ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ο Μπεργκ επανέλαβε τα αυτονόητα. Γιατί, όμως, επικρατεί τέτοια τρέλα;

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για το θέμα Μπεργκ, στέκεται στα αυτονόητα που (ξανά)είπε ο Σουηδός άσος και εξηγεί γιατί πρέπει να μπει ένα τέλος στην παραφιλολογία και την τρέλα.

Ο Μπεργκ επανέλαβε τα αυτονόητα. Γιατί, όμως, επικρατεί τέτοια τρέλα;

Στην Ελλάδα της υπερβολής και του λαϊκισμού, τα όσα αυτονόητα είπε χθες ο Μάρκους Μπεργκ προκάλεσαν έναν διαδικτυακό χαμό από φίλους και εχθρούς του Παναθηναϊκού. Και να σου οι κραυγές, και να σου τα κλάματα και να σου οι απειλές και οι κατάρες, αλλά και οι υπερβολικές κρίσεις. Διαβάζοντας κανείς το τι ακολούθησε ή ακόμα ακούγοντας συζητήσεις, θα νόμιζε ότι ο Σουηδός έφυγε από τον Παναθηναϊκό ή ότι είπε πως θα αποχωρήσει. Ψυχραιμία, διότι τα πράγματα δεν είναι έτσι…

Τι είπε ο Μπεργκ χθες; Για την ακρίβεια τι επανέλαβε (διότι τα χθεσινά του λόγια δεν είναι φρέσκα); Ο, τι θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό, θέλει να συμμετάσχει στη νέα προσπάθεια, αλλά θα ήθελε, παράλληλα, να δει και την ομάδα να δυναμώνει και όχι να συμβεί το αντίθετο. Σας παραθέτω ένα κομμάτι των δηλώσεών του, σε ερώτηση που του έγινε για το αν θα σκεφτεί ενδεχόμενη πρόταση: «Το αν θα μείνω δεν εξαρτάται μόνο από εμένα αλλά και από τη διοίκηση γιατί εάν η ομάδα ανεβάσει τον πήχη και το μπάτζετ για να χτυπήσει το πρωτάθλημα θέλω να είμαι μέρος αυτού του κόνσεπτ. Έχουμε καλή ομάδα αλλά ίσως χρειαζόμαστε ενίσχυση για να πάμε στο επόμενο επίπεδο».

Τα παραπάνω λόγια δεν βγήκαν πρώτη φορά από το στόμα του Μπεργκ. Ιδιες πάνω – κάτω δηλώσεις έχει ξανακάνει. Ο Σουηδός θέλει να συνεχίσει στο «τριφύλλι», απολαμβάνει τη ζωή στην Ελλάδα, του αρέσει η καθημερινότητα στον Παναθηναϊκό, μα ως μεγάλος ποδοσφαιριστής, επιθυμεί να δει και μια άνοδο σε κάθε επίπεδο στο κλαμπ. Θέλει να δει το τριφύλλι ψηλά, θέλει να δει τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή.  Δεν είπε ο 31χρονος άσος κάτι παλαβό, κάτι τρελό, ούτε κάτι για το οποίο μπορείς να τον κατηγορήσεις.  Το απολύτως λογικό και αυτονόητο επανέλαβε ο Μπεργκ. Ούτε κάτι νέο ξεστόμισε, ούτε κάτι υπερβολικό. Ούτε, φυσικά, εξέφρασε επιθυμία να αποχωρήσει. Και για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, παρόμοιες δηλώσεις έχει κάνει τουλάχιστον 3-4 φορές στο παρελθόν ο ποδοσφαιριστής.

Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα!
Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα! 1.180 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε αυτό το σημείο καλό θα είναι να υπενθυμίσουμε ότι ο Μάρκους Μπεργκ έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο. Αρα, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει από τον Παναθηναϊκό εκτός κι αν συμβούν δυο πράγματα:

1.Να ζητήσει ο ίδιος να αποχωρήσει, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να σημειωθούν σημεία και τέρατα ή ο Παναθηναϊκός να αποδυναμωθεί όσο δεν πάει. Τέτοιες ενδείξεις, πάντως, τώρα δεν υπάρχουν.

2.Να φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ μια πολύ πρόταση, την οποία δεν θα μπορούν να αρνηθούν για τον Σουηδό. Η ρήτρα είναι στα 10 εκατ. ευρώ, τα 5,5 πάνε στο “τριφύλλι”.

Ας σταματήσει η τρέλα. Τα όσα είπε ο Μάρκους Μπεργκ είναι τα απολύτως λογικά και δεν κρύβουν κάτι. Ο Σουηδός έχει το θάρρος της γνώμης του, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να δυναμώσει και παίρνει την ευθύνη των όσων δηλώνει. Ούτε εξέφρασε επιθυμία να αποχωρήσει, ούτε εκβίασε κανέναν. Είπε, όπως έχει ξανακάνει, αυτό που νιώθει για την ομάδα στην οποία αγωνίζεται και πολύ καλά έπραξε.

ΥΓ1: Γράφοντας τα παραπάνω, δεν έχουμε καμία διάθεση να κουκουλώσουμε το παραμικρό. Ούτε λειτουργούμε ως εκπρόσωποι της ΠΑΕ. Οφείλουμε, όμως, όλοι μας να βλέπουμε τα πράγματα ψύχραιμα και να μην πέφτουμε σε αστοχίες και λαϊκισμούς, που μόνο προβλήματα δημιουργούν.

ΥΓ2: Προφανώς και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση. Και αγωνιστική και εξωαγωνιστική. Κανείς δεν είπε το αντίθετο. Για το πρώτο θα δουλέψουν οι Μαρίνος Ουζουνίδης και Νίκος Λυμπερόπουλος, αρκεί να έχουν έμπρακτη στήριξη από τη διοίκηση. Για το δεύτερο, όλα θα φανούν στη «νέα πραγματικότητα» και στα αντανακλαστικά των «πράσινων».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...