ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-105

Φέρτε το πρωτάθλημα

Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός, «συνέτριψε» με 105-67 την ΑΕΚ, παίρνοντας με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στους τελικούς της Basket League! Συνέχισε από εκεί που το άφησε ο Καλάθης (17π. - 9ασ.), «σκέπασε» τις δύο ρακέτες ο Μπουρούσης (15π. 9ριμπ.).

Φέρτε το πρωτάθλημα

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μπήκε στο παρκέ έχοντας ως κύριο στόχο να τελειώσει τη… δουλειά από νωρίς, πράγμα το οποίο κατάφερε χάρη στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία και την επιθετική «πολυφωνία» της.

Ο Μπουρούσης άρχισε με… κέφια (15π – 9ριμπ), ο Καλάθης πήρε τη «σκυτάλη» (17π. – 9ασ), με τον Σίνγκλετον να ακολουθεί κατά πόδας (16π.) στον δρόμο για το εμφατικό 105-67 το οποίο «κλείδωσε» την παρουσία του Παναθηναϊκού στους τελικούς της Basket League.

Το ματς

«Ατσάλινη» άμυνα, Μπουρούσης… μαινόμενος!

Η συνεργασία μεταξύ του Καλάθη και του Μπουρούση έφερε το πρώτο «πράσινο» καλάθι της βραδιάς και έδειξε τον… δρόμο για τη συνέχεια. Στα… μετόπισθεν η αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού» έπαιρνε άριστα, ενώ στην επίθεση, ο κεφάτος Γιάννης Μπουρούσης δεν άφηνε… τίποτα να πέσει κάτω, βοηθώντας την ομάδα του να χτίσει πολύ γρήγορα μία διαφορά της τάξης των 14 πόντων (1-15, 5′).

Της… αμύνης τα παιδιά είχαν βάλει υπερβολικές δυσκολίες στην ΑΕΚ η οποία βρήκε το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι της στο 8ο λεπτό με τον Ούκιτς (3-18, 8′) αλλά ο Μπουρούσης, με τη βοήθεια και του Καλάθη, ο οποίος συνέχισε από εκεί που το άφησε, έμοιαζε ασταμάτητος, με τον Ρίβερς να βάζει την «υπογραφή» του, διαμορφώνοντας το σκορ δεκαλέπτου στο 11-25.

Συνέχισε το «ρεσιτάλ» ο Καλάθης

Όσο ο Ούκιτς «πάλευε» μόνος του, τόσο πιο εύκολο γινόταν το «έργο» των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ. Ο μεν Καλάθης το είχε βάλει σκοπό να πιάσει από νωρίς το double-double (7 πόντοι – 7 ριμπάουντ στο 12′), ο δε Ρίβερς… ζεστάθηκε και πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να ανοίξουν… επικίνδυνα τη διαφορά (13-34, 13′) με κάρφωμα του Γκιστ.

Στο σημείο αυτό, ο Τσάβι Πασκουάλ έβαλε στο παρκέ τον ανέτοιμο Τζέιμς, ο οποίος «έπεσε» πάνω στην «αφύπνιση» του Μαυροκεφαλίδη, που συνέβαλε τα μέγιστα στο επιμέρους 12-3 της ΑΕΚ που «ψαλίδισε» τη διαφορά (25-38, 17′), με τον Αμερικανό να επιστρέφει στον πάγκο ανέτοιμος και φορτωμένος με τρία φάουλ.

Πάντως, οι ελπίδες της ΑΕΚ «γκρεμίστηκαν»… βιαίως πάνω στο ρεσιτάλ του Νικ Καλάθη που με οκτώ αναπάντητους πόντους (δύο τρίποντα και ένα δίποντο) επανέφερε τις ισορροπίες από πλευράς Παναθηναϊκού, που έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 20 πόντους (29-49).

Η… δουλειά τελείωσε από νωρίς!

Οι «πράσινοι» δεν είχαν σκοπό να αφήσουν να… ξεγλιστρήσει από τα χέρια τους ό,τι έχτισαν στο πρώτο μέρος, όπως φάνηκε στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, πάντα με πρωταγωνιστές τους Νικ Καλάθη και Γιάννη Μπουρούση (37-59, 23′).

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος γύρισε την άμυνα σε ζώνη, προσπαθώντας να «μαζέψει» ό,τι μπορούσε να μαζευτεί, αλλά η «τιμωρία» ήρθε άμεσα με τον Φελντέιν και Σίνγκλετον (2) να μη λαθεύουν από την περιφέρεια (40-67, 26′), αναγκάζοντας τον Έλληνα τεχνικό να καλέσει τάιμ άουτ.

Στη συνέχεια, ο Μάικ Τζέιμς επέστρεψε στο παρκέ, καταφέρνοντας εν τέλει να βρει ρυθμό αλλά και το χέρι του, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο κομμάτι της τρίτης περιόδου, η οποία έκλεισε στο 47-73, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τυπική διαδικασία…

Η τελευταία «πράξη» της αναμέτρησης έδωσε την ευκαιρία στον Τσάβι Πασκουάλ να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, ωστόσο οι… αλχημείες του Καταλανού ουδόλως εμπόδισαν τους «πράσινους» να συνεχίσουν με… σπασμένα τα φρένα.

Ο Ρίβερς συνέχισε το σερί του από τα 6.75μ και ο Γκάμπριελ προσέφερε ουσία και θέαμα, φτάνοντας το σκορ μία «ανάσα» από το +30 (56-85, 34′). «Φράγμα» το οποίο «έσπασε» δια χειρός Κένι Γκάμπριελ και Νίκου Παππά (59-94, 35′) έχοντας κατά νου την… κατοστάρα!

Ο νεαρός Λούντζης είχε την… τιμή και μάλιστα με κάρφωμα να πετύχει τον 100ο πόντο του «τριφυλλιού» (59-100, 38′), που πήρε την πρόκριση στα τελικά με τον ποιο εμφατικό τρόπο, περιμένοντας (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 11-25, 29-49, 47-73, 67-105

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ