική στην κατασκευή του γηπέδου. Μάλιστα, είχε κάνει και μία συνάντηση ο Ηλίας Μιχαλαριάς.

Για τις ανακοινώσεις αντιδράσεων και τη χρηματοδότηση: «Υπάρχει ανακοίνωση καθ’ όλα σεβαστών καθηγητών και μπορούμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε τα όσα έχουν να μας πουν. Γνωρίζω παραπάνω από όσα μπορώ να πω για τη χρηματοδότηση όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί δεν θέλω να παίξω με τα συναισθήματα των Παναθηναϊκών. Θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει πράξη, είμαστε σε πολύ καλό στάδιο, όμως διαδικαστικές λεπτομέρειες έχει πρωτοβουλία η κυβέρνηση».

Για την ΚΑΕ και το ΟΑΚΑ: «Μου φαίνεται αδύνατο να πάρει το ΟΑΚΑ. Πέραν της επινοικίασης του ΟΑΚΑ, δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα πάρει το ΟΑΚΑ. Στο γήπεδο στου Γουδή προσπαθούμε να δούμε πως θα βγαίνει οικονομικά. Με τι μπάτζετ μπορεί να βγει να συντηρήσουμε την πολιτεία του ΟΑΚΑ, τόσο με όλο τον Παναθηναϊκό εκεί πέρα, όσο και με το μπάσκετ μόνο».

Για το προσωπικό του κόστος: «Σαν πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν μπορώ να κρίνω την Κυβέρνηση, όταν σε παίρνουν τηλέφωνο και σε ρωτάνε αν θέλεις Γουδή θα απαντήσεις ναι θέλω. Εγώ βγήκα μπροστά γιατί η λογική να φυλάγεσαι πήγε την χώρα στα βράχια. Ας πούμε ότι υπάρχει και προσωπικό κόστος, θα θεωρώ ότι έχω κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου ο Παναθηναϊκός να φτιάξει γήπεδο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...