ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Σας έχω νέα: τα ριπλέι ΔΕΝ δικαιώνουν τον Κύζα (vids)

Ο Βασίλης Μοιρώτσος παρουσιάζει στο μπλογκ του τα ριπλέι όλων των κρίσιμων φάσεων του χθεσινού αγώνα. Μαντέψτε ποιο είναι το αποτέλεσμα...

Σας έχω νέα: τα ριπλέι ΔΕΝ δικαιώνουν τον Κύζα (vids)

Διάβασα δεξιά κι αριστερά πως τα ριπλέι, λέει, δικαιώνουν τον Κύζα για τις αποφάσεις του στην Τούμπα. Μάλιστα. Δεν ξέρω ποια ριπλέι, πάντως τα ριπλέι του αγώνα που είδαμε χθες δείχνουν καταφανέστατη αλλοίωση αποτελέσματος.

Ο Κύζας πήγε στην Τούμπα για να πετύχει ο ΠΑΟΚ όσα γκολ χρειαζόταν, για να αποβάλλει παίκτες του Παναθηναϊκού αν χρειαστεί, για να χαριστεί σε εκείνους του ΠΑΟΚ. Όποιος γνωρίζει έστω και τα βασικά του ποδοσφαίρου, το καταλαβαίνει χωρίς να δει τα ριπλέι. Το κακό είναι πως ελάχιστοι Έλληνες γνωρίζουν έστω και τα βασικά του ποδοσφαίρου. Το ακόμα χειρότερο είναι πως άνθρωποι που υποτίθεται πως αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν να το δουν να προοδεύει, λένε πως τα ριπλέι δικαιώνουν τον Κύζα.

Επί της ουσίας, κανένα ποδόσφαιρο δεν θέλουν να προοδεύσει, παρά μόνο να κερδίσουν τίτλους. Κι ας είναι και με τον τρόπο που εκείνοι – έλεγαν ότι – σιχαίνονται. Τίτλος να ‘ναι κι όπως να ΄ναι. Ελλάδα. Απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο, ίδια κι απαράλλαχτη. Βουτηγμένη στην πονηριά, στην κλεψιά, μαθημένη στο βρώμικο και στην έλλειψη σεβασμού.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.104 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σας έχω νέα, λοιπόν. Τα ριπλέι ΔΕΝ δικαιώνουν τον Κύζα. Εκτός αν βλέπουμε με διαφορετικά μάτια. Βλέποντας, πάντως, ένα ριπλέι, δεν μπορείς παρά να δεχτείς πως η αλήθεια είναι μία. Και πως το άσπρο δεν γίνεται να γίνει μαύρο. Ούτε… ασπρόμαυρο.

Ιδού, λοιπόν, τα ριπλέι. Καλή προβολή:

Στο 18′ ο Βαρέλα κλωτσάει εν ψυχρώ τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή. Πέναλτι και αποβολή. Ο Κύζας έχει τέλεια οπτική επαφή. Δεν δίνει τίποτα γιατί έχει πάει στην Τούμπα για να μη δώσει.

Στο 29′ ο Κρέσπο πιάνει πρώτα με το δεξί και μετά με το αριστερό χέρι τον Κλωναρίδη μέσα στην περιοχή και του κάνει πέναλτι. Ο Κύζας έχει ξανά τέλεια οπτική επαφή αλλά δεν δίνει πέναλτι, γιατί είναι στην Τούμπα γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να μη δώσει τίποτα.

Στην παρακάτω φάση ο Βαρέλα πιάνει απ’ τον λαιμό (!!!) τον Μπεργκ. Ο Κύζας δεν δίνει τίποτα γιατί θέλει να εκνευρίσει τον Μπεργκ και να ευνοήσει τον ΠΑΟΚ.

Στο 42′ ο Μάτος, που έχει κίτρινη, παίρνει από πίσω τα πόδια του Εμποκού, σε μια φάση που ο Κύζας τη βλέπει αλλά δίνει πλεονέκτημα. Το γεγονός πως δίνει πλεονέκτημα, σημαίνει ότι ΕΧΕΙ ΔΕΙ το φάουλ, που είναι ο ορισμός της κίτρινης, που θα ήταν η δεύτερη για τον Μάτος. Ο Κύζας δεν τη δίνει γιατί βρίσκεται στην Τούμπα με σκοπό να ευνοήσει τον ΠΑΟΚ.

Στο 71′ ο Χουλτ αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η οποία δεν υπάρχει, με το σκορ στο 2-0, άρα με την πρόκριση ανοιχτή. Ο Κύζας το κάνει προκειμένου ο ΠΑΟΚ να βρει όσα γκολ χρειαζόταν. Αν δεν τα έβρισκε, θα έβγαζε κι άλλον παίκτη του Παναθηναϊκού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.