ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι αποδεσμεύσεις που «καίνε» και ο σχεδιασμός του νέου Παναθηναϊκού

Ολα όσα συζητήσαν οι Μαρίνος Ουζουνίδης και Νίκος Λυμπερόπουλος στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο σχεδιασμός, οι προτεραιότητες, οι αποδεσμεύσεις, τα χρήματα και η προετοιμασία. Τo panathinaikos24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Οι αποδεσμεύσεις που «καίνε» και ο σχεδιασμός του νέου Παναθηναϊκού

H πολυαναμενόμενη σύσκεψη κορυφής στον Παναθηναϊκό έγινε χθες το βράδυ, με τους Μαρίνο Ουζουνίδη και Νίκο Λυμπερόπουλο παρουσιάζουν στον Γιάννη Αλαφούζο το πλάνο που έχουν και να θέτουν στο τραπέζι όλα όσα έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό για τον νέο Παναθηναϊκό. Εναν Πααθηναϊκό, που με βάση τα όσα ειπώθηκαν και στη συνάντηση δεν θα χρειαστεί πολλές “πινελιές”, μα ποιοτικές. Εναν Παναθηναϊκό που θα έχει ως στόχο την αναβάθμιση του ρόστερ, με προσεγμένες κινήσεις και αποκτήσεις ποδοσφαιριστών που θα έρθουν όχι απλά για να συμπληρώσουν το ρόστερ, αλλά για να το κάνουν καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή…

Οι αποδεσμεύσεις και οι Βέμερ – Ρινάλντι

Το πρώτο μέλημα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι οι αποδεσμεύσεις. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει η ομάδα να απεμπλακεί, σε πρώτη φάση, από ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται. Βέβαια, όπως καταλαβαίνει κανείς δεν γίνεται να γίνουν τώρα επαφές με όλους τους παίκτες που δεν είναι στα πλάνα για την επόμενη σεζόν, διότι υπάρχει και η διαδικασία των πλέι οφ. Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν για το μίνι πρωτάθλημα και μόνο καλό δεν θα είναι να ειδοποιηθούν ότι δεν είναι στα πλάνα για τη νέα σεζόν.

Αντιθέτως, οι δυο ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται από τον Ουζουνίδη ούτε για τα πλέι οφ, αλλά ούτε και για τη συνέχεια είναι οι Λαουτάρο Ρινάλντι και Γιενς Βέμερ. Ηδη, όπως έγινε γνωστό, ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει κάνει τις πρώτες επαφές για να λυθεί η συνεργασία μαζί τους. Δεν είναι εύκολες περιπτώσεις, καθώς απαιτούνται πολλά χρήματα για να σπάσουν τα συμβόλαια που έχουν. Θα ακολουθήσουν κι άλλες επαφές, ώστε να βρεθεί η φόρμουλα και οι “πράσινοι” να δώσουν όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα για να ξεφορτωθούν τους δυο ποδοσφαιριστές. Σε ό, τι έχει να κάνει με τους υπόλοιπους φευγάτους, θα γίνει κουβέντα αργότερα, πλην του Μέστο, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται και φυσικά δεν θα ανανεωθεί.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.345 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ζήτησε παραμονή Εμποκού – Κλωναρίδη

Δεύτερη προτεραιότητα, προτού γίνει οποιαδήποτε μεταγραφή είναι οι υποθέσεις των Πολ Ζοσέ Εμποκού και Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ζήτησε την παραμονή των δυο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού στο “τριφύλλι” από Κιέβο Βερόνα και Λανς, αντιστοίχως. Βέβαια, δεν μιλάμε για εύκολες περιπτώσεις. Το αντίθετο. Ειδικά το θέμα του Εμποκού είναι δύσκολο λόγω της μεγάλης ρήτρας που υπάρχει και η οποία αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Για τη δική του περίπτωση θα γίνει προσπάθεια ανανέωσης του δανεισμού. Τις επόμενες μέρες ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα δουλέψει τις υποθέσεις των δυο παικτών.

Απόκτηση εξτρέμ και επιθετικού

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να κρατήσει τους Εμποκού και Κλωναρίδη, αυτό που έγινε γνωστό στη σύσκεψη είναι ότι θα κινηθεί πρωτίστως για να καλύψει τα κενά σε αυτές τις θέσεις. Θα γίνει, δηλαδή, το απολύτως λογικό. Οπως εξήγησε και ο Ουζουνίδης, η ομάδα θα κοιτάξει να αποκτήσει πρώτα έναν εξτρέμ και έναν επιθετικό, πριν από οποιαδήποτε άλλη μεταγραφή. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στόχος είναι ο βασικός κορμός της πρώτης ενδεκάδας να διατηρηθεί και μετά να αποκτηθεί ένας ακόμη χαφ, ένας αριστερός και ένας δεξιός μπακ και ίσως τερματοφύλακας, χωρίς ο τελευταίος να είναι προτεραιότητα. Ηδη, ο Λυμπερόπουλος έχει αρχίσει τις πρώτες συζητήσεις με ατζέντηδες και όχι μόνο. Μεγάλος στόχος είναι να έχουν αποκτηθεί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Μπάτζετ σε λογικά πλαίσια, δίχως συγκεκριμένα νούμερα

Οταν η συζήτηση πήγε στο οικονομικό, ο Γιάννης Αλαφούζος το ξεκαθάρισε: Θα γίνει ό, τι θέλουν οι Λυμπερόπουλος, Αλαφούζος, δίχως, φυσικά, να δαπανηθούν παράλογα ποσά. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ειπώθηκαν συγκεκριμένα νούμερα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Αυτό που συζητήθηκε είναι ότι το μπάτζετ θα εξαρτηθεί πρώτον από τη θέση που θα πάρει η ομάδα στα πλέι οφ και δεύτερον από τι χρήματα θα δοθούν για τις αποδεσμεύσεις. Οπως και να χει, πάντως, θα μιλάμε για ένα λογικό μπάτζετ, το οποίο θα μπορεί να γίνει μεγαλύτερο αν βρεθεί ποδοσφαιριστής που να αρέσει πολύ και να είναι πιο ακριβός απ’ τα ποσά που θα υπολογιστούν. Αυτό είπε, άλλωστε, και ο Αλαφούζος στους Ουζουνίδη – Λυμπερόπουλο, χωρίς, πάντως, ξαναγράφουμε, να γίνει κουβέντα για συγκεκριμένα νούμερα.

Προετοιμασία στο εξωτερικό ζήτησε ο Ουζουνίδης

Σε ό, τι έχει να κάνει με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ζήτησε αυτό να γίνει στο εξωτερικό. Ακόμη δεν έχει παρθεί η απόφαση, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας θα ψάξουν πρώτα για μέρος στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Αυτό θέλει ο προπονητής του Παναθηναϊκού και το είπε και στη σύσκεψη. Θα γίνουν, επίσης, φιλικά, τα οποία θα κλειστούν τις επόμενες μέρες, αφού μάθουμε, αν, τελικά, η προετοιμασία γίνει εκτός συνόρων.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.