ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Η Ριζούπολη, ταφόπλακα για το ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

Ηταν 11 Μαΐου του 2003, όταν ο Παναθηναϊκός γνώριζε την ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη, του Τσιρώνη και των... Μαντούβαλων, σε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να αρχίσει ποτέ.

Σαν σήμερα: Η Ριζούπολη, ταφόπλακα για το ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

Τα πράγματα είναι γνωστά. Σε ένα παιχνίδι – τελικό για το πρωτάθλημα, σε ένα ντέρμπι που από πολλούς είχε χαρακτηριστεί ως “το ματς του αιώνα”, ο ΟΣΦΠ έστησε έναν πολύ καλό μηχανισμό, που περιελάμβανε τα πάντα. Αρχικά, εμπρηστικές δηλώσεις για “κότες και πελάτες” από τον Σωκράτη Κόκκαλη, στη συνέχεια ένα διαιτητή (Μποροβήλο) που θα έκανε τα πάντα, αν χρειαζόταν, για να πάρει τον τίτλο η ομάδα του Πειραιά και φυσικά μια… υποδοχή στην αποστολή, που μόνο για ποδοσφαιρικό αγώνα δεν ήταν. Με κάφρους πάνω από τη φισούνα και μέσα στα αποδυτήρια, με μπράβους να απειλούν ποδοσφαιριστές και με δεκάδες καπνογόνα να σημαδεύουν τους ποδοσφαιριστές στο ζέσταμα. Ζούγκλα!

Και από την άλλη, τι; Ενας Παναθηναϊκός απροστάτευτος. Με τους ποδοσφαιριστές να μην έχουν τη στήριξη της διοίκησης, παρά μόνο τους 2.000 οπαδούς τους κοντά τους που από νωρίς έδιναν τη δική τους μάχη στην κερκίδα και βγήκαν νικητές. Είδαν, όμως, κι αυτοί από κοντά ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδαν μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση να μετατρέπεται από νωρίς σε… πάρτι χουλιγκάνων, υπό τις ευλογίες της διοίκησης του ΟΣΦΠ και φυσικά της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο κ. Μαντούβαλος έβαζε κόσμο στα επίσημα και πάνω από τη φισούνα, δίνοντας εντολή “να κάνετε αυτό που ξέρετε”…

Ολα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Ο απροστάτευτος Παναθηναϊκός γνώρισε οδυνηρή ήττα, το πρωτάθλημα χάθηκε και μαζί έκλεισε κι ένας κύκλος μιας σπουδαίας ομάδας. Η τότε διοίκηση του “τριφυλλιού”, με τον Αγγελο Φιλιππίδη πρόεδρο, είχε σημαντικές ευθύνες. Ευθύνες που θα τη βαραίνουν για μια ζωή…

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Προτάσοφ): Κατεργιαννάκης, Αμανατίδης (60 Ανατολάκης), Βενετίδης, Αντζας, Κωστούλας, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Τζιοβάνι (73 Οφορίκουε), Χούτος (65 Νινιάδης)

Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (75 Σάριτς), Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Καραγκούνης, Μπασινάς, Μικάελσεν (52 Γκούμας), Κόλκα (52 Κωνσταντίνου), Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ