ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ο έλεγχος «πρoόδου» των «φευγάτων» του Ιανουαρίου (pics & vids)

H πορεία των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αποχαιρέτησαν το Κορωπί τον περασμένο χειμώνα. Ποιοι βρήκαν το δρόμο τους και ποιοι ψάχνονται ακόμα; Το Panathinaikos24.gr έχει τις απαντήσεις...

Ο έλεγχος «πρoόδου» των «φευγάτων» του Ιανουαρίου (pics & vids)

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έξι ποδοσφαιριστές έφυγαν από τον Παναθηναϊκό τον περασμένο χειμώνα, ψάχνοντας σε άλλες πολιτείες το ποδοσφαιρικό… λιμάνι τους.

Οι Βίκτορ Ιμπάρμπο, Μουμπάρακ Γουακάσο, Κριστιάν Λεντέσμα, Κρίστοφερ Σάμπα, Ιβάν Ιβανόφ και Στάθης Ταυλαρίδης αποχαιρέτησαν την Παιανία και… διασκορπίστηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, έχοντας ως στόχο την καθιέρωση.

Τέσσερις μήνες αργότερα, είμαστε στην… ευχάριστη θέση να έχουμε στα «χέρια» μας τα πρώτα δείγματα από τα πεπραγμένα των εν λόγω ποδοσφαιριστών μακριά από το «τριφύλλι». Κάποιοι εξ’ αυτών κατάφεραν να βρουν αυτό που έψαχναν, αλλά όπως θα δούμε και παρακάτω, οι περισσότεροι το παλεύουν ακόμα…

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.758 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Βίκτορ Ιμπάρμπο 

imparmpo

Η αποδέσμευση του Κολομβιανού επιθετικού μετατράπηκε σε… σήριαλ, ωστόσο, έστω και στο παρά πέντε η λύση βρέθηκε και ο 26χρονος φορ μάζεψε τις «βαλίτσες» του για άλλες πολιτείες.

H Κάλιαρι «άνοιξε» τις «αγκάλες» τις καλωσορίζοντας τον πίσω, αλλά η επιστροφή του Ιμπάρμπο στα «γνώριμα λημέρια» δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ, καθώς λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του και τρεις «άγονες» συμμετοχές στη Serie A (35′ στο σύνολο), ήρθε η πρόταση της ιαπωνικής Σαγκάν Τοσού.

Ο Ιμπάρμπο είπε το «ναι» και πραγματοποίησε το μακρύ ταξίδι από την Ιταλία στην Ιαπωνία. Μέχρι στιγμής μετρά πέντε συμμετοχές στο ιαπωνικό πρωτάθλημα, μην έχοντας ωστόσο καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Κρατάμε τις δύο ασίστ που «μοίρασε» στα ματς με Νιγκάτα και την Τόκυο FC του Γιοχέι Καζιγιάμα.

Μουμπάρακ Γουακάσο

granada

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της λίστας των «φευγάτων» του χειμώνα, ο οποίος έχει πιθανότητες να επιστρέψει στον σύλλογο. Στα τελειώματα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, οι «πράσινοι» αποδέχθηκαν την πρόταση της Γρανάδα για τον δανεισμό (με οψιόν αγοράς) του Γκανέζου μέσου έως το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η αποστολή του Μουμπάρακ Γουακάσο ήταν εκ των προτέρων δύσκολη, καθώς η δυσχερής βαθμολογική θέση του ισπανικού συλλόγου δεν επέτρεπε… επανάπαυση.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος αγωνίστηκε ως βασικός στην πλειοψηφία των αναμετρήσεων του β’ γύρου του πρωταθλήματος, σκοράροντας μάλιστα στη νίκη επί της Αλαβές (2-1), όμως η Γρανάδα δεν απέφυγε τον υποβιβασμό, ο οποίος οριστικοποιήθηκε και μαθηματικά μετά την ήττα από τη Σοσιεδάδ στο Ανοέτα (2-1).

https://www.youtube.com/watch?v=hNMQR7ovMNc

Ο δανεισμός του Γουακάσο λήγει τον Ιούνιο και παραμένουν άγνωστες οι ως τώρα προθέσεις της Γρανάδα, όσον αφορά πιθανή ενεργοποίηση της ρήτρας για την αγορά του.

Κριστιάν Λεντέσμα

ledesma

Από το ντέρμπι του Νοεμβρίου στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και το «κύκνειο άσμα» του με την πράσινη φανέλα «γράφτηκε» στη Ριζούπολη, στην αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στις πρώτες εβδομάδες της θητείας του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο έμπειρος μέσος αποχώρησε από το «τριφύλλι» τον χειμώνα, βρίσκοντας ωστόσο με σχετική άνεση τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 34χρονος μέσος αποδέχθηκε την πρόταση της ιταλικής Τερνάνα, συλλόγου που αγωνίζεται στην Serie B, με τον ίδιο να αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της πορείας της νέας του ομάδας στο β’ μισό του πρωταθλήματος.

Με τη βοήθεια του Λεντέσμα (16 συμμετοχές – 2 ασίστ) η Τερνάνα που την υπολόγιζαν ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό κατάφερε να ανανεώσει την παρουσία της στη Serie B.

Ιβάν Ιβανόφ

ivanov_01022017

Οι εμφανίσεις του στο «τριφύλλι» προκαλούσαν περισσότερη ανησυχία, παρά σιγουριά όσον αφορά τα μετόπισθεν και -μοιραία- ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην αποδέσμευση του 28χρονου Βούλγαρου σέντερ μπακ.

Ο Ιβανόφ επέστρεψε στην πατρίδα του, δίνοντας τα «χέρια» με την Άρσεναλ Τούλα, αρχίζοντας δυναμικά τη νέα του πορεία, η οποία δεν έχει, όπως φαίνεται την ανάλογη συνέχεια. Βασικός και με τη βούλα στα πρώτα πέντε ματς της Άρσεναλ στο πρωτάθλημα, στον πάγκο, χωρίς λεπτό συμμετοχής στα υπόλοιπα τέσσερα.

Συνοπτικά, ο 28χρονος μπακ μετρά 5 συμμετοχές (378′) και μία ασίστ με τη φανέλα της Τούλα.

Κρίστοφερ Σάμπα

aston vila

Η εμπειρία και οι ικανότητές του ήταν σπάνιες, για τα μέτρα του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά οι συνεχόμενοι τραυματισμοί που είχε υποστεί τα τελευταία χρόνια τον άφησαν αρκετά πίσω, με αποτέλεσμα να λυθεί η συνεργασία του με τους «πράσινους».

Στα 33 του, ο «γίγαντας» με τα… γυάλινα πόδια προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να επανέλθει σε ανταγωνιστικό επίπεδο και να κερδίσει μία θέση σε ρόστερ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Στα τέλη Φλεβάρη, αποδέχθηκε την πρόσκληση της Άστον Βίλα για προπονήσεις και… βλέπουμε.

Τους τελευταίους δύο μήνες, ο Σάμπα φορά τη φόρμα προπόνησης ευελπιστώντας να κερδίσει κάποιο συμβόλαιο στον σύλλογο που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας, έχοντας μία συμμετοχή με τις ρεζέρβες της ομάδας.

Στάθης Ταυλαρίδης

Η ηλικία του (37) αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στις όποιες πιθανότητες υπήρχαν για την παραμονή του στο «τριφύλλι», μένοντας ελεύθερος τον περασμένο χειμώνα.

Ο Ταυλαρίδης ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Άρη, με τη φανέλα του οποίου μετρά 11 συμμετοχές (803′), ένα γκολ (κόντρα στον Πανελευσινιακό) και μία ασίστ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.