ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Λέτο: “Όσοι παίξουν, να δώσουν το καλύτερο που μπορούν!”

Ο Σεμπάστιαν Λέτο, μιλώντας στο match programme του αγώνα με την ΑΕΚ, στάθηκε στην απουσία του Μάρκους Μπεργκ, αλλά και στην υποχρέωση των υπόλοιπων παικτών της ομάδας.

Λέτο:

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σεμπάστιαν Λέτο, στο match programme του αγώνα με την ΑΕΚ:

Το κενό του Μάρκους στην επίθεση είναι μεγάλο. Καλύπτεται ατομικά ή με ομαδική προσπάθεια;

«Ασφαλώς το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει τον «γκολτζή» μαζί της αποτελεί μειονέκτημα και ο Μάρκους σίγουρα μας λείπει. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά γιατί ο Μάρκους είναι παίκτης που έχει σημειώσει πάρα πολλά γκολ φέτος, οπότε γίνεται κατανοητό πως η απουσία του είναι αυτονόητα σημαντική. Διαθέτουμε όμως κι άλλους καλούς παίκτες και ο καθένας μας θα κοιτάξει να κάνει την δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Η πίεση για σένα και τους άλλους επιθετικούς είναι μεγαλύτερη τώρα;

«Όχι, δεν νομίζω ότι γίνεται τώρα μεγαλύτερη. Όπως είπα και πριν, τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Ο κάθε ένας από εμάς θα κοιτάξει να κάνει το καλύτερο δυνατόν».

Προκύπτουν κι άλλες απουσίες από τραυματισμούς και τιμωρίες. Μπορεί η ομάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα αυτά;

«Είναι νομίζω λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου. Οι παίκτες βρίσκονται στα όρια τους σωματικά αφού έχουν παίξει τόσα πολλά παιχνίδια. Μην ξεχνάτε ότι τώρα, στο τέλος της σεζόν, καλούμαστε να παίξουμε 6 αγώνες σε μόλις 2 εβδομάδες πρακτικά ενώ ταυτόχρονα πρέπει να καλύψουμε και κάποιες απουσίες! Ελπίζω μέχρι το τέλος να μην γίνει εμφανής η κούραση αυτή και όλοι όσοι παίζουν να δώσουν το καλύτερο που μπορούν».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.596 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επιθετικά ο πρώτος αγώνας χωρίς τον Μάρκους με την ΑΕΚ δεν πήγε καλά. Πώς μπορούμε να βελτιωθούμε;

«Είναι μέσα στη φύση του αθλήματος αυτά τα πράγματα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τα πράγματα αλλάζουν και δημιουργούνται και απρόβλεπτες καταστάσεις. Στην προκειμένη περίπτωση το πρόγραμμα το έφερε έτσι ώστε ο επόμενος αγώνας με την ΑΕΚ διεξάγεται πολύ κοντά με τον προηγούμενο. Εύχομαι να συνεχίσουμε τα παιχνίδια με νίκες».

Σήμερα ο Παναθηναϊκός παίζει έναν αγώνα που δεν έχει περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Αυτό μπορεί να το διαχειριστεί η ομάδα;

«Δεν χρειάζονται πολλά λόγια πάνω σ’ αυτό. Εμείς θα κάνουμε το πάν. Θα τα δώσουμε όλα! Στόχος μας είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί».

Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ έχουμε βρεθεί σε δύσκολη θέση βαθμολογικά. Μπορούμε να ανακάμψουμε;

«Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Βέβαια δεν ξέρω εάν στο τέλος οι βαθμοί που θα κερδίσουμε θα είναι αρκετοί ώστε να βελτιώσουμε την θέση μας στην τελική κατάταξη. Όπως καταλαβαίνετε και οι αντίπαλες ομάδες μάχονται διότι και εκείνες έχουν ανάγκη βαθμών, άρα αυτός ο ανταγωνισμός κάνει τα πράγματα δύσκολα».

Τα όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ επηρεάζουν ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές;

«Ό,τι και αν έγινε εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά μας. Οπωσδήποτε ό, τι συνέβη μας επηρεάζει διότι μέχρι την διακοπή κερδίζαμε τον αγώνα. Αν καταφέρναμε τελικά να κερδίσουμε η νίκη αυτή θα μας έδινε βαθμούς και οπωσδήποτε σήμερα η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Σε τελική ανάλυση βέβαια εμείς πρέπει να συνεχίσουμε, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

Η άποψή σου για τον σημερινό τελικό του Europa League ανάμεσα σε Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αγιαξ;

«Πιστεύω ότι θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι. Πρόκειται για δύο ομάδες που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και μάλιστα τον φετινό Άγιαξ τον γνωρίζουμε καλά αφού τον αντιμετωπίσαμε στον όμιλο του Europa League. Ελπίζω να νικήσει η Μάντσεστερ διότι… έχει Αργεντινούς παίκτες!!»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.