ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Η τελευταία ευκαιρία του υγιούς οπαδισμού χάθηκε στον Βόλο

Το να τραβάς μαχαίρι δεν σε κάνει ούτε μάγκα, ούτε άντρα. Δολοφόνο σε κάνει. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Η τελευταία ευκαιρία του υγιούς οπαδισμού χάθηκε στον Βόλο

Ήταν πολύ γοητευτική εκείνη η εποχή που σε κάθε ντέρμπι έβλεπες στο ένα πέταλο του γηπέδου τους οπαδούς των φιλοξενούμενων. Ακόμα εξιτάρει η σκέψη ενός γηπέδου που θα υπάρχουν αντικριστά οπαδοί και των δύο ομάδων οι οποίοι θα προσπαθούν να “επιβληθούν” στη… μάχη της εξέδρας. Να επιβληθούν μόνο με τη φωνή τους, να εντυπωσιάσουν με τα coreo τους, να αναγκάσουν τα φλας να γυρίσουν προς το μέρος τους. Ήταν όμορφη, για παράδειγμα, η ατμόσφαιρα στο Αλεξάνδρειο στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου μπάσκετ. Μακριά από τις καφρίλες του Ελληνικού στους τελικούς Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Ο υγιής οπαδισμός έχει χαθεί προ πολλού στην Ελλάδα. Κι αν είχε μία ευκαιρία να επιζήσει, ετούτη χάθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Βόλο. Όταν γνωρίζεις και έχεις ακούσει πως το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι ένα τεστ για το ενδεχόμενο της επαναφοράς της μετακίνησης οπαδών και πας στον τελικό μόνο για να σκοτωθείς, βγάζοντας μαχαίρια, είσαι και ηλίθιος και άξιος της μοίρας σου. Δεν είσαι οπαδός, δεν είσαι φίλαθλος, δεν αγαπάς ούτε στάλα την ομάδα σου, δεν σε ενδιαφέρει αν θα κερδίσει ή θα χάσει, δεν θα χαρείς αν πάρει το Κύπελλο. Είσαι εκεί για έναν και μοναδικό λόγο. Για να σκοτώσεις. Τελεία και παύλα.

Εκείνοι που κάνουν το γύρο της Ευρώπης με τις φωτογραφίες πάνω στη γέφυρα, αμφιβάλλω αν γνωρίζουν έστω έναν παίκτη της ομάδας που – λένε ότι – υποστηρίζουν. Αμφιβάλλω αν έχουν δει έστω και μισό αγώνα στη ζωή τους. Δεν πρόκειται για αγάπη στην ομάδα τους. Πρόκειται για κάποιου τύπου “τζιχαντιστές”. Οι τελευταίοι σκοτώνουν στο όνομα της θρησκείας. Οι κάφροι σκοτώνουν στο όνομα του συνδέσμου τους.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.670 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τον Έλληνα χούλιγκαν τον ενδιαφέρει περισσότερο αν θα χάσει στη “μάχη του δρόμου” παρά αν θα χάσει η ομάδα του στη “μάχη του γηπέδου”. Αν χθες οι ΠΑΟΚτζηδες μέτρησαν λιγότερες “απώλειες” πάνω στη γέφυρα απ’ ότι οι ΑΕΚτζηδες, σήμερα θα είναι περήφανοι γι’ αυτό και όχι για το Κύπελλο που πήρε η ομάδα τους (μιλώ για εκείνους που βρίσκονταν στη γέφυρα και αποτελούν τη μειοψηφία του κόσμου σε κάθε ομάδα).

Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει “κανονικός οπαδισμός” στην Ελλάδα. Η μαγκιά όλων αυτών εξαντλείται στο τράβηγμα ενός μαχαιριού. Μαζί με το αίμα του “απέναντι” χάνεται και η ελπίδα για να υπάρξει μια κάποια κανονικότητα όπως εκείνη τη γοητευτική εποχή που υπήρχε ακόμα κάτι αντρικό στο πέταλο κάθε γηπέδου.

Όχι, φίλε, το να τραβάς μαχαίρι δεν σε κάνει ούτε μάγκα, ούτε άντρα. Δολοφόνο σε κάνει.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.