ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 71-70

Μια φορά στα δέκα χρόνια

Η έλλειψη συγκέντρωσης στο δεύτερο μέρος «κόστισε» στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε με 71-70 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά η «Ένωση». Πρώτη νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί του «τριφυλλιού» μετά τον Απρίλιο του 2008. Κορυφαίος για τους «πράσινους» ο Σίνγκλετον (19π. - 11ριμπ.), άστοχος στην εκπνοή ο Ρίβερς.

Μια φορά στα δέκα χρόνια

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός φάνηκε είχε μπει το «νερό στ’ αυλάκι» για τους «πράσινους», αλλά στην επανάληψη, η έλλειψη συγκέντρωσης και οι λανθασμένες επιλογές στην επίθεση κόστισαν στην ομάδα του Πασκουάλ, η οποία γνώρισε την ήττα με 71-70 από την ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -6 τρία λεπτά πριν τη λήξη, κατόρθωσαν να επανέλθουν σύντομα ισοφαρίζοντας (70-70), αλλά ο Ρίβερς δεν κατάφερε να απαντήσει στη μία εύστοχη βολή του Μαυροειδή.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ο Σίνγκλετον (19π, 11 ριμπ.) που κράτησε επιθετικά την ομάδα στο δεύτερο μέρος.

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το «ραντεβού» τους για την Πέμπτη (18/5, 19:00) ξανά στο ΟΑΚΑ, με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να κάνει… εκκίνηση ρίχνοντας τους Καλάθη, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλο, Σίνγκλετον και Μπουρούση στο παρκέ.

«Μαχητής» ο Μπουρούσης…

«Μουδιασμένα» μπήκαν οι «πράσινοι» στο παρκέ του ΟΑΚΑ, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι Ούκιτς και Μαυροκεφαλίδης (γκολ-φάουλ) για το γρήγορο 5-0 της ΑΕΚ (2′).

Βέβαια, ο φορμαρισμένος Μπουρούσης «έστρωσε» τον «δρόμο» της αντεπίθεσης, δίνοντας μάχες στο ζωγραφιστό και συνάμα λύσεις στο σκοράρισμα, για να έρθει ο Φελντέιν και με τρίποντο να στείλει τον Παναθηναϊκό στο +2 (7-9, 5′).

Με τον Δομινικανό σε ρόλο δημιουργού και τον «Μπουρού» σε αυτόν τον εκτελεστή, οι «πράσινοι» έκαναν το «κομμάτι» τους στη ρακέτα (12-17, 8′), με το alley oop – γκολ φάουλ του Γκιστ να «υπογράφει» το πρώτο δεκάλεπτο (17-22).

Βρήκε ρυθμό και σκορ

Οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο «μοτίβο» έχοντας βρει την αχίλλειο πτέρνα των γηπεδούχων. Μέσω των συνεργασιών και του σωστού διαβάσματος στην επίθεση, οι παίκτες του Πασκουάλ, έβαλαν μπροστά τις «μηχανές».

Οι γκαρντ του «τριφυλλιού» έβρισκαν με άνεση τον Γκιστ, ο οποίος άκοπα ανέβασε το εύρος της διαφοράς που έφτασε μία «ανάσα» από διψήφιο νούμερο (19-28, 13′), αναγκάζοντας τον Μανωλόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ.

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Μιλόσεβιτς, ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε σε θέση ισχύος χάρη στον μαχητικό Παππά, ενώ στη συνέχεια με ένα τρίποντο… made by Ρίβερς, το «τριφύλλι» έπιασε και ξεπέρασε το διψήφιο «φράγμα» (29-41, 17′).

Σε… άλλο γήπεδο

Με τον Μαυροειδή από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και τον Ούκιτς να προλαβαίνει το χρονόμετρο, η ΑΕΚ κατάφερε να πλησιάσει, με το ημίχρονο να κλείνει στο 37-44 υπέρ του «τριφυλλιού».

Μία διαφορά που μάλλον κολάκευε την ΑΕΚ, η οποία προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να «συντηρηθεί» εντός παιχνιδιού, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί στο πρώτο μέρος αλλά να αδυνατεί να «κλειδώσει» ένα σαφές προβάδισμα υπέρ του.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης δε, οι «πράσινοι» φάνηκαν εκτός κλίματος, δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΚ να τρέξει ένα αναπάντητο σερί 7-0, φέρνοντας το παιχνίδι στα «ίσα» (44-44, 23′), αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να καλέσει τάιμ άουτ… αφύπνισης!

Σίνγκλετον vs Νιούλεϊ

Δύο σερί εύστοχες επιθέσεις του Κρις Σίνγκλετον «έβγαλαν» προσωρινά από τη δύσκολη θέση τους «πράσινους» (44-48), οι οποίοι κατόρθωσαν να πάρουν σχεδόν το μάξιμουμ, εκμεταλλευόμενοι την τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος λόγω διαμαρτυριών.

Δύο βολές από τον Γκιστ και το εύστοχο τρίποντο του Φελντέιν, έδωσαν μεγάλη «ανάσα» στο «τριφύλλι» που ανέκτησε μέρος της πρότερης διαφοράς του (48-55, 27′), όμως ο Μπραντ Νιούλεϊ με δύο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα έβαλε ξανά… φωτιά στο ματς, καθώς η ΑΕΚ έκλεισε το δεκάλεπτο σε απόσταση αναπνοής (56-57).

Στην κόψη του ξυραφιού

Οι «βόμβες» του Νιούλεϊ έδωσαν νέα «πνοή» στο ματς, βάζοντας για τα καλά την ΑΕΚ στο ματς. Ο… σταθερότατος απόψε Σίνγκλετον διατηρούσε στον «αφρό» την ομάδα του, αλλά στην άμυνα, οι αργές αντιδράσεις των παικτών του Πασκουάλ έδωσαν δικαίωμα στην ΑΕΚ να ανανεώνει πολύτιμες επιθέσεις, περνώντας μπροστά με τον Ντίξον (63-62, 34′).

Τρία λεπτά πριν τη λήξη, το «τρελό» τρίποντο του Σάκοτα έστειλε την ΑΕΚ στο +6 (70-64), αλλά οι «πράσινοι» βρήκαν τρόπο να επανέλθουν συντόμως χάρη στον Νίκο Παππά. Όμως, ο Κέι Σι Ρίβερς δεν κατάφερε να απαντήσει στη μία εύστοχη βολή του Μαυροειδή, με το ματς να τελειώνει στο 71-70 υπέρ της ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα:17-22, 37-44, 56-57, 71-70

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ